דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
גלידונית טוויקס פתי בר
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. גלידונית טוויקס פתי בר

גלידונית טוויקס פתי בר

(4)
60 דקות
קל
מתכונאי/ת: מיס פטל
שכבות של עונג צרוף -פתי בר חמאתי, קרמל מתקתק וגלידה ביתית וחלומית

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
20 
פתיבר קלאסי (150 גרם)
70  גרם
חמאה מומסת
1  כוס
סוכר לבן (200 גרם)
100  גרם
חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
0.5  כוס
שמנת מתוקה להקצפה (125 גרם)
1  כפית
תמצית וניל
0.5  כפית
מלח
200  גרם
גבינה 9%
1  כף
אבקת סוכר
125  גרם
שמנת מתוקה
150  גרם
חלב מרוכז ממותק
1  כפית
תמצית וניל
200  גרם
שוקולד מריר קצוץ
2  כפות
שמן צמחי
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    1 דקות
    המתכון מתאים לתבנית בקוטר 10*30 ס"מ.
  • שלב 2

    5 דקות
    טוחנים את הפתי בר לפירורים דקים ומערבבים עם 70 גרם חמאה מומסת.
  • שלב 3

    1 דקות
    מהדקים לתחתית תבנית ומכניסים למקרר.
  • שלב 4

    10 דקות
    להכנת שכבת קרמל: שופכים כוס סוכר למחבת ומבשלים על להבה בינונית עד שהסוכר מתקרמל ומקבל צבע ענברי (זהירות לא לשרוף!).
  • שלב 5

    5 דקות
    מוסיפים את החמאה (100 גרם), חתיכה בכל פעם, ומערבבים היטב עם מטרפה לאחר כל הוספה עד שהחמאה נטמעת היטב בקרמל.
  • שלב 6

    5 דקות
    מוסיפים בזהירות חצי כוס שמנת מתוקה ומערבבים היטב. מבשלים רק עד שהרוטב מתחיל להסמיך מעט ומורידים מהאש.
  • שלב 7

    10 דקות
    מוסיפים חצי כפית מלח וכפית תמצית וניל ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר ושופכים מעל שכבת הפתי בר. מכניסים למקפיא להתייצבות.
  • שלב 8

    2 דקות
    להכנת הגלידה: מערבבים 200 גרם גבינת שמנת עם כף אבקת סוכר עד שהגבינה מתרככת.
  • שלב 9

    5 דקות
    מקציפים את השמנת לקרם יציב ומערבבים עם הגבינה.
  • שלב 10

    2 דקות
    מוסיפים 150 גרם חלב מרוכז ממותק וכפית תמצית וניל ומערבבים היטב.
  • שלב 11

    1 דקות
    שופכים מעל את תערובת הקרמל ומיישרים.
  • שלב 12

    360 דקות
    מכניסים להקפאה לכ-6 שעות או למשך הלילה.
  • שלב 13

    5 דקות
    להכנת הציפוי: ממיסים את השוקולד. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
  • שלב 14

    5 דקות
    מוציאים את התבנית מהמקרר, מחלצים מהתבנית וחותכים לקוביות.
  • שלב 15

    5 דקות
    טובלים את הקוביות בשוקולד ומניחים בתבנית.
  • שלב 16

    1 דקות
    שומרים במקפיא ומגישים קפוא.
גלידונית טוויקס פתי בר

שלב 1 מתוך 16

המתכון מתאים לתבנית בקוטר 10*30 ס"מ.

גלידונית טוויקס פתי בר

שלב 2 מתוך 16

טוחנים את הפתי בר לפירורים דקים ומערבבים עם 70 גרם חמאה מומסת.

גלידונית טוויקס פתי בר

שלב 3 מתוך 16

מהדקים לתחתית תבנית ומכניסים למקרר.

גלידונית טוויקס פתי בר

שלב 4 מתוך 16

להכנת שכבת קרמל: שופכים כוס סוכר למחבת ומבשלים על להבה בינונית עד שהסוכר מתקרמל ומקבל צבע ענברי (זהירות לא לשרוף!).

גלידונית טוויקס פתי בר

שלב 5 מתוך 16

מוסיפים את החמאה (100 גרם), חתיכה בכל פעם, ומערבבים היטב עם מטרפה לאחר כל הוספה עד שהחמאה נטמעת היטב בקרמל.

גלידונית טוויקס פתי בר

שלב 6 מתוך 16

מוסיפים בזהירות חצי כוס שמנת מתוקה ומערבבים היטב. מבשלים רק עד שהרוטב מתחיל להסמיך מעט ומורידים מהאש.

גלידונית טוויקס פתי בר

שלב 7 מתוך 16

מוסיפים חצי כפית מלח וכפית תמצית וניל ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר ושופכים מעל שכבת הפתי בר. מכניסים למקפיא להתייצבות.

גלידונית טוויקס פתי בר

שלב 8 מתוך 16

להכנת הגלידה: מערבבים 200 גרם גבינת שמנת עם כף אבקת סוכר עד שהגבינה מתרככת.

גלידונית טוויקס פתי בר

שלב 9 מתוך 16

מקציפים את השמנת לקרם יציב ומערבבים עם הגבינה.

גלידונית טוויקס פתי בר

שלב 10 מתוך 16

מוסיפים 150 גרם חלב מרוכז ממותק וכפית תמצית וניל ומערבבים היטב.

גלידונית טוויקס פתי בר

שלב 11 מתוך 16

שופכים מעל את תערובת הקרמל ומיישרים.

גלידונית טוויקס פתי בר

שלב 12 מתוך 16

מכניסים להקפאה לכ-6 שעות או למשך הלילה.

גלידונית טוויקס פתי בר

שלב 13 מתוך 16

להכנת הציפוי: ממיסים את השוקולד. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.

גלידונית טוויקס פתי בר

שלב 14 מתוך 16

מוציאים את התבנית מהמקרר, מחלצים מהתבנית וחותכים לקוביות.

גלידונית טוויקס פתי בר

שלב 15 מתוך 16

טובלים את הקוביות בשוקולד ומניחים בתבנית.

גלידונית טוויקס פתי בר

שלב 16 מתוך 16

שומרים במקפיא ומגישים קפוא.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 1

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
א אבו גאנם עטאף

מאווד

הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • גלידה
  • שוקולד
  • אמצע שבוע
  • אחר הצהריים
  • מאכלים קרים
  • קינוח עליון
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים קלים
  • מתכוני קינוחים
  • אוכל למסיבת ילדים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים