דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
המלכה של עוגות הגבינה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. המלכה של עוגות הגבינה

המלכה של עוגות הגבינה

(0)
180 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אופירה פחימה
העוגה הכי גבוהה ואוורירית, כמו ענן גבינה מתוק. מצופה בשכבת שמנת רכה ונמסה ומעל הכל פירורים

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3.5  כוסות
קמח תופח אסם 1 ק"ג
0.5  כוס
שמן קנולה
0.33  כוס
סוכר לבן
150  גרם
חמאה
0.5  כוס
מיץ תפוזים
1  שקית
סוכר וניל
6 
ביצה
1  קילוגרם
גבינה לבנה רכה 9%
1  גביע
שמנת חמוצה
1.25  כוסות
סוכר לבן
1  חבילה
פודינג אינסטנט בטעם וניל
3  כפות
קמח תירס
3  כפות
קמח לבן
1  כפית
תמצית וניל
2  גביעים
שמנת חמוצה
4  כפות
אבקת סוכר
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

180 דקות
  • שלב 1

    60 דקות
    להכנת הבסיס והפירורים - שמים בקערה גדולה את הקמח התופח, 1/2 כוס שמן, 1/3 כוס סוכר, 150 גרם חמאה, 1/2 כוס מיץ תפוזים ושקית סוכר וניל ולשים עד קבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחממים תנור לחום של 160 מעלות. מכניסים לתנור תבנית עם מים חמים שתשב בשלב התחתון של התנור, לאפייה בשילוב אדים. הטכניקה הזו הופכת את העוגה לעסיסית, אוורירית וגבוהה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מניחים רינג קפיץ שקוטרו 24 על תבנית מרופדת בנייר אפייה (או תבנית עגולה מספר 28).
  • שלב 4

    0 דקות
    מקמחים ומרדדים חצי מכמות הבצק לעיגול גדול, גדול יותר מהתבנית, כדי להשאיר מספיק בצק לריפוד דפנות התבנית.
  • שלב 5

    0 דקות
    מתיזים מעט ספריי שמן על הדפנות ותחתית התבנית, מניחים את הבצק המרודד באופן כזה שגם הדפנות יהיו מכוסות בבצק.
  • שלב 6

    0 דקות
    להכנת הפירורים - משטחים את שאריות הבצק שנותרו בתבנית משומנת ואופים עד הזהבה (בערך כ - 20 דקות). לאחר מכן מפוררים לפירורים.
  • שלב 7

    0 דקות
    מכניסים את התבנית עם התחתית למנוחה במקפיא.
  • שלב 8

    5 דקות
    להכנת שכבת הגבינה - מפרידים את הביצים לשתי קערות.
  • שלב 9

    5 דקות
    מוסיפים לקערת החלבונים את 1/4 1 כוסות הסוכר ומקציפים לקצף יציב ומבריק.
  • שלב 10

    10 דקות
    לקערת החלמונים מוסיפים את קילו הגבינה הלבנה, שמנת חמוצה, חבילת אינסטנט פודינג, 3 כפות קורנפלור, 3 כפות קמח וכפית תמצית הווניל ומקציפים / מערבבים לתערובת אחידה.
  • שלב 11

    0 דקות
    מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים. יש לבצע את הערבוב בעדינות, כדי לא לפגוע באווריריות ובנפח של התערובות.
  • שלב 12

    0 דקות
    מוציאים את התבנית עם בצק העוגה מהמקפיא ויוצקים את שכבת הגבינה.
  • שלב 13

    0 דקות
    אופים כ-70 דקות.
  • שלב 14

    2 דקות
    להכנת הציפוי - מספר דקות לפני סיום האפייה, מערבבים את שני גביעי השמנת החמוצה עם 4 כפות אבקת הסוכר.
  • שלב 15

    0 דקות
    בתום האפייה מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה את הציפוי, משטחים לשכבה אחידה ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות.
  • שלב 16

    0 דקות
    מוציאים את העוגה מהתנור, מקררים לטמפ' החדר ומכניסים למקרר למשך לילה.
  • שלב 17

    5 דקות
    להגשה - למחרת היום, מוציאים את העוגה מהמקרר ומפזרים את הפירורים מעל לציפוי השמנת.
  • שלב 18

    0 דקות
    חותכים בזהירות פיסת עוגה עסיסית וגבוהה, ומעבירים לצלחת הגשה.
המלכה של עוגות הגבינה

שלב 1 מתוך 18

להכנת הבסיס והפירורים - שמים בקערה גדולה את הקמח התופח, 1/2 כוס שמן, 1/3 כוס סוכר, 150 גרם חמאה, 1/2 כוס מיץ תפוזים ושקית סוכר וניל ולשים עד קבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.

המלכה של עוגות הגבינה

שלב 2 מתוך 18

מחממים תנור לחום של 160 מעלות. מכניסים לתנור תבנית עם מים חמים שתשב בשלב התחתון של התנור, לאפייה בשילוב אדים. הטכניקה הזו הופכת את העוגה לעסיסית, אוורירית וגבוהה.

המלכה של עוגות הגבינה

שלב 3 מתוך 18

מניחים רינג קפיץ שקוטרו 24 על תבנית מרופדת בנייר אפייה (או תבנית עגולה מספר 28).

המלכה של עוגות הגבינה

שלב 4 מתוך 18

מקמחים ומרדדים חצי מכמות הבצק לעיגול גדול, גדול יותר מהתבנית, כדי להשאיר מספיק בצק לריפוד דפנות התבנית.

המלכה של עוגות הגבינה

שלב 5 מתוך 18

מתיזים מעט ספריי שמן על הדפנות ותחתית התבנית, מניחים את הבצק המרודד באופן כזה שגם הדפנות יהיו מכוסות בבצק.

המלכה של עוגות הגבינה

שלב 6 מתוך 18

להכנת הפירורים - משטחים את שאריות הבצק שנותרו בתבנית משומנת ואופים עד הזהבה (בערך כ - 20 דקות). לאחר מכן מפוררים לפירורים.

המלכה של עוגות הגבינה

שלב 7 מתוך 18

מכניסים את התבנית עם התחתית למנוחה במקפיא.

המלכה של עוגות הגבינה

שלב 8 מתוך 18

להכנת שכבת הגבינה - מפרידים את הביצים לשתי קערות.

המלכה של עוגות הגבינה

שלב 9 מתוך 18

מוסיפים לקערת החלבונים את 1/4 1 כוסות הסוכר ומקציפים לקצף יציב ומבריק.

המלכה של עוגות הגבינה

שלב 10 מתוך 18

לקערת החלמונים מוסיפים את קילו הגבינה הלבנה, שמנת חמוצה, חבילת אינסטנט פודינג, 3 כפות קורנפלור, 3 כפות קמח וכפית תמצית הווניל ומקציפים / מערבבים לתערובת אחידה.

המלכה של עוגות הגבינה

שלב 11 מתוך 18

מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים. יש לבצע את הערבוב בעדינות, כדי לא לפגוע באווריריות ובנפח של התערובות.

המלכה של עוגות הגבינה

שלב 12 מתוך 18

מוציאים את התבנית עם בצק העוגה מהמקפיא ויוצקים את שכבת הגבינה.

המלכה של עוגות הגבינה

שלב 13 מתוך 18

אופים כ-70 דקות.

המלכה של עוגות הגבינה

שלב 14 מתוך 18

להכנת הציפוי - מספר דקות לפני סיום האפייה, מערבבים את שני גביעי השמנת החמוצה עם 4 כפות אבקת הסוכר.

המלכה של עוגות הגבינה

שלב 15 מתוך 18

בתום האפייה מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה את הציפוי, משטחים לשכבה אחידה ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות.

המלכה של עוגות הגבינה

שלב 16 מתוך 18

מוציאים את העוגה מהתנור, מקררים לטמפ' החדר ומכניסים למקרר למשך לילה.

המלכה של עוגות הגבינה

שלב 17 מתוך 18

להגשה - למחרת היום, מוציאים את העוגה מהמקרר ומפזרים את הפירורים מעל לציפוי השמנת.

המלכה של עוגות הגבינה

שלב 18 מתוך 18

חותכים בזהירות פיסת עוגה עסיסית וגבוהה, ומעבירים לצלחת הגשה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • יום הולדת
  • מתכוני קינוחים
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים