דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מינה - "פסטל דה פסח"
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מינה - "פסטל דה פסח"

מינה - "פסטל דה פסח"

(0)
55 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: זהבה שומרי
פטשידה מיוחדת לפסח, עם שכבות בשר ותפוחי אדמה בין המצות. מי שלא מכיר, יופתע לגלות כמה היא טעימה, ובוודאי יצרף אותה למאכלי החובה על שולחן החג

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
10 
מצה
0.5  כוס
שמן זית להברשה
4  כפות
שמן קנולה
3 
בצל קצוצים דק
3  שיני
שום
750  גרם
בשר בקר טחון
0  לפי הטעם
מלח
0.5  כפית
קינמון טחון
4 
ביצה
3  כפות
קמח מצה
2 
תפוח אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
70  גרם
צנוברים קלויים
0.5  זר
פטרוזיליה (לא חובה)
0.75  כוס
ציר ירקות
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

55 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מרטיבים מצות, עוטפים במגבת ומניחים להן להתרכך ולהתגמש.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את הבשר והשום, וממשיכים לטגן עד שהבשר עשוי. מוסיפים תבלינים ומסירים מהאש. מניחים להצטנן מעט.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים לבשר ביצים, קמח מצה ופירה תפוחי אדמה, מערבבים ומוסיפים צנוברים ופטרוזיליה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שלב 5

    0 דקות
    משמנים תבנית פיירקס עגולה. מברישים את המצות הרטובות משני הצדדים, במעט שמן, ומסדרים אותן על התחתית והשוליים, כך שישארו שוליים עודפים, בהם נשתמש לכיסוי הפשטידה.
  • שלב 6

    0 דקות
    יוצקים מחצית ממלית הבשר, מניחים עליה שכבת מצות אחידה, ויוצקים את יתרת תערובת הבשר.
  • שלב 7

    0 דקות
    מכסים את הפשטידה בעזרת שולי המצה שנותרו, מברישים במעט שמן ומניחים מעל מצה נוספת. מברישים.
  • שלב 8

    30 דקות
    אופים עד שמזהיב, כ-30 דקות.
  • שלב 9

    0 דקות
    מוציאים מהתנור. יוצקים על המאפה את המרק בעזרת כף, ומכניסים לתנור לחמש דקות נוספות.
  • שלב 10

    0 דקות
    מקררים מעט, ומגישים עם סלט.
מינה - "פסטל דה פסח"

שלב 1 מתוך 10

מרטיבים מצות, עוטפים במגבת ומניחים להן להתרכך ולהתגמש.

מינה - "פסטל דה פסח"

שלב 2 מתוך 10

מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את הבשר והשום, וממשיכים לטגן עד שהבשר עשוי. מוסיפים תבלינים ומסירים מהאש. מניחים להצטנן מעט.

מינה - "פסטל דה פסח"

שלב 3 מתוך 10

מוסיפים לבשר ביצים, קמח מצה ופירה תפוחי אדמה, מערבבים ומוסיפים צנוברים ופטרוזיליה.

מינה - "פסטל דה פסח"

שלב 4 מתוך 10

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מינה - "פסטל דה פסח"

שלב 5 מתוך 10

משמנים תבנית פיירקס עגולה. מברישים את המצות הרטובות משני הצדדים, במעט שמן, ומסדרים אותן על התחתית והשוליים, כך שישארו שוליים עודפים, בהם נשתמש לכיסוי הפשטידה.

מינה - "פסטל דה פסח"

שלב 6 מתוך 10

יוצקים מחצית ממלית הבשר, מניחים עליה שכבת מצות אחידה, ויוצקים את יתרת תערובת הבשר.

מינה - "פסטל דה פסח"

שלב 7 מתוך 10

מכסים את הפשטידה בעזרת שולי המצה שנותרו, מברישים במעט שמן ומניחים מעל מצה נוספת. מברישים.

מינה - "פסטל דה פסח"

שלב 8 מתוך 10

אופים עד שמזהיב, כ-30 דקות.

מינה - "פסטל דה פסח"

שלב 9 מתוך 10

מוציאים מהתנור. יוצקים על המאפה את המרק בעזרת כף, ומכניסים לתנור לחמש דקות נוספות.

מינה - "פסטל דה פסח"

שלב 10 מתוך 10

מקררים מעט, ומגישים עם סלט.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חטיף
  • אביב
  • בראנץ'
  • דל במלח
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אוכל טורקי
  • אוכל בלקני
  • אחר הצהריים
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • המלאי של סבתא מינה

    המלאי של סבתא מינה

    60 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים מיוחדת במינה

    עוגת ביסקוויטים מיוחדת במינה

    60 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים