דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
חצ'פורי- מאפה גבינה גרוזיני מסורתי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. חצ'פורי- מאפה גבינה גרוזיני מסורתי

חצ'פורי- מאפה גבינה גרוזיני מסורתי

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: חגית מור
מתכון מסורתי אמיתי עם הוראות ברורות ומדויקות להכנת הבצק, הקיפול והמילוי המיוחד

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח תופח אסם 1 ק"ג
2  כוסות
מים
1 
ביצה
1  כפית
מלח ופלפל שחור
0.25  כוס
שמן קנולה
3  כפות
וודקה
3  כפות
חומץ
1  כוס
שמן קנולה לקיפול הבצק
1  קילוגרם
גבינה כנען
250  גרם
גבינת פטה / בולגרית
1  גביע
גבינת קוטג'
2 
ביצה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מערבבים את כל חומרי הבצק. לשים כרבע שעה (הבצק אמור להיות דביק).
  • שלב 2

    0 דקות
    מכסים את הקערה ומניחים להתפחה לשעה במקום חמים.
  • שלב 3

    0 דקות
    לאחר התפחה מחלקים את הבצק ל-24 חלקים. טובלים כל חתיכה בקמח ולשים לצורת כדור. מניחים כל כדור על משטח מקומח, מכסים ומניחים להתפחה שנייה כשעה וחצי.
  • שלב 4

    0 דקות
    בינתיים מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מכינים עלי בצק: עובדים על משטח עבודה מקומח. מרדדים כל כדור לעלה בקוטר 20 ס"מ ומקמחים אותו. עורמים את עלי הבצק כשמקפידים לקמח ביניהם.
  • שלב 6

    0 דקות
    בסיום התהליך מתחילים לפתוח את העלה הראשון שרידדנו (זה שבתחתית הערמה), על מגש משומן מעט. העלה צריך להיות דק מאוד.
  • שלב 7

    0 דקות
    קיפול, עיצוב ומילוי: מטפטפים על כל העלה שמן בעזרת האצבעות. מקפלים את השליש העליון של הבצק פנימה ואח"כ את השליש התחתון. משמנים שוב ומקפלים את הקצה הימני פנימה ואח"כ את השמאלי. מניחים כף גדושה ממלית הגבינות במרכז העלה שקיבלנו. מקפלים את קצוות הבצק מעל המלית לצורת מעויין. ממשיכים כך עם יתר עלי הבצק.
  • שלב 8

    0 דקות
    מעבירים לתבנית משומנת. משמנים כל חצ'פורי מלמעלה ואופים בחום גבוה (כ-220 מעלות) כ-25 דקות עד להזהבה.
חצ'פורי- מאפה גבינה גרוזיני מסורתי

שלב 1 מתוך 8

מערבבים את כל חומרי הבצק. לשים כרבע שעה (הבצק אמור להיות דביק).

חצ'פורי- מאפה גבינה גרוזיני מסורתי

שלב 2 מתוך 8

מכסים את הקערה ומניחים להתפחה לשעה במקום חמים.

חצ'פורי- מאפה גבינה גרוזיני מסורתי

שלב 3 מתוך 8

לאחר התפחה מחלקים את הבצק ל-24 חלקים. טובלים כל חתיכה בקמח ולשים לצורת כדור. מניחים כל כדור על משטח מקומח, מכסים ומניחים להתפחה שנייה כשעה וחצי.

חצ'פורי- מאפה גבינה גרוזיני מסורתי

שלב 4 מתוך 8

בינתיים מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.

חצ'פורי- מאפה גבינה גרוזיני מסורתי

שלב 5 מתוך 8

מכינים עלי בצק: עובדים על משטח עבודה מקומח. מרדדים כל כדור לעלה בקוטר 20 ס"מ ומקמחים אותו. עורמים את עלי הבצק כשמקפידים לקמח ביניהם.

חצ'פורי- מאפה גבינה גרוזיני מסורתי

שלב 6 מתוך 8

בסיום התהליך מתחילים לפתוח את העלה הראשון שרידדנו (זה שבתחתית הערמה), על מגש משומן מעט. העלה צריך להיות דק מאוד.

חצ'פורי- מאפה גבינה גרוזיני מסורתי

שלב 7 מתוך 8

קיפול, עיצוב ומילוי: מטפטפים על כל העלה שמן בעזרת האצבעות. מקפלים את השליש העליון של הבצק פנימה ואח"כ את השליש התחתון. משמנים שוב ומקפלים את הקצה הימני פנימה ואח"כ את השמאלי. מניחים כף גדושה ממלית הגבינות במרכז העלה שקיבלנו. מקפלים את קצוות הבצק מעל המלית לצורת מעויין. ממשיכים כך עם יתר עלי הבצק.

חצ'פורי- מאפה גבינה גרוזיני מסורתי

שלב 8 מתוך 8

מעבירים לתבנית משומנת. משמנים כל חצ'פורי מלמעלה ואופים בחום גבוה (כ-220 מעלות) כ-25 דקות עד להזהבה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מקור החלבון
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים