דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
אצ'רולי חצ'פורי – חצ'פורי עם ביצת עין
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. אצ'רולי חצ'פורי – חצ'פורי עם ביצת עין

אצ'רולי חצ'פורי – חצ'פורי עם ביצת עין

(3)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אירמה קזר
טעימה מהמטבח הגיאורגי המשובח. מאפים ממכרים עם בצק שמרים ריחני, תערובת גבינות וביצים עלומות מעל

רכיבים

מנות 5

המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
200  גרם
חמאה
2 
ביצה
1  כפית
סוכר לבן
250  גרם
גבינה לבנה 5%
100  מיליליטר
מים
1  כפית
מלח
500  גרם
גבינת חמד
300  גרם
גבינת פטה / בולגרית
350  גרם
גבינה צהובה
1  גביע
גבינת קוטג'
1 
ביצה
5 
ביצה
5  פרוסות
גבינה צהובה
50  גרם
חמאה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    5 דקות
    בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח וחמאה עד למצב פירורי (כפירורי קרמבל). מוסיפים ביצים, סוכר וגבינה לבנה, ומערבלים לאט עד להטמעה. מוסיפים מים במנות קטנות, ולסירוגין את המלח, עד ליצירת בצק גמיש ורך למגע (לא דביק).
  • שלב 2

    0 דקות
    מכסים את הבצק היטב בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים.
  • שלב 3

    20 דקות
    לאחר ההתפחה, מוציאים את האוויר מהבצק, מחלקים ל- 4 או ל - 5 כדורים שווים בגודלם (תלוי בגודל החצ'פורי שאנחנו רוצים). מניחים למנוחה לעוד 20 דקות.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  • שלב 5

    5 דקות
    מערבבים בקערה את כל חומרי המלית - גבינת חמד, גבינה צהובה, קוטג' וביצה.
  • שלב 6

    0 דקות
    לוקחים כדור בצק ומרדדים לעיגול בעובי חצי ס"מ. לאחר הרידוד עושים קיפול לאמצע משני צידי העיגול ומושכים במעט בקצוות בכדי ליצור את צורת הסירה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מפזרים מעט מהמלית סביב שולי עיגול הבצק, ומקפלים את השוליים פנימה לאורך השוליים כולם, כך שהבצק יכסה את מלית הגבינה שמילאנו בקצוות, תוך יצירת צורה אליפטית של סירה. חוזרים על הפעולה על כל עיגולי הבצק.
  • שלב 8

    20 דקות
    ממלאים את פנים החצ'פורי ב - 2 עד 3 כפות מהמלית, מכניסים לתנור ואופים במשך כ - 20 דקות או עד להזהבה.
  • שלב 9

    20 דקות
    מוציאים את החצ'פורי מהתנור, שוברים ביצה ושמים את חלמון הביצה מעל כל סירה, מוסיפים פרוסת גבינת סולוגוני ומחזירים לתנור לאפייה של 5-8 דקות, עד שהביצה חצי רכה.
  • שלב 10

    20 דקות
    מוציאים מהתנור, מורחים בחמאה את שולי הבצק ומגישים. מומלץ להוסיף גם קוביית חמאה קטנה.
  • שלב 11

    20 דקות
    אופן האכילה - מערבבים עם המזלג את המלית והחלמון היטב ולאחר מכן בוצעים את אחד מקצוות הבצק ובעזרתו מנגבים את הגבינה וכך הלאה.
אצ'רולי חצ'פורי – חצ'פורי עם ביצת עין

שלב 1 מתוך 11

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח וחמאה עד למצב פירורי (כפירורי קרמבל). מוסיפים ביצים, סוכר וגבינה לבנה, ומערבלים לאט עד להטמעה. מוסיפים מים במנות קטנות, ולסירוגין את המלח, עד ליצירת בצק גמיש ורך למגע (לא דביק).

אצ'רולי חצ'פורי – חצ'פורי עם ביצת עין

שלב 2 מתוך 11

מכסים את הבצק היטב בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים.

אצ'רולי חצ'פורי – חצ'פורי עם ביצת עין

שלב 3 מתוך 11

לאחר ההתפחה, מוציאים את האוויר מהבצק, מחלקים ל- 4 או ל - 5 כדורים שווים בגודלם (תלוי בגודל החצ'פורי שאנחנו רוצים). מניחים למנוחה לעוד 20 דקות.

אצ'רולי חצ'פורי – חצ'פורי עם ביצת עין

שלב 4 מתוך 11

מחממים תנור לחום של 190 מעלות.

אצ'רולי חצ'פורי – חצ'פורי עם ביצת עין

שלב 5 מתוך 11

מערבבים בקערה את כל חומרי המלית - גבינת חמד, גבינה צהובה, קוטג' וביצה.

אצ'רולי חצ'פורי – חצ'פורי עם ביצת עין

שלב 6 מתוך 11

לוקחים כדור בצק ומרדדים לעיגול בעובי חצי ס"מ. לאחר הרידוד עושים קיפול לאמצע משני צידי העיגול ומושכים במעט בקצוות בכדי ליצור את צורת הסירה.

אצ'רולי חצ'פורי – חצ'פורי עם ביצת עין

שלב 7 מתוך 11

מפזרים מעט מהמלית סביב שולי עיגול הבצק, ומקפלים את השוליים פנימה לאורך השוליים כולם, כך שהבצק יכסה את מלית הגבינה שמילאנו בקצוות, תוך יצירת צורה אליפטית של סירה. חוזרים על הפעולה על כל עיגולי הבצק.

אצ'רולי חצ'פורי – חצ'פורי עם ביצת עין

שלב 8 מתוך 11

ממלאים את פנים החצ'פורי ב - 2 עד 3 כפות מהמלית, מכניסים לתנור ואופים במשך כ - 20 דקות או עד להזהבה.

אצ'רולי חצ'פורי – חצ'פורי עם ביצת עין

שלב 9 מתוך 11

מוציאים את החצ'פורי מהתנור, שוברים ביצה ושמים את חלמון הביצה מעל כל סירה, מוסיפים פרוסת גבינת סולוגוני ומחזירים לתנור לאפייה של 5-8 דקות, עד שהביצה חצי רכה.

אצ'רולי חצ'פורי – חצ'פורי עם ביצת עין

שלב 10 מתוך 11

מוציאים מהתנור, מורחים בחמאה את שולי הבצק ומגישים. מומלץ להוסיף גם קוביית חמאה קטנה.

אצ'רולי חצ'פורי – חצ'פורי עם ביצת עין

שלב 11 מתוך 11

אופן האכילה - מערבבים עם המזלג את המלית והחלמון היטב ולאחר מכן בוצעים את אחד מקצוות הבצק ובעזרתו מנגבים את הגבינה וכך הלאה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים