דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
טומהוק ברביקיו ופירה מח עצם
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. טומהוק ברביקיו ופירה מח עצם

טומהוק ברביקיו ופירה מח עצם

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: איתי אדרי
אין כמו נתח בשר עטוף בברביקיו ופירה מנחם, בחרתי את נתח הטומהוק, כאשר המתכון יכול לעבוד עם כל נתח שמתאים לצלייה

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3  כפות
רוטב ברביקיו 290 מ"ל
9 
תפוח אדמה בינוניים קלופים
1 
בצל חצוי
1  ראש
שום
1 
עצמות
1  כפית
מלח גדושה
3  כוסות
מים
1  נתח
בשר בקר מסוג טומהוק (סטייק מבשר בקר שנחתך עם לפחות חמישה ס”מ של עצם אסאדו.)
0.5  בקבוק
רוטב ברביקיו 290 מ"ל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    5 דקות
    להכנת הפירה - מסדרים בתבנית אפייה את תפוחי האדמה, שום ומח עצם.
  • שלב 2

    2 דקות
    מפזרים מעל את המלח, רוטב ברביקיו ו-2 כוסות מים.
  • שלב 3

    90 דקות
    מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לשעה וחצי או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
  • שלב 4

    20 דקות
    מועכים את תפוחי האדמה לתוך קערה, מוסיפים את מח העצם, מועכים את השום ומוסיפים את התכולה שלו לקערה, ניתן להעביר שוב דרך מסננת למרקם חלק יותר.
  • שלב 5

    5 דקות
    מוסיפים כוס מים רותחים לתבנית של התפוחי אדמה, על מנת לגרד את המשקעים, ואז שופכים את הנוזל לפירה ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק.
  • שלב 6

    10 דקות
    במחבת רחבה מלהיטים מעט שמן, ומעט ממח העצם (לא חייב), מניחים את הטומהוק וצורבים אותו משני הצדדים כ-2 דקות מכל צד.
  • שלב 7

    5 דקות
    מוסיפים פלפל גרוס, מוסיפים כחצי בקבוק ברביקיו למחבת ומנמיכים את האש, טובלים היטב את כל הצדדים של הנתח בברביקיו.
  • שלב 8

    2 דקות
    מחממים תנור ל- 180 מעלות, לא טורבו, ומעבירים את הנתח לרשת לתנור.
  • שלב 9

    20 דקות
    נועצים מדחום במרכז הנתח, וצולים כ-20 דקות או עד שהמדחום מגיע ל-53 מעלות.
  • שלב 10

    2 דקות
    פורסים ומגישים לצד הפירה.
טומהוק ברביקיו ופירה מח עצם

שלב 1 מתוך 10

להכנת הפירה - מסדרים בתבנית אפייה את תפוחי האדמה, שום ומח עצם.

טומהוק ברביקיו ופירה מח עצם

שלב 2 מתוך 10

מפזרים מעל את המלח, רוטב ברביקיו ו-2 כוסות מים.

טומהוק ברביקיו ופירה מח עצם

שלב 3 מתוך 10

מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לשעה וחצי או עד שתפוחי האדמה מתרככים.

טומהוק ברביקיו ופירה מח עצם

שלב 4 מתוך 10

מועכים את תפוחי האדמה לתוך קערה, מוסיפים את מח העצם, מועכים את השום ומוסיפים את התכולה שלו לקערה, ניתן להעביר שוב דרך מסננת למרקם חלק יותר.

טומהוק ברביקיו ופירה מח עצם

שלב 5 מתוך 10

מוסיפים כוס מים רותחים לתבנית של התפוחי אדמה, על מנת לגרד את המשקעים, ואז שופכים את הנוזל לפירה ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק.

טומהוק ברביקיו ופירה מח עצם

שלב 6 מתוך 10

במחבת רחבה מלהיטים מעט שמן, ומעט ממח העצם (לא חייב), מניחים את הטומהוק וצורבים אותו משני הצדדים כ-2 דקות מכל צד.

טומהוק ברביקיו ופירה מח עצם

שלב 7 מתוך 10

מוסיפים פלפל גרוס, מוסיפים כחצי בקבוק ברביקיו למחבת ומנמיכים את האש, טובלים היטב את כל הצדדים של הנתח בברביקיו.

טומהוק ברביקיו ופירה מח עצם

שלב 8 מתוך 10

מחממים תנור ל- 180 מעלות, לא טורבו, ומעבירים את הנתח לרשת לתנור.

טומהוק ברביקיו ופירה מח עצם

שלב 9 מתוך 10

נועצים מדחום במרכז הנתח, וצולים כ-20 דקות או עד שהמדחום מגיע ל-53 מעלות.

טומהוק ברביקיו ופירה מח עצם

שלב 10 מתוך 10

פורסים ומגישים לצד הפירה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 1

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
א אביבית

מעדן

הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • גריל
  • חגיגה
  • חברים
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • אמצע שבוע
  • מנת ירקות/פירות
  • ארוחה שלמה
  • מנה עיקרית
  • תפוחי אדמה
  • מנה עליונה
  • מנות צלויות
  • בישול במחבת
  • ארוחת צהריים
  • אוכל אמריקאי
  • מתכונים לשבת
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים