דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
שושנת לחמניות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. שושנת לחמניות

שושנת לחמניות

(0)
150 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: חן
לחמניות תפוחות, רכות ושחומות, בכל לחמניה הפתעה אחרת, לפי הטעם.

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם אסם
0.75  כוס
שמן קנולה
1  כף
מלח
2  כפות
סוכר לבן
3  כוסות
מי סודה או יותר, לפי הצורך
0  לפי הטעם
שומשום לתוספות, לפי הטעם
0  לפי הטעם
קצח לתוספות, לפי הטעם
0  לפי הטעם
גרעיני חמניות לתוספות, לפי הטעם
0  לפי הטעם
בצל מטוגן, לתוספות, לפי הטעם
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

150 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מערבבים ביחד בקערה את הקמח, שמרים וסוכר.
  • שלב 2

    0 דקות
    בהדרגה מוסיפים את השמן ואת מי הסודה. ולאחר מכן מוסיפים מלח.
  • שלב 3

    0 דקות
    לשים לבצק אחיד ומעט דביק ומשאירים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את עצמו.
  • שלב 4

    0 דקות
    לשים בפעם השנייה ומחכים שוב שהבצק יתפח.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחלקים את הבצק לשבעה כדורים ומניחים אותם על נייר האפייה, ונותנים לבצק לתפוח בפעם השלישית.
  • שלב 6

    0 דקות
    מורחים בביצה את העיגולים ובכל עיגול מניחים תוספות, לפי הטעם: שומשום, קצח, גרעיני חמניה או בצל מטוגן.
  • שלב 7

    0 דקות
    מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים עד להשחמת הלחמניות.
שושנת לחמניות

שלב 1 מתוך 7

מערבבים ביחד בקערה את הקמח, שמרים וסוכר.

שושנת לחמניות

שלב 2 מתוך 7

בהדרגה מוסיפים את השמן ואת מי הסודה. ולאחר מכן מוסיפים מלח.

שושנת לחמניות

שלב 3 מתוך 7

לשים לבצק אחיד ומעט דביק ומשאירים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את עצמו.

שושנת לחמניות

שלב 4 מתוך 7

לשים בפעם השנייה ומחכים שוב שהבצק יתפח.

שושנת לחמניות

שלב 5 מתוך 7

מחלקים את הבצק לשבעה כדורים ומניחים אותם על נייר האפייה, ונותנים לבצק לתפוח בפעם השלישית.

שושנת לחמניות

שלב 6 מתוך 7

מורחים בביצה את העיגולים ובכל עיגול מניחים תוספות, לפי הטעם: שומשום, קצח, גרעיני חמניה או בצל מטוגן.

שושנת לחמניות

שלב 7 מתוך 7

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים עד להשחמת הלחמניות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים