דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
הקובה העיראקית של אפי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. הקובה העיראקית של אפי

הקובה העיראקית של אפי

(0)
90 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: אפי זריאן
קובה שטוחה עיראקית-אסלית שאפשר לאכול נקי או במרק.

רכיבים

מנות 50

המתכון הזה נוצר עבור 50 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3  קילוגרם
בשר בקר מס' 2
2  קילוגרם
בורגול
1  קילוגרם
קמח לבן
250  גרם
מרק עוף אמיתי ר.טבעיים
1  קילוגרם
בצל
25  גרם
פלפל
25  גרם
בהרט
0.25  ליטר
שמן קנולה
100  גרם
צנוברים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    טוחנים את הבשר טחינה דקה ובמקביל מטגנים את הבצל עד שיזהיב.
  • שלב 2

    0 דקות
    מכניסים את הבשר לתוך סיר הבצל וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים פלפל שחור, בהרט ומרק עוף ומערבבים הכל יחד ליצירת תערובת אחידה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מכבים את הגז. לוקחים מסננת ומניחים את הבשר לסינון הנוזלים (אסור שיהיו נוזלים מיותרים בתערובת).
  • שלב 5

    0 דקות
    מוציאים מהמסננת לתוך תבנית אפייה, מקררים ומכניסים לקירור (לא ניתן לעבוד עם בשר חם).
  • שלב 6

    0 דקות
    לאחר קירור ממושך, מוציאים את הבשר ומוסיפים צנוברים ואז הוא מוכן לעבודה.
  • שלב 7

    0 דקות
    משרים את הבורגול למשך שעתיים. מערבבים, מוסיפים קמח ומרק עוף ומערבבים שנית.
  • שלב 8

    0 דקות
    מתחילים ללוש ולאט לאט מוסיפים מים עד לקבלת בצק אחיד.
  • שלב 9

    0 דקות
    לוקחים ביד כמות של בצק, בערך 100 גרם ולשים. יוצרים גומה באמצע הכדור, לוקחים את הבשר מכניסים וסוגרים את הגומה ומתחילים לשטח את הקובה בצורה סיבובית, להידוק הקצוות וסגירה הרמטית.
  • שלב 10

    0 דקות
    מרתיחים מים. כשרתוחים מניחים את הקובה בסיר ומבשלים. ברגע שהקובה צפה אנחנו יודעים שהיא מוכנה.
  • שלב 11

    0 דקות
    מוציאים את הקובה מהסיר ומניחים על תבנית שטוחה לקירור. את הקובה ניתן לטגן בשמן לא עמוק, לאכול ישר או עם כל מיני סוגי מרקים.
הקובה העיראקית של אפי

שלב 1 מתוך 11

טוחנים את הבשר טחינה דקה ובמקביל מטגנים את הבצל עד שיזהיב.

הקובה העיראקית של אפי

שלב 2 מתוך 11

מכניסים את הבשר לתוך סיר הבצל וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו.

הקובה העיראקית של אפי

שלב 3 מתוך 11

מוסיפים פלפל שחור, בהרט ומרק עוף ומערבבים הכל יחד ליצירת תערובת אחידה.

הקובה העיראקית של אפי

שלב 4 מתוך 11

מכבים את הגז. לוקחים מסננת ומניחים את הבשר לסינון הנוזלים (אסור שיהיו נוזלים מיותרים בתערובת).

הקובה העיראקית של אפי

שלב 5 מתוך 11

מוציאים מהמסננת לתוך תבנית אפייה, מקררים ומכניסים לקירור (לא ניתן לעבוד עם בשר חם).

הקובה העיראקית של אפי

שלב 6 מתוך 11

לאחר קירור ממושך, מוציאים את הבשר ומוסיפים צנוברים ואז הוא מוכן לעבודה.

הקובה העיראקית של אפי

שלב 7 מתוך 11

משרים את הבורגול למשך שעתיים. מערבבים, מוסיפים קמח ומרק עוף ומערבבים שנית.

הקובה העיראקית של אפי

שלב 8 מתוך 11

מתחילים ללוש ולאט לאט מוסיפים מים עד לקבלת בצק אחיד.

הקובה העיראקית של אפי

שלב 9 מתוך 11

לוקחים ביד כמות של בצק, בערך 100 גרם ולשים. יוצרים גומה באמצע הכדור, לוקחים את הבשר מכניסים וסוגרים את הגומה ומתחילים לשטח את הקובה בצורה סיבובית, להידוק הקצוות וסגירה הרמטית.

הקובה העיראקית של אפי

שלב 10 מתוך 11

מרתיחים מים. כשרתוחים מניחים את הקובה בסיר ומבשלים. ברגע שהקובה צפה אנחנו יודעים שהיא מוכנה.

הקובה העיראקית של אפי

שלב 11 מתוך 11

מוציאים את הקובה מהסיר ומניחים על תבנית שטוחה לקירור. את הקובה ניתן לטגן בשמן לא עמוק, לאכול ישר או עם כל מיני סוגי מרקים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים