דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
סלסולי שוקולד וחלווה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. סלסולי שוקולד וחלווה

סלסולי שוקולד וחלווה

(1)
30 דקות
קל
מתכונאי/ת: טליה הדר (אשת סטייל)
מאפים קריספיים מבצק משובח ותוספות מתוקות בשילוב ייחודי

רכיבים

מנות 15

המתכון הזה נוצר עבור 15 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  חבילה
בצק עלים מצונן
6  כפות
ממרח שוקולד
0.5  כוס
חלווה (שערות חלווה)
1  קורט
מלח
50  גרם
שוקולד לבן מגורר בפומפייה או בקולפן (תוספת אופציונאלית)
0.25  כפית
קינמון טחון (תוספת אופציונאלית)
0.25  כפית
הל טחון (תוספת אופציונאלית)
1 
ביצה טרופה (להברשה)
1  כף
דבש (להברשה)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

30 דקות
  • שלב 1

    1 דקות
    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • שלב 2

    1 דקות
    פותחים את בצק העלים המצונן על נייר אפייה.
  • שלב 3

    5 דקות
    מורחים אותו בשכבה דקה של ממרח שוקולד, מפזרים מעל שערות חלבה, 1 קורט מלח דק ואם רוצים גם את התוספות לשדרוג.
  • שלב 4

    5 דקות
    מקפלים את הבצק לחצי (לאורכו), מברישים בביצה טרופה עם דבש וחותכים לפסים של 1 ס"מ (15 מקלות).
  • שלב 5

    5 דקות
    אוחזים כל פס בשני הקצוות ומסובבים פעמיים- שלוש לקבלת מקלות מסולסלים.
  • שלב 6

    1 דקות
    מברישים שוב בביצה ודבש. ניתן לפזר קינמון ושערות חלבה לעיטור.
  • שלב 7

    15 דקות
    אופים כ-15 דקות להזהבה קלה.
  • שלב 8

    1 דקות
    * לתוצאה טובה יותר מומלץ להוציא את הבצק מהמקרר כ-10 דקות לפני הכנת המאפה. מתאים לאפייה בתנור בלבד. יש לוודא אפייה מלאה לפני האכילה.
סלסולי שוקולד וחלווה

שלב 1 מתוך 8

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

סלסולי שוקולד וחלווה

שלב 2 מתוך 8

פותחים את בצק העלים המצונן על נייר אפייה.

סלסולי שוקולד וחלווה

שלב 3 מתוך 8

מורחים אותו בשכבה דקה של ממרח שוקולד, מפזרים מעל שערות חלבה, 1 קורט מלח דק ואם רוצים גם את התוספות לשדרוג.

סלסולי שוקולד וחלווה

שלב 4 מתוך 8

מקפלים את הבצק לחצי (לאורכו), מברישים בביצה טרופה עם דבש וחותכים לפסים של 1 ס"מ (15 מקלות).

סלסולי שוקולד וחלווה

שלב 5 מתוך 8

אוחזים כל פס בשני הקצוות ומסובבים פעמיים- שלוש לקבלת מקלות מסולסלים.

סלסולי שוקולד וחלווה

שלב 6 מתוך 8

מברישים שוב בביצה ודבש. ניתן לפזר קינמון ושערות חלבה לעיטור.

סלסולי שוקולד וחלווה

שלב 7 מתוך 8

אופים כ-15 דקות להזהבה קלה.

סלסולי שוקולד וחלווה

שלב 8 מתוך 8

* לתוצאה טובה יותר מומלץ להוציא את הבצק מהמקרר כ-10 דקות לפני הכנת המאפה. מתאים לאפייה בתנור בלבד. יש לוודא אפייה מלאה לפני האכילה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • חברים
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • עוגיות
  • שוקולד
  • מהתנור
  • אמצע שבוע
  • ארוחת בוקר
  • מוצרי מאפה
  • אחר הצהריים
  • קינוח עליון
  • מתכונים קלים
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים