דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
תלושותי שמרים שוקולד, קרמל ופקאן סיני
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. תלושותי שמרים שוקולד, קרמל ופקאן סיני

תלושותי שמרים שוקולד, קרמל ופקאן סיני

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
תולשים ומתלקקים. מניפת בצק שמרים מעולה עם מלית מיוחדת של שוקולד וקרמל ומנוקדת בפקאן סיני

רכיבים

מנות 2

המתכון הזה נוצר עבור 2 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם (3.5 כוסות + כף)
50  גרם
סוכר לבן (1/2 כוס)
5 
ביצה
50  מיליליטר
חלב (מעט פחות מרבע כוס)
10  גרם
מלח (כפית)
200  גרם
חמאה בטמפרטורת החדר
100  גרם
סוכר לבן (1/2 כוס)
250  מיליליטר
שמנת מתוקה (מיכל)
100  גרם
שוקולד מריר
150  גרם
שוקולד חלב
1  כף
נס קפה
50  גרם
אגוז פקאן מסוכר (סיני)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    5 דקות
    להכנת המלית - מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה והקפה מעורבבים יחד.
  • שלב 2

    5 דקות
    במקביל, מכינים קרמל בהיר מחצי כוס סוכר – מלהיטים סיר נקי עם דפנות גבוהות, מנמיכים להבה ומפזרים חצי מכמות הסוכר. ברגע שהסוכר נמס מפזרים את יתרת הסוכר. בשלב הזה ניתן לערבב בזהירות עם כף עץ או מרית סיליקון. ברגע שנוצר קרמל ענברי שופכים בזהירות את השמנת הרותחת ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מורידים מהאש ושופכים על השוקולדים. מערבבים יחד עד המסה ומצננים.
  • שלב 4

    7 דקות
    שמים בקערה קמח שמרים, 1/2 כוס סוכר, מלח, ביצים וחלב ולשים בוו לישה 6 דקות, מרגע שנוצר בצק ועד קבלת בצק שנדבק לתחתית קערת המיקסר. מחליפים לוו גיטרה ומטמיעים פיסות חמאה עד לקבלת בצק רך. ברגע שהחמאה הוטמעה מעלים את מהירות הלישה למקסימום עד שהבצק מתנתק מדפנות ובסיס הקערה, זה לוקח 2 דקות בערך.
  • שלב 5

    0 דקות
    על משטח מקומח יוצרים כדור ומניחים לתפיחה של חצי שעה בטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר לפחות ל - 6 שעות תפיחה – תפיחת לילה.
  • שלב 6

    5 דקות
    מחלקים את הבצק ל - 2 או 3 חלקים - תלוי בגודל התבניות. *ניתן להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק מתכת באורך 30 ס"מ או 3 תבניות מאורכות חד פעמיות
  • שלב 7

    0 דקות
    מרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ על משטח מקומח, מורחים את המילוי ומפזרים פקאן סיני גרוס. מחלקים את הבצק ל 4-6 רצועות מלבניות – שוב תלוי בגודל הבצק והתבנית, ועורמים אחת על גבי השנייה. חותכים לריבועים ומעמידים אותם בתבנית, אחד ליד השני.
  • שלב 8

    0 דקות
    מתפיחים עד הכפלת נפח.
  • שלב 9

    35 דקות
    אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ - 35-40 דקות.
  • שלב 10

    0 דקות
    מזגגים בסירופ סוכר קר שמכינים מכמות שווה של סוכר ומים מבושלים 5 דקות לאחר רתיחה.
תלושותי שמרים שוקולד, קרמל ופקאן סיני

שלב 1 מתוך 10

להכנת המלית - מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה והקפה מעורבבים יחד.

תלושותי שמרים שוקולד, קרמל ופקאן סיני

שלב 2 מתוך 10

במקביל, מכינים קרמל בהיר מחצי כוס סוכר – מלהיטים סיר נקי עם דפנות גבוהות, מנמיכים להבה ומפזרים חצי מכמות הסוכר. ברגע שהסוכר נמס מפזרים את יתרת הסוכר. בשלב הזה ניתן לערבב בזהירות עם כף עץ או מרית סיליקון. ברגע שנוצר קרמל ענברי שופכים בזהירות את השמנת הרותחת ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

תלושותי שמרים שוקולד, קרמל ופקאן סיני

שלב 3 מתוך 10

מורידים מהאש ושופכים על השוקולדים. מערבבים יחד עד המסה ומצננים.

תלושותי שמרים שוקולד, קרמל ופקאן סיני

שלב 4 מתוך 10

שמים בקערה קמח שמרים, 1/2 כוס סוכר, מלח, ביצים וחלב ולשים בוו לישה 6 דקות, מרגע שנוצר בצק ועד קבלת בצק שנדבק לתחתית קערת המיקסר. מחליפים לוו גיטרה ומטמיעים פיסות חמאה עד לקבלת בצק רך. ברגע שהחמאה הוטמעה מעלים את מהירות הלישה למקסימום עד שהבצק מתנתק מדפנות ובסיס הקערה, זה לוקח 2 דקות בערך.

תלושותי שמרים שוקולד, קרמל ופקאן סיני

שלב 5 מתוך 10

על משטח מקומח יוצרים כדור ומניחים לתפיחה של חצי שעה בטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר לפחות ל - 6 שעות תפיחה – תפיחת לילה.

תלושותי שמרים שוקולד, קרמל ופקאן סיני

שלב 6 מתוך 10

מחלקים את הבצק ל - 2 או 3 חלקים - תלוי בגודל התבניות. *ניתן להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק מתכת באורך 30 ס"מ או 3 תבניות מאורכות חד פעמיות

תלושותי שמרים שוקולד, קרמל ופקאן סיני

שלב 7 מתוך 10

מרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ על משטח מקומח, מורחים את המילוי ומפזרים פקאן סיני גרוס. מחלקים את הבצק ל 4-6 רצועות מלבניות – שוב תלוי בגודל הבצק והתבנית, ועורמים אחת על גבי השנייה. חותכים לריבועים ומעמידים אותם בתבנית, אחד ליד השני.

תלושותי שמרים שוקולד, קרמל ופקאן סיני

שלב 8 מתוך 10

מתפיחים עד הכפלת נפח.

תלושותי שמרים שוקולד, קרמל ופקאן סיני

שלב 9 מתוך 10

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ - 35-40 דקות.

תלושותי שמרים שוקולד, קרמל ופקאן סיני

שלב 10 מתוך 10

מזגגים בסירופ סוכר קר שמכינים מכמות שווה של סוכר ומים מבושלים 5 דקות לאחר רתיחה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • תלושותי פיצה מהיר

    תלושותי פיצה מהיר

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים