דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
טארטלט פירות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. טארטלט פירות

טארטלט פירות

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אלונה זוהר
תחתית נימוחה של בצק, מעליה קציפת קרם וניל מפנקת ומעל הכל שכבה צבעונית של פירות מתוקים

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
100  גרם
סוכר לבן
200  גרם
חמאה
1 
ביצה
300  גרם
קמח לבן
2  כוסות
חלב
100  גרם
סוכר לבן
2  כפות
תמצית וניל
1  קורט
מלח
0.25  כוס
מים
60  גרם
קמח תירס
4 
חלמון
50  גרם
חמאה
1  חבילה
שמנת מתוקה
3  כפות
פודינג אינסטנט בטעם וניל
0  לפי הטעם
נקטרינה
0  לפי הטעם
ריבת משמש
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • שלב 2

    0 דקות
    בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, הסוכר והביצה. מעבדים עד שלא יהיו גושים של חמאה. מוסיפים את הקמח, ומעבדים רק עד איחוד לגוש בצק.
  • שלב 3

    10 דקות
    מרדדים את הבצק על משטח מקומח לגודל תבנית אפייה של פאי עגולה, או מלבנית בקוטר 24-26 ס"מ או בתבניות פאי אישיות. שמים את הבצק בתבנית, מרפדים גם את השוליים של התבנית.
  • שלב 4

    0 דקות
    שמים על הפאי נייר כסף, ושופכים קטניות עד לגובה התבנית (חומוס, שעועית) על מנת שהבצק לא יצנח באפייה.
  • שלב 5

    25 דקות
    אופים כ-25 דקות. מורידים את נייר הכסף, ואופים עוד 10 דקות או עד שהקלתית מזהיבה. מקררים היטב.
  • שלב 6

    0 דקות
    מרתיחים בסיר את החלב, הסוכר, הווניל והמלח עד בעבוע קל.
  • שלב 7

    0 דקות
    מערבבים עם מטרפה שהתחתית לא תישרף. מערבבים בקערה נפרדת את המים, הקורנפלור והחלמונים היטב. שופכים לתוך החלב הרותח בקילוח דק לאט לאט את הבלילה של הקורנפלור, כל הזמן על ידי בחישה. אחרי שמסיימים לראות שהחלב מבעבע טיפה מורידים מהגז.
  • שלב 8

    0 דקות
    מעבירים לקערת מיקסר עם וו הקצפה, מוסיפים את החמאה ומקציפים, בפעולה איטית, עד שהקרם יתקרר. מקררים את הקרם היטב.
  • שלב 9

    0 דקות
    מקציפים שמנת מתוקה עם הפודינג חצי הקצפה, מוסיפים את הקרם פטיסייר פנימה, ומקציפים יחד לקרם מוצק.
  • שלב 10

    0 דקות
    ממלאים את הקלתית בקרם. מקשטים מעל עם פירות טריים חתוכים או פרוסים לפי בחירה, ולפי סדר מועדף.
  • שלב 11

    0 דקות
    מקררים מעט ובעזרת מברשת מזגגים את הפירות במעט ריבה. בתיאבון!
טארטלט פירות

שלב 1 מתוך 11

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

טארטלט פירות

שלב 2 מתוך 11

בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, הסוכר והביצה. מעבדים עד שלא יהיו גושים של חמאה. מוסיפים את הקמח, ומעבדים רק עד איחוד לגוש בצק.

טארטלט פירות

שלב 3 מתוך 11

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לגודל תבנית אפייה של פאי עגולה, או מלבנית בקוטר 24-26 ס"מ או בתבניות פאי אישיות. שמים את הבצק בתבנית, מרפדים גם את השוליים של התבנית.

טארטלט פירות

שלב 4 מתוך 11

שמים על הפאי נייר כסף, ושופכים קטניות עד לגובה התבנית (חומוס, שעועית) על מנת שהבצק לא יצנח באפייה.

טארטלט פירות

שלב 5 מתוך 11

אופים כ-25 דקות. מורידים את נייר הכסף, ואופים עוד 10 דקות או עד שהקלתית מזהיבה. מקררים היטב.

טארטלט פירות

שלב 6 מתוך 11

מרתיחים בסיר את החלב, הסוכר, הווניל והמלח עד בעבוע קל.

טארטלט פירות

שלב 7 מתוך 11

מערבבים עם מטרפה שהתחתית לא תישרף. מערבבים בקערה נפרדת את המים, הקורנפלור והחלמונים היטב. שופכים לתוך החלב הרותח בקילוח דק לאט לאט את הבלילה של הקורנפלור, כל הזמן על ידי בחישה. אחרי שמסיימים לראות שהחלב מבעבע טיפה מורידים מהגז.

טארטלט פירות

שלב 8 מתוך 11

מעבירים לקערת מיקסר עם וו הקצפה, מוסיפים את החמאה ומקציפים, בפעולה איטית, עד שהקרם יתקרר. מקררים את הקרם היטב.

טארטלט פירות

שלב 9 מתוך 11

מקציפים שמנת מתוקה עם הפודינג חצי הקצפה, מוסיפים את הקרם פטיסייר פנימה, ומקציפים יחד לקרם מוצק.

טארטלט פירות

שלב 10 מתוך 11

ממלאים את הקלתית בקרם. מקשטים מעל עם פירות טריים חתוכים או פרוסים לפי בחירה, ולפי סדר מועדף.

טארטלט פירות

שלב 11 מתוך 11

מקררים מעט ובעזרת מברשת מזגגים את הפירות במעט ריבה. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • מתכוני קינוחים
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים