דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
ביצאק: כיסני בצק ממולאים בדלעת
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. ביצאק: כיסני בצק ממולאים בדלעת

ביצאק: כיסני בצק ממולאים בדלעת

(0)
80 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
כיסני בצק שמרים ממולאים בבשר הם ממאפי הדגל של המטבח היהודי-בוכרי. בראש השנה מפנה הבשר את מקומו לדלעת מתקתקה ומתובלת.

רכיבים

מנות 30

המתכון הזה נוצר עבור 30 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3.5  כוסות
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
1  כפית
מלח
1  כפית
סוכר לבן
0.5  כוס
שמן קנולה
0.75  כוס
מים
0.25  כוס
שמן קנולה
1 
בצל קצוץ דק
1  קילוגרם
דלעת מגוררת על פומפייה גסה
1 
גזר מגורר על פומפייה גסה
1 
פלפל ירוק קצוץ דק
1  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל
1  כף
סוכר לבן
1  כף
כמון טחון כתושים דק
1 
ביצה טרופה
0  לפי הטעם
קצח או שומשום
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    10 דקות
    שמים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע.
  • שלב 2

    30 דקות
    מקמחים מעט את הבצק, מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות. הבצק כמעט לא יתפח וזה בסדר.
  • שלב 3

    5 דקות
    מחממים שמן בסיר רחב על להבה בינונית ומטגנים בצל 5 דקות עד הזהבה.
  • שלב 4

    30 דקות
    מוסיפים דלעת, גזר וצ'ילי ומטגנים כ-30 דקות תוך ערבוב מדי פעם עד שכל הנוזלים מתאדים (חשוב לשים לב שתחתית המחבת לא נחרכת). מסירים מהכיריים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים תבלינים ומערבבים. מעבירים למסננת גדולה כדי להגיר את הנוזלים שנותרו ומצננים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  • שלב 7

    0 דקות
    חובטים בבצק כדי להוציא ממנו את כל האוויר ומחלקים ל-30 כדורים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעיגול בקוטר 12-10 ס"מ ועובי 4 מ"מ. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית ומברישים את השוליים בביצה. מקפלים את שולי הבצק פנימה כמו אוזן המן: מקפלים על המלית שליש בצק, מעל שליש נוסף ולבסוף סוגרים בשליש הנותר.
  • שלב 9

    0 דקות
    הופכים כך שהצד החלק יהיה כלפי מעלה ומניחים בתבניות.
  • שלב 10

    0 דקות
    מברישים בביצה ומפזרים קצח ו/או שומשום.
  • שלב 11

    30 דקות
    אופים כ-30 דקות עד שפני המאפה מזהיבים.
  • שלב 12

    0 דקות
    המאפים במיטבם כשהם מוגשים חמימים ביום האפייה. אם לא מגישים באותו יום, מצננים ומעבירים למקפיא. לפני ההגשה מחממים 4-3 דק' בתנור חם (אין צורך להפשיר).
ביצאק: כיסני בצק ממולאים בדלעת

שלב 1 מתוך 12

שמים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע.

ביצאק: כיסני בצק ממולאים בדלעת

שלב 2 מתוך 12

מקמחים מעט את הבצק, מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות. הבצק כמעט לא יתפח וזה בסדר.

ביצאק: כיסני בצק ממולאים בדלעת

שלב 3 מתוך 12

מחממים שמן בסיר רחב על להבה בינונית ומטגנים בצל 5 דקות עד הזהבה.

ביצאק: כיסני בצק ממולאים בדלעת

שלב 4 מתוך 12

מוסיפים דלעת, גזר וצ'ילי ומטגנים כ-30 דקות תוך ערבוב מדי פעם עד שכל הנוזלים מתאדים (חשוב לשים לב שתחתית המחבת לא נחרכת). מסירים מהכיריים.

ביצאק: כיסני בצק ממולאים בדלעת

שלב 5 מתוך 12

מוסיפים תבלינים ומערבבים. מעבירים למסננת גדולה כדי להגיר את הנוזלים שנותרו ומצננים.

ביצאק: כיסני בצק ממולאים בדלעת

שלב 6 מתוך 12

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

ביצאק: כיסני בצק ממולאים בדלעת

שלב 7 מתוך 12

חובטים בבצק כדי להוציא ממנו את כל האוויר ומחלקים ל-30 כדורים.

ביצאק: כיסני בצק ממולאים בדלעת

שלב 8 מתוך 12

מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעיגול בקוטר 12-10 ס"מ ועובי 4 מ"מ. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית ומברישים את השוליים בביצה. מקפלים את שולי הבצק פנימה כמו אוזן המן: מקפלים על המלית שליש בצק, מעל שליש נוסף ולבסוף סוגרים בשליש הנותר.

ביצאק: כיסני בצק ממולאים בדלעת

שלב 9 מתוך 12

הופכים כך שהצד החלק יהיה כלפי מעלה ומניחים בתבניות.

ביצאק: כיסני בצק ממולאים בדלעת

שלב 10 מתוך 12

מברישים בביצה ומפזרים קצח ו/או שומשום.

ביצאק: כיסני בצק ממולאים בדלעת

שלב 11 מתוך 12

אופים כ-30 דקות עד שפני המאפה מזהיבים.

ביצאק: כיסני בצק ממולאים בדלעת

שלב 12 מתוך 12

המאפים במיטבם כשהם מוגשים חמימים ביום האפייה. אם לא מגישים באותו יום, מצננים ומעבירים למקפיא. לפני ההגשה מחממים 4-3 דק' בתנור חם (אין צורך להפשיר).

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים