דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
חצפורי אצרולי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. חצפורי אצרולי

חצפורי אצרולי

(1)
70 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
מתכון של גיל חובב לשמונה חצ'פורי גדולים ויפים, שכל אחד מהם הוא מנה עיקרית אישית ומפוארת בארוחה חלבית

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  חבילה
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם (850 גרם)
2  כוסות
מים פושרים
1  כף
סוכר לבן
1  כף
מלח
400  גרם
גבינת פטה / בולגרית מפוררת
400  גרם
גבינת מוצרלה קצוצה
200  גרם
גבינה לבנה רכה 9%
200  גרם
גבינת קוטג'
1 
חלמון
1 
חלמון טרוף עם מעט מים
8 
ביצה לא גדולות
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

70 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שמים את כל החומרים בקערה גדולה ולשים לבצק אחיד וקצת דביק. מקפידים שכל הקמח אכן נכנס לתוך הבצק ושלא נשארו מרבצי קמח בתחתית הקערה.
  • שלב 2

    0 דקות
    לשים כחמש דקות, מגלגלים לכדור, יוצקים על הכדור כף שמן ומגלגלים שוב (כדי שפני הבצק לא יתייבשו בהתפחה).
  • שלב 3

    0 דקות
    מכסים את הקערה ומתפיחים שעתיים, עד להכפלת הנפח.
  • שלב 4

    0 דקות
    לאחר ההתפחה, לשים את הבצק דקה אחת ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (את ההתפחה השנייה ניתן לעשות במקרר, כך שאפשר להכין את הבצק גם 24 שעות מראש).
  • שלב 5

    1 דקות
    בינתיים, מכינים את תערובת הגבינות והחלבון שתהייה המילוי שלנו. אם אין סולוגוני, אפשר להכין תערובת מחצי קילו פטה, חצי קילו גבינה לבנה וחלבון אחד, ואם יש גבינות אחרות ניתן להוסיף גם אותן העיקר שתהייה תערובת גבינות סמיכה במשקל קילו. *לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
  • שלב 6

    0 דקות
    מחלקים את הבצק לשמונה כדורים. מרדדים כדור לאליפסה בעובי של פחות מחצי ס"מ ומורחים במרכז האליפסה שמינית מהמילוי.
  • שלב 7

    0 דקות
    סוגרים את שולי הבצק לשני קצוות מחודדים כך שתתקבל סירה. במרכז מקפלים רק את שולי הבצק מעל הגבינה אבל משאירים פתח דרכו ניתן יהיה לראות את מילוי הגבינה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מעבירים לתבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה.
  • שלב 9

    0 דקות
    ממשיכים כך עם כל הבצק והגבינה. תתקבלנה שתי תבניות שבכל אחת ארבעה חצ'פורי. מברישים את המאפים בחלמון בלול במים.
  • שלב 10

    0 דקות
    אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות במשך 15-20 דקות, עד שמזהיב.
  • שלב 11

    0 דקות
    מוציאים מהתנור. בעזרת כף דוחקים את מילוי הגבינה האפוי לשולי המאפה. אל דאגה, זה קצת מכער, אבל לא יראו כלום בסוף.
  • שלב 12

    0 דקות
    שוברים בזהירות ביצה לתוך ה"בור" שבמרכז המאפה. חוזרים על כך עם כל החצ'פורי.
  • שלב 13

    0 דקות
    מחזירים לתנור ואופים עוד 3-4 דקות, עד שהחלבון נקרש והלבין אבל החלמון עדיין רך. מוציאים ומגישים מיד.
חצפורי אצרולי

שלב 1 מתוך 13

שמים את כל החומרים בקערה גדולה ולשים לבצק אחיד וקצת דביק. מקפידים שכל הקמח אכן נכנס לתוך הבצק ושלא נשארו מרבצי קמח בתחתית הקערה.

חצפורי אצרולי

שלב 2 מתוך 13

לשים כחמש דקות, מגלגלים לכדור, יוצקים על הכדור כף שמן ומגלגלים שוב (כדי שפני הבצק לא יתייבשו בהתפחה).

חצפורי אצרולי

שלב 3 מתוך 13

מכסים את הקערה ומתפיחים שעתיים, עד להכפלת הנפח.

חצפורי אצרולי

שלב 4 מתוך 13

לאחר ההתפחה, לשים את הבצק דקה אחת ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (את ההתפחה השנייה ניתן לעשות במקרר, כך שאפשר להכין את הבצק גם 24 שעות מראש).

חצפורי אצרולי

שלב 5 מתוך 13

בינתיים, מכינים את תערובת הגבינות והחלבון שתהייה המילוי שלנו. אם אין סולוגוני, אפשר להכין תערובת מחצי קילו פטה, חצי קילו גבינה לבנה וחלבון אחד, ואם יש גבינות אחרות ניתן להוסיף גם אותן העיקר שתהייה תערובת גבינות סמיכה במשקל קילו. *לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

חצפורי אצרולי

שלב 6 מתוך 13

מחלקים את הבצק לשמונה כדורים. מרדדים כדור לאליפסה בעובי של פחות מחצי ס"מ ומורחים במרכז האליפסה שמינית מהמילוי.

חצפורי אצרולי

שלב 7 מתוך 13

סוגרים את שולי הבצק לשני קצוות מחודדים כך שתתקבל סירה. במרכז מקפלים רק את שולי הבצק מעל הגבינה אבל משאירים פתח דרכו ניתן יהיה לראות את מילוי הגבינה.

חצפורי אצרולי

שלב 8 מתוך 13

מעבירים לתבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה.

חצפורי אצרולי

שלב 9 מתוך 13

ממשיכים כך עם כל הבצק והגבינה. תתקבלנה שתי תבניות שבכל אחת ארבעה חצ'פורי. מברישים את המאפים בחלמון בלול במים.

חצפורי אצרולי

שלב 10 מתוך 13

אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות במשך 15-20 דקות, עד שמזהיב.

חצפורי אצרולי

שלב 11 מתוך 13

מוציאים מהתנור. בעזרת כף דוחקים את מילוי הגבינה האפוי לשולי המאפה. אל דאגה, זה קצת מכער, אבל לא יראו כלום בסוף.

חצפורי אצרולי

שלב 12 מתוך 13

שוברים בזהירות ביצה לתוך ה"בור" שבמרכז המאפה. חוזרים על כך עם כל החצ'פורי.

חצפורי אצרולי

שלב 13 מתוך 13

מחזירים לתנור ואופים עוד 3-4 דקות, עד שהחלבון נקרש והלבין אבל החלמון עדיין רך. מוציאים ומגישים מיד.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים