דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
הפיתפותים של נילי - כדורי בשר עם פתיתים ותפוחי אדמה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. הפיתפותים של נילי - כדורי בשר עם פתיתים ותפוחי אדמה

הפיתפותים של נילי - כדורי בשר עם פתיתים ותפוחי אדמה

(1)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
מתכון שאפשר להכין עם הילדים ומתאים בדיוק לטעמים האהובים עליהם. וגם בונוס מתכון לממולאים מאותם חומרים

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.75  כוס
פתיתים אפויים קוסקוס בצורת אורז
250  גרם
בשר בקר טחון בקר או עוף
1  כפית
מלח
0.5  כפית
כמון טחון לא חובה
0.25  כפית
פלפל שחור
1  כף
רוטב סויה סיני 290 מ"ל
5  כפות
שמן זית
2 
תפוח אדמה גדולים קלופים וחתוכים לפרוסות
1  צנצנת
רוטב עגבניות לפיצה
1.5  כוסות
מים
1  כפית
סוכר לבן
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שמים בקערה את הפתיתים, הבשר הטחון, המלח, הכמון, הפלפל, רוטב הסויה וכף אחת של שמן.
  • שלב 2

    0 דקות
    אוחזים את הקערה ביד אחת וביד השניה לשים את כל החומרים עד אשר הפתיתים מפוזרים בצורה אחידה בבשר.
  • שלב 3

    0 דקות
    יוצרים מהבשר שמונה כדורים (פחות או יותר באותו גודל). משטחים כל כדור לצורה של קציצה. מניחים את הקציצות על קרש החיתוך לצד פרוסות תפוחי האדמה.
  • שלב 4

    0 דקות
    יוצקים לקערה את רוטב הפסטה, המים והסוכר ומערבבים.
  • שלב 5

    0 דקות
    יוצקים 4 כפות של שמן לסיר. בעזרת מבוגר, מחממים את השמן על אש בינונית. כעבור 2 דק', מניחים בסיר את הקציצות זו לצד זו. מטגנים את הקציצות כ-2 דק' ובעזרת מרית הופכים אותן. מטגנים 2 דק' נוספות.
  • שלב 6

    0 דקות
    יוצקים על הקציצות את רוטב העגבניות ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה כך שיכסו את כל הסיר.
  • שלב 7

    0 דקות
    מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
  • שלב 8

    0 דקות
    כעבור חצי שעה, פותחים את הסיר ובודקים אם אחת מפרוסות תפוחי האדמה רכה ונשברת בקלות בעזרת מזלג. אם לא, מכסים ומבשלים עוד מספר דקות.
  • שלב 9

    0 דקות
    מאותם חומרים כמעט ניתן להכין פלפל ממולא. לוקחים 4 פלפלים, מורידים להם את הגבעול ומנקים מגרעינים.
  • שלב 10

    0 דקות
    מחלקים את תערובת הפתיתים והבשר לארבעה חלקים. ממלאים כל פלפל בתערובת.
  • שלב 11

    0 דקות
    יוצקים את השמן לסיר, מסדרים את הפלפלים, מטגנים את הפלפלים במשך 5 דק' על אש בינונית. לאחר מכן, הופכים אותם בזהירות ומטגנים 3 דק' נוספות.
  • שלב 12

    0 דקות
    יוצקים את הרוטב לסיר, מכסים ומבשלים את הפלפלים כחצי שעה.
הפיתפותים של נילי - כדורי בשר עם פתיתים ותפוחי אדמה

שלב 1 מתוך 12

שמים בקערה את הפתיתים, הבשר הטחון, המלח, הכמון, הפלפל, רוטב הסויה וכף אחת של שמן.

הפיתפותים של נילי - כדורי בשר עם פתיתים ותפוחי אדמה

שלב 2 מתוך 12

אוחזים את הקערה ביד אחת וביד השניה לשים את כל החומרים עד אשר הפתיתים מפוזרים בצורה אחידה בבשר.

הפיתפותים של נילי - כדורי בשר עם פתיתים ותפוחי אדמה

שלב 3 מתוך 12

יוצרים מהבשר שמונה כדורים (פחות או יותר באותו גודל). משטחים כל כדור לצורה של קציצה. מניחים את הקציצות על קרש החיתוך לצד פרוסות תפוחי האדמה.

הפיתפותים של נילי - כדורי בשר עם פתיתים ותפוחי אדמה

שלב 4 מתוך 12

יוצקים לקערה את רוטב הפסטה, המים והסוכר ומערבבים.

הפיתפותים של נילי - כדורי בשר עם פתיתים ותפוחי אדמה

שלב 5 מתוך 12

יוצקים 4 כפות של שמן לסיר. בעזרת מבוגר, מחממים את השמן על אש בינונית. כעבור 2 דק', מניחים בסיר את הקציצות זו לצד זו. מטגנים את הקציצות כ-2 דק' ובעזרת מרית הופכים אותן. מטגנים 2 דק' נוספות.

הפיתפותים של נילי - כדורי בשר עם פתיתים ותפוחי אדמה

שלב 6 מתוך 12

יוצקים על הקציצות את רוטב העגבניות ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה כך שיכסו את כל הסיר.

הפיתפותים של נילי - כדורי בשר עם פתיתים ותפוחי אדמה

שלב 7 מתוך 12

מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.

הפיתפותים של נילי - כדורי בשר עם פתיתים ותפוחי אדמה

שלב 8 מתוך 12

כעבור חצי שעה, פותחים את הסיר ובודקים אם אחת מפרוסות תפוחי האדמה רכה ונשברת בקלות בעזרת מזלג. אם לא, מכסים ומבשלים עוד מספר דקות.

הפיתפותים של נילי - כדורי בשר עם פתיתים ותפוחי אדמה

שלב 9 מתוך 12

מאותם חומרים כמעט ניתן להכין פלפל ממולא. לוקחים 4 פלפלים, מורידים להם את הגבעול ומנקים מגרעינים.

הפיתפותים של נילי - כדורי בשר עם פתיתים ותפוחי אדמה

שלב 10 מתוך 12

מחלקים את תערובת הפתיתים והבשר לארבעה חלקים. ממלאים כל פלפל בתערובת.

הפיתפותים של נילי - כדורי בשר עם פתיתים ותפוחי אדמה

שלב 11 מתוך 12

יוצקים את השמן לסיר, מסדרים את הפלפלים, מטגנים את הפלפלים במשך 5 דק' על אש בינונית. לאחר מכן, הופכים אותם בזהירות ומטגנים 3 דק' נוספות.

הפיתפותים של נילי - כדורי בשר עם פתיתים ותפוחי אדמה

שלב 12 מתוך 12

יוצקים את הרוטב לסיר, מכסים ומבשלים את הפלפלים כחצי שעה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • חורף
  • תוספות
  • דל סוכר
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים