דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
אזני המן פשוטות של גיל חובב
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. אזני המן פשוטות של גיל חובב

אזני המן פשוטות של גיל חובב

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
אוזני המן בגרסה הפשוטה והקלאסית, זו שהילדים הכי אוהבים לאכול והמבוגרים הכי אוהבים להיזכר. המתכון יניב 35 אוזני המן

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  גרם
קמח תופח אסם 1 ק"ג (2.5 כוסות, כלומר 350 גרם)
200  גרם
מרגרינה
1  גביע
שמנת חמוצה או יוגורט, אשל וכדומה
0.25  כוס
סוכר לבן
200  גרם
פרג טחון
0.5  כוס
דבש
0.5  כוס
צימוקים
0.5  כוס
אגוזים לא הכרחי אבל מאוד מוסיף
0.5  כוס
שקדים
50  גרם
חמאה
1  כף
תמצית וניל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון עם להב פלדה את הקמח והסוכר. חותכים את המרגרינה לקוביות ומוסיפים. מעבדים עד לקבלת פירורים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את השמנת (או לבן, אשל, יוגורט) ומעבדים עד שמתקבל כדור בצק שמתרוצץ במיכל מעבד המזון.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוציאים, מחלקים לשני כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים-שלוש (או ללילה שלם).
  • שלב 4

    0 דקות
    מכינים את המילוי: שמים את כל החומרים בסיר ובוחשים על אש קטנה עד שהכל הופך לעיסה שחורה ואחידה. מסירים מהאש ומצננים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוציאים את הבצק מהמקרר ולשים אותו מעט על משטח מקומח כדי להפוך אותו לגמיש.
  • שלב 6

    0 דקות
    מרדדים לעלה דק (כשלושה מילימטר) וקורצים עיגולים בעזרת כוס. אוספים את שאריות הבצק, לשים היטב, מרדדים שוב וקורצים עוד עיגולים.
  • שלב 7

    0 דקות
    כשכל הבצק הפך לעיגולים, מכינים את אזני ההמן: שמים כפית (לא יותר!) מילוי במרכז עיגול, מושחים את שולי הבצק במים בעזרת אצבע רטובה ומקפלים למשולש מהשוליים פנימה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מהדקים וצובטים היטב את פינות המשולש כדי שהאוזן לא תיפתח באפייה. הבצק צריך לכסות את המילוי כמעט לגמרי (זה בסדר, במהלך האפייה והתפיחה האוזן תיפתח קצת והמילוי יציץ החוצה).
  • שלב 9

    0 דקות
    מניחים את האזניים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • שלב 10

    0 דקות
    אופים בחום בינוני חצי שעה, עד שהאזניים מזהיבות היטב.
אזני המן פשוטות של גיל חובב

שלב 1 מתוך 10

מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון עם להב פלדה את הקמח והסוכר. חותכים את המרגרינה לקוביות ומוסיפים. מעבדים עד לקבלת פירורים.

אזני המן פשוטות של גיל חובב

שלב 2 מתוך 10

מוסיפים את השמנת (או לבן, אשל, יוגורט) ומעבדים עד שמתקבל כדור בצק שמתרוצץ במיכל מעבד המזון.

אזני המן פשוטות של גיל חובב

שלב 3 מתוך 10

מוציאים, מחלקים לשני כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים-שלוש (או ללילה שלם).

אזני המן פשוטות של גיל חובב

שלב 4 מתוך 10

מכינים את המילוי: שמים את כל החומרים בסיר ובוחשים על אש קטנה עד שהכל הופך לעיסה שחורה ואחידה. מסירים מהאש ומצננים.

אזני המן פשוטות של גיל חובב

שלב 5 מתוך 10

מוציאים את הבצק מהמקרר ולשים אותו מעט על משטח מקומח כדי להפוך אותו לגמיש.

אזני המן פשוטות של גיל חובב

שלב 6 מתוך 10

מרדדים לעלה דק (כשלושה מילימטר) וקורצים עיגולים בעזרת כוס. אוספים את שאריות הבצק, לשים היטב, מרדדים שוב וקורצים עוד עיגולים.

אזני המן פשוטות של גיל חובב

שלב 7 מתוך 10

כשכל הבצק הפך לעיגולים, מכינים את אזני ההמן: שמים כפית (לא יותר!) מילוי במרכז עיגול, מושחים את שולי הבצק במים בעזרת אצבע רטובה ומקפלים למשולש מהשוליים פנימה.

אזני המן פשוטות של גיל חובב

שלב 8 מתוך 10

מהדקים וצובטים היטב את פינות המשולש כדי שהאוזן לא תיפתח באפייה. הבצק צריך לכסות את המילוי כמעט לגמרי (זה בסדר, במהלך האפייה והתפיחה האוזן תיפתח קצת והמילוי יציץ החוצה).

אזני המן פשוטות של גיל חובב

שלב 9 מתוך 10

מניחים את האזניים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אזני המן פשוטות של גיל חובב

שלב 10 מתוך 10

אופים בחום בינוני חצי שעה, עד שהאזניים מזהיבות היטב.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגיות
  • אחר הצהריים
  • מתכוני קינוחים
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים