דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
חינקלי גיאורגי ממולא בשר
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. חינקלי גיאורגי ממולא בשר

חינקלי גיאורגי ממולא בשר

(0)
75 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אירמה קזר
מנה קלאסית מהמטבח הגיאורגי הטעים - כיסוני בצק ממולאים בבשר מתובל ומבושלים במים חמים.

רכיבים

מנות 25

המתכון הזה נוצר עבור 25 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
קמח לבן
0.5  כפית
מלח
1  כף
שמן קנולה
0.75  כוס
מים + 1 כף (במידת הצורך יש להוסיף עוד 1 כף)
500  גרם
בשר בקר
50  גרם
שומן בקר או כבש טחון
1  כף
מרק עוף אמיתי ר.טבעיים
1 
בצל (מגורר או במעבד מזון)
0.5  זר
כוסברה קצוצה
1  כפית
כוסברה שטוחה, טחונה
0  לפי הטעם
מלח
1.5  כוסות
מים פושרים
1  כוס
מים
2  כפות
מרק עוף אמיתי ר.טבעיים
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

75 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מנפים את הקמח לתוך קערת מיקסר.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את יתר החומרים. מתחילים ללוש ומוסיפים מים עד שמתקבל בצק אחיד ונוקשה. מרקם הבצק צריך להיות כמרקם בצק סוכר – לא להתפתות ולהוסיף מים. במידה ועדיין לא נוצר בצק מוסיפים מעט מים, בכל פעם, עם כף.
  • שלב 3

    0 דקות
    מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד כ-15 דקות.
  • שלב 4

    0 דקות
    לאחר המנוחה מרדדים לעלה בעובי של 2 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר של כ-3-4 ס"מ.
  • שלב 5

    0 דקות
    מערבבים את הבשר והשומן, מוסיפים את הבצל המגורר ומערבבים. מוסיפים את המים הפושרים ורק אז מתבלים ומערבבים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מניחים מעט ממלית הבשר במרכז העיגול ומרימים את שולי הבצק לסגירה בצורת קיפול מניפה (קיפול עוקב על קיפול). בסיום הקיפול מהדקים ויוצרים צוואר בקבוק מהודק היטב במרכז, עד שנוצר "גבעול" בצק קטן. אם נותר בצק לאחר ההידוק, קוטמים ומשאירים "צוואר קטן".
  • שלב 7

    0 דקות
    בסיום מעבירים למשטח מקומח.
  • שלב 8

    0 דקות
    מביאים מים לרתיחה בסיר גדול ומוסיפים את אבקת התיבול עוף.
  • שלב 9

    0 דקות
    כשהמים רותחים מוסיפים את החינקלי לסיר.
  • שלב 10

    0 דקות
    אחרי שהחינקלי צפים, נותנים רתיחה עדינה נוספת של כ-7 דקות.
  • שלב 11

    0 דקות
    אפשרויות הגשה - מעט ממי הבישול ושום כתוש ופלפל שחור גרוס/טחון מעל. במידה ונשארו חינקלי, ניתן לטגן אותם אחרי קירור עם פירורי לחם ובצל מטוגן.
חינקלי גיאורגי ממולא בשר

שלב 1 מתוך 11

מנפים את הקמח לתוך קערת מיקסר.

חינקלי גיאורגי ממולא בשר

שלב 2 מתוך 11

מוסיפים את יתר החומרים. מתחילים ללוש ומוסיפים מים עד שמתקבל בצק אחיד ונוקשה. מרקם הבצק צריך להיות כמרקם בצק סוכר – לא להתפתות ולהוסיף מים. במידה ועדיין לא נוצר בצק מוסיפים מעט מים, בכל פעם, עם כף.

חינקלי גיאורגי ממולא בשר

שלב 3 מתוך 11

מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד כ-15 דקות.

חינקלי גיאורגי ממולא בשר

שלב 4 מתוך 11

לאחר המנוחה מרדדים לעלה בעובי של 2 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר של כ-3-4 ס"מ.

חינקלי גיאורגי ממולא בשר

שלב 5 מתוך 11

מערבבים את הבשר והשומן, מוסיפים את הבצל המגורר ומערבבים. מוסיפים את המים הפושרים ורק אז מתבלים ומערבבים.

חינקלי גיאורגי ממולא בשר

שלב 6 מתוך 11

מניחים מעט ממלית הבשר במרכז העיגול ומרימים את שולי הבצק לסגירה בצורת קיפול מניפה (קיפול עוקב על קיפול). בסיום הקיפול מהדקים ויוצרים צוואר בקבוק מהודק היטב במרכז, עד שנוצר "גבעול" בצק קטן. אם נותר בצק לאחר ההידוק, קוטמים ומשאירים "צוואר קטן".

חינקלי גיאורגי ממולא בשר

שלב 7 מתוך 11

בסיום מעבירים למשטח מקומח.

חינקלי גיאורגי ממולא בשר

שלב 8 מתוך 11

מביאים מים לרתיחה בסיר גדול ומוסיפים את אבקת התיבול עוף.

חינקלי גיאורגי ממולא בשר

שלב 9 מתוך 11

כשהמים רותחים מוסיפים את החינקלי לסיר.

חינקלי גיאורגי ממולא בשר

שלב 10 מתוך 11

אחרי שהחינקלי צפים, נותנים רתיחה עדינה נוספת של כ-7 דקות.

חינקלי גיאורגי ממולא בשר

שלב 11 מתוך 11

אפשרויות הגשה - מעט ממי הבישול ושום כתוש ופלפל שחור גרוס/טחון מעל. במידה ונשארו חינקלי, ניתן לטגן אותם אחרי קירור עם פירורי לחם ובצל מטוגן.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • טאפסים
  • דל סוכר
  • מתאבנים
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • מנה ראשונה
  • אחר הצהריים
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים