דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

(0)
80 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אפרת ליכטנשטט
דים סאם מושלם שאפשר להכין בבית בלי סלסלת אידוי. סרטון הדרכה בסטורי - אז מה את עושה כל היום?

רכיבים

מנות 50

המתכון הזה נוצר עבור 50 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.25  כוס
רוטב צ'ילי מתוק 290 מ"ל
1  כף
רוטב סויה קלאסי 290 מ"ל
1  כף
דבש או מייפל
1  כפית
שמן שומשום
1  שן
שום כתושה
0  לפי הטעם
שומשום
500  גרם
קמח לבן (מומלץ קמח לפיצה/חלה/לחם)
1 
ביצה
1  כפית
מלח
1  כפית
חומץ
200  מיליליטר
מים + עוד לפי הצורך
3  כפות
שמן זית
1 
בצל גדול קצוץ דק דק
1  כפית
מלח
0.5  כפית
כורכום
2  שיני
שום כתושות
0.5  כפית
זנגביל
0.25  כפית
קינמון טחון
1  כפית
שמן שומשום
2  כפיות
רוטב סויה קלאסי 290 מ"ל
300  גרם
דלעת חתוכה לקוביות קטנטנות
0.5  כוס
מים +עוד קצת לפי הצורך
4  כפות
שמן קנולה
0  לפי הטעם
מים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מערבבים את כל החומרים וטורפים היטב.
  • שלב 2

    0 דקות
    בקערת מיקסר שמים את כל החומרים מלבד המים ומערבבים.
  • שלב 3

    0 דקות
    מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים את המים בהדרגה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מתחילים מ-150 מ״ל ולאט לאט מוסיפים עוד מים, רק עד שכל הקמח נאסף ומתחיל להתגבש כדור בצק.
  • שלב 5

    0 דקות
    הבצק צריך להיות אחיד ומעט דביק, לא יבש אבל להתאחד לכדור ולא להדבק לדפנות. אם הגזמתם עם המים תוסיפו קמח אבל עדיף ממש להוסיף כף אחרי כף ולעזור לבצק עם מרית.
  • שלב 6

    0 דקות
    כשהבצק מוכן מעבירים אותו לשקית או עוטפים בניילון נצמד.
  • שלב 7

    0 דקות
    הבצק צריך לנוח עכשיו על השיש בטמפרטורת החדר לפחות שעה ואפשר גם יותר! מתחילים בהכנת המילוי.
  • שלב 8

    0 דקות
    במחבת גדולה מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים את 2 הבצלים כ-1/4 שעה, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד שהוא זהוב, רך ומתחיל להשחים.
  • שלב 9

    0 דקות
    מוסיפים מלח, כורכום, שום, ג׳ינג׳ר, קינמון, שמן שומשום וסויה ומטגנים כדקה.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוסיפים את קוביות הדלעת וחצי כוס מים ומערבבים. המים צריכים להגיע כמה מ״מ מתחת לקו הדלעת ולא לעבור אותה.
  • שלב 11

    5 דקות
    מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 5-10 דקות, עד שהדלעת רכה.
  • שלב 12

    0 דקות
    פותחים את המכסה ומאדים את הנוזלים.
  • שלב 13

    0 דקות
    מועכים מעט את הדלעת עם מועך פירה.
  • שלב 14

    10 דקות
    מעבירים את המילוי לצלחת שטוחה להתקררות מהירה ואם רוצים למלא מיד שולחים לפריזר ל-10 דקות להתקרר.
  • שלב 15

    0 דקות
    כשהמילוי בטמפרטורת החדר אפשר להתחיל.
  • שלב 16

    0 דקות
    אחרי שהבצק נח לפחות שעה קורצים ממנו עיגולים ומתחילים לרדד.
  • שלב 17

    0 דקות
    אני השתמשתי במכונת פסטה שזה נוח מאד, כמובן חשוב לקמח במהלך התהליך ולרדד עד מס׳ 6 או 7.
  • שלב 18

    0 דקות
    אפשר לרדד עם מערוך על משטח מקומח קלות (לא להגזים עם הקמח) לעובי של 1-2 מ״מ. קורצים עיגולים בקוטר 12-14 ס״מ.
  • שלב 19

    0 דקות
    מניחים כפית מילוי במרכז.
  • שלב 20

    0 דקות
    לסגירה כמו שלי מרימים קצה אחד ומקפלים אליו עוד ועוד קפלים עד שזה נסגר כמו שק.
  • שלב 21

    0 דקות
    מניחים את הדים-סאם המוכנים על משטח מקומח קלות ומכסים במגבת לחה.
  • שלב 22

    0 דקות
    במחבת גדולה מאד - הכי גדולה שלכם, מחממים כף שמן.
  • שלב 23

    0 דקות
    מניחים את הדים-סאמים על המחבת וצורבים אותם כדקה עד שהחלק התחתון שלהם מעט שחום.
  • שלב 24

    0 דקות
    מוסיפים מים למחבת לגובה סנטימטר ומכסים במכסה.
  • שלב 25

    5 דקות
    ממשיכים לאדות את הכיסונים 5-8 דקות עד שהחלק העליון מוכן.
  • שלב 26

    0 דקות
    מגישים מיד עם רוטב צ׳ילי מתוק וסויה.
דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 1 מתוך 26

מערבבים את כל החומרים וטורפים היטב.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 2 מתוך 26

בקערת מיקסר שמים את כל החומרים מלבד המים ומערבבים.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 3 מתוך 26

מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים את המים בהדרגה.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 4 מתוך 26

מתחילים מ-150 מ״ל ולאט לאט מוסיפים עוד מים, רק עד שכל הקמח נאסף ומתחיל להתגבש כדור בצק.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 5 מתוך 26

הבצק צריך להיות אחיד ומעט דביק, לא יבש אבל להתאחד לכדור ולא להדבק לדפנות. אם הגזמתם עם המים תוסיפו קמח אבל עדיף ממש להוסיף כף אחרי כף ולעזור לבצק עם מרית.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 6 מתוך 26

כשהבצק מוכן מעבירים אותו לשקית או עוטפים בניילון נצמד.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 7 מתוך 26

הבצק צריך לנוח עכשיו על השיש בטמפרטורת החדר לפחות שעה ואפשר גם יותר! מתחילים בהכנת המילוי.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 8 מתוך 26

במחבת גדולה מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים את 2 הבצלים כ-1/4 שעה, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד שהוא זהוב, רך ומתחיל להשחים.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 9 מתוך 26

מוסיפים מלח, כורכום, שום, ג׳ינג׳ר, קינמון, שמן שומשום וסויה ומטגנים כדקה.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 10 מתוך 26

מוסיפים את קוביות הדלעת וחצי כוס מים ומערבבים. המים צריכים להגיע כמה מ״מ מתחת לקו הדלעת ולא לעבור אותה.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 11 מתוך 26

מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 5-10 דקות, עד שהדלעת רכה.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 12 מתוך 26

פותחים את המכסה ומאדים את הנוזלים.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 13 מתוך 26

מועכים מעט את הדלעת עם מועך פירה.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 14 מתוך 26

מעבירים את המילוי לצלחת שטוחה להתקררות מהירה ואם רוצים למלא מיד שולחים לפריזר ל-10 דקות להתקרר.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 15 מתוך 26

כשהמילוי בטמפרטורת החדר אפשר להתחיל.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 16 מתוך 26

אחרי שהבצק נח לפחות שעה קורצים ממנו עיגולים ומתחילים לרדד.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 17 מתוך 26

אני השתמשתי במכונת פסטה שזה נוח מאד, כמובן חשוב לקמח במהלך התהליך ולרדד עד מס׳ 6 או 7.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 18 מתוך 26

אפשר לרדד עם מערוך על משטח מקומח קלות (לא להגזים עם הקמח) לעובי של 1-2 מ״מ. קורצים עיגולים בקוטר 12-14 ס״מ.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 19 מתוך 26

מניחים כפית מילוי במרכז.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 20 מתוך 26

לסגירה כמו שלי מרימים קצה אחד ומקפלים אליו עוד ועוד קפלים עד שזה נסגר כמו שק.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 21 מתוך 26

מניחים את הדים-סאם המוכנים על משטח מקומח קלות ומכסים במגבת לחה.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 22 מתוך 26

במחבת גדולה מאד - הכי גדולה שלכם, מחממים כף שמן.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 23 מתוך 26

מניחים את הדים-סאמים על המחבת וצורבים אותם כדקה עד שהחלק התחתון שלהם מעט שחום.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 24 מתוך 26

מוסיפים מים למחבת לגובה סנטימטר ומכסים במכסה.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 25 מתוך 26

ממשיכים לאדות את הכיסונים 5-8 דקות עד שהחלק העליון מוכן.

דים-סאם במילוי דלעת ברוטב צ׳ילי מתוק

שלב 26 מתוך 26

מגישים מיד עם רוטב צ׳ילי מתוק וסויה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • פסטות
  • בראנץ'
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • טאפסים
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • מתאבנים
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • אמצע שבוע
  • מנה עיקרית
  • מנה ראשונה
  • ארוחת צהריים
  • אסייתים ומוקפצים
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים