דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
בולמס
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. בולמס

בולמס

(0)
75 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
לחמניות שמרים הממולאות במנגולד וגבינה

רכיבים

מנות 15

המתכון הזה נוצר עבור 15 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
1  כף
מלח
1  כף
סוכר לבן
0.25  כוס
שמן קנולה
1.5  כוסות
מים
1 
ביצה
0.5  קילוגרם
מנגולד
1 
ביצה
150  גרם
גבינה צפתית מפוררת
150  גרם
גבינת קשקבל מגוררת
1  כפית
פלפל שחור גרוס
1 
חלמון טרוף במעט מים
1  כף
שומשום
1  כף
קצח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

75 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מתחילים בבצק: שמים את כל החומרים במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים לבצק אחיד. מוציאים למשטח עבודה מקומח ולשים 3 דקות (לא לחפף!) עד שמתקבל בצק גמיש ורך. מוסיפים מדי פעם מעט קמח, כדי שלא יידבק.
  • שלב 2

    0 דקות
    יוצקים מעט שמן לקערה גדולה ומגלגלים בו את הבצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד (הניילון לא צריך לגעת בבצק אלא להימתח מעליו) ומתפיחים במקום חמים כשעה, עד להכפלת הנפח.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוציאים מהקערה, לשים שוב דקה או שתיים, מגלגלים שוב בשמן ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (הפעם זה ייקח פחות זמן). ניתן להכין את הבצק אפילו יום מראש ואת ההתפחה השנייה לעשות במקרר.
  • שלב 4

    0 דקות
    בינתיים, מכינים את המילוי: נפטרים מגבעולי הפזי (אפשר להוסיף אותם לצלי או למרקים ואפילו לחביתות, אחרי שמוודאים שהם לא סיביים מדי). קוצצים גס את החלק הירוק של העלים וחולטים במעט מים רותחים רק עד שהעלים נהיים סמרטוטיים.
  • שלב 5

    0 דקות
    שוטפים במים קרים, סוחטים בכל הכוח ומפוררים היטב, שלא יישארו גושי עלים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים לעלים את הגבינות, הביצה והפלפל ומערבבים היטב.
  • שלב 7

    0 דקות
    מחלקים את הבצק שתפח לשניים. עושים מכל אחד חצי נחש, ומחלקים לשנים עשר חלקים. בסך הכל יוצרים עשרים וארבעה כדורי בצק.
  • שלב 8

    0 דקות
    מחזיקים ברז מים פתוח בקילוח דקיק כדי להרטיב את הידיים מעת לעת. לוקחים כדור בצק, מותחים אותו בידיים רטובות לעלה עגול ושטוח בקוטר של אשכולית. מניחים במרכזו כפית גדושה של מילוי פזי, סוגרים היטב ומניחים כשה"תפר" כלפי מטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חשוב לסגור את כדורי הבצק היטב כדי שהמילוי לא ייזל. עושים ככה את כל הבולמס.
  • שלב 9

    0 דקות
    מורחים בביצה טרופה, זורים שומשום וקצח ואופים 45 דקות בחום בינוני, עד שמזהיב. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
בולמס

שלב 1 מתוך 9

מתחילים בבצק: שמים את כל החומרים במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים לבצק אחיד. מוציאים למשטח עבודה מקומח ולשים 3 דקות (לא לחפף!) עד שמתקבל בצק גמיש ורך. מוסיפים מדי פעם מעט קמח, כדי שלא יידבק.

בולמס

שלב 2 מתוך 9

יוצקים מעט שמן לקערה גדולה ומגלגלים בו את הבצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד (הניילון לא צריך לגעת בבצק אלא להימתח מעליו) ומתפיחים במקום חמים כשעה, עד להכפלת הנפח.

בולמס

שלב 3 מתוך 9

מוציאים מהקערה, לשים שוב דקה או שתיים, מגלגלים שוב בשמן ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (הפעם זה ייקח פחות זמן). ניתן להכין את הבצק אפילו יום מראש ואת ההתפחה השנייה לעשות במקרר.

בולמס

שלב 4 מתוך 9

בינתיים, מכינים את המילוי: נפטרים מגבעולי הפזי (אפשר להוסיף אותם לצלי או למרקים ואפילו לחביתות, אחרי שמוודאים שהם לא סיביים מדי). קוצצים גס את החלק הירוק של העלים וחולטים במעט מים רותחים רק עד שהעלים נהיים סמרטוטיים.

בולמס

שלב 5 מתוך 9

שוטפים במים קרים, סוחטים בכל הכוח ומפוררים היטב, שלא יישארו גושי עלים.

בולמס

שלב 6 מתוך 9

מוסיפים לעלים את הגבינות, הביצה והפלפל ומערבבים היטב.

בולמס

שלב 7 מתוך 9

מחלקים את הבצק שתפח לשניים. עושים מכל אחד חצי נחש, ומחלקים לשנים עשר חלקים. בסך הכל יוצרים עשרים וארבעה כדורי בצק.

בולמס

שלב 8 מתוך 9

מחזיקים ברז מים פתוח בקילוח דקיק כדי להרטיב את הידיים מעת לעת. לוקחים כדור בצק, מותחים אותו בידיים רטובות לעלה עגול ושטוח בקוטר של אשכולית. מניחים במרכזו כפית גדושה של מילוי פזי, סוגרים היטב ומניחים כשה"תפר" כלפי מטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חשוב לסגור את כדורי הבצק היטב כדי שהמילוי לא ייזל. עושים ככה את כל הבולמס.

בולמס

שלב 9 מתוך 9

מורחים בביצה טרופה, זורים שומשום וקצח ואופים 45 דקות בחום בינוני, עד שמזהיב. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מקור החלבון
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים