דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פתאי עוף תאילנדי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פתאי עוף תאילנדי

פתאי עוף תאילנדי

(0)
40 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירדן בן-דור
רוצים להכין פתאי בדיוק כמו במסעדות? קחו מתכון עשיר ומפורט עם כל המרכיבים של פתאי אליפות.

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2  חבילות
נודלס אטריות ביצים שטוח
400  גרם
חזה עוף חתוך לרצועות דקות וקצרות
1 
בצל סגול גדול פרוס דק
1 
פלפל ירוק גדול חתוך לרצועות דקות וקצרות
1 
פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות וקצרות
1 
פלפל אדום חתוך לרצועות דקות וקצרות
4 
גזר מקולפים חתוך לרצועות דקות קצרות
0.25 
כרוב פרוס דק
0.33 
כרישה פרוסה דק
4 
בצל ירוק פרוסים
5  שיני
שום קצוצות דק
2  כפות
ג'ינג'ר קצוץ או מגורד דק
0.5  כפית
זנגביל
6  כפות
רוטב סויה קלאסי 290 מ"ל (אפשר גם 7 כפות)
2  כפות
רוטב צ'ילי מתוק 290 מ"ל (אפשר גם 3 כפות)
2  כפות
רוטב חמוץ מתוק
2 
ביצה
50  גרם
בוטנים גרוסים, קלויים, אפשרו עד 100 גרם
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

40 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים כף שמן בווק ומטגנים כמה שניות את השום והג'ינג'ר (במידה ובחרתם זנגביל יבש אז אך ורק את השום).
  • שלב 2

    0 דקות
    מכניסים פנימה את הבצל ומקפיצים עד שהבצל מתחיל להיות שקוף.
  • שלב 3

    5 דקות
    מכניסים את העוף (ניתן להמיר את העוף בהודו, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומקפיצים עד שנהיה לבן.
  • שלב 4

    0 דקות
    מכניסים את הירקות הבאים מהקשה אל הרך: גזרים קודם, לאחר מכן הפלפלים ולאחר מכן מתחילים לתבל במלח, פלפל וצ'ילי, ולהמשיך להקפיץ כחמש דקות, כדי לעזור לירקות להתרכך, אפשר להוסיף רבע כוס ציר בקר או עוף (אבקת מרק צלי, או אבקת מרק עוף יעשו את העבודה).
  • שלב 5

    0 דקות
    במקביל מבשלים את האטריות לפי הוראות אריזה (אני השתמשתי בשל אסם ששם נאמר 6 דקות, למצב אל דנטה).
  • שלב 6

    0 דקות
    כשהאטריות מוכנות ומסוננות, מעבירים הכל לווק ומתחילים לערבב.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים את הכרוב, כרישה וסויה ומערבבים הכל. מתקנים תיבול אם צריך (לרוב תצטרכו יותר מלח - במגש ענק יצא לי לשים 3 כפיות מלח).
  • שלב 8

    0 דקות
    שוברים 2 ביצים מעל ומערבבים טוב עד שמתחילים להתקשקש מעט מעל הפסטה. אפשר גם לוותר על שלב זה, אבל זה רק מוסיף.
  • שלב 9

    0 דקות
    מעבירים לכלי הגשה, מערבבים בפנים את הבצל ירוק הפרוס ומפזרים מעל את הבוטנים.
פתאי עוף תאילנדי

שלב 1 מתוך 9

מחממים כף שמן בווק ומטגנים כמה שניות את השום והג'ינג'ר (במידה ובחרתם זנגביל יבש אז אך ורק את השום).

פתאי עוף תאילנדי

שלב 2 מתוך 9

מכניסים פנימה את הבצל ומקפיצים עד שהבצל מתחיל להיות שקוף.

פתאי עוף תאילנדי

שלב 3 מתוך 9

מכניסים את העוף (ניתן להמיר את העוף בהודו, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומקפיצים עד שנהיה לבן.

פתאי עוף תאילנדי

שלב 4 מתוך 9

מכניסים את הירקות הבאים מהקשה אל הרך: גזרים קודם, לאחר מכן הפלפלים ולאחר מכן מתחילים לתבל במלח, פלפל וצ'ילי, ולהמשיך להקפיץ כחמש דקות, כדי לעזור לירקות להתרכך, אפשר להוסיף רבע כוס ציר בקר או עוף (אבקת מרק צלי, או אבקת מרק עוף יעשו את העבודה).

פתאי עוף תאילנדי

שלב 5 מתוך 9

במקביל מבשלים את האטריות לפי הוראות אריזה (אני השתמשתי בשל אסם ששם נאמר 6 דקות, למצב אל דנטה).

פתאי עוף תאילנדי

שלב 6 מתוך 9

כשהאטריות מוכנות ומסוננות, מעבירים הכל לווק ומתחילים לערבב.

פתאי עוף תאילנדי

שלב 7 מתוך 9

מוסיפים את הכרוב, כרישה וסויה ומערבבים הכל. מתקנים תיבול אם צריך (לרוב תצטרכו יותר מלח - במגש ענק יצא לי לשים 3 כפיות מלח).

פתאי עוף תאילנדי

שלב 8 מתוך 9

שוברים 2 ביצים מעל ומערבבים טוב עד שמתחילים להתקשקש מעט מעל הפסטה. אפשר גם לוותר על שלב זה, אבל זה רק מוסיף.

פתאי עוף תאילנדי

שלב 9 מתוך 9

מעבירים לכלי הגשה, מערבבים בפנים את הבצל ירוק הפרוס ומפזרים מעל את הבוטנים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • תוספות
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים