דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
טורוש בלש
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. טורוש בלש

טורוש בלש

(0)
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
גיל חובב נזכר בקינוח של סבתא, ומציע מתכון שמוכיח שוב למה בישול הונגרי כל כך אהוב כאן

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
3  גביעים
שמנת חמוצה
200  גרם
חמאה
4  כפות
סוכר לבן
1  כף
מלח
500  גרם
גבינה לבנה 5% יבשה (למלית)
2 
חלמון (למלית)
6  כפות
סוכר לבן (למלית)
1 
גרידת לימון מגוררת (למלית)
1  כוס
צימוקים מושרים עשר דקות ברום או במים חמים ומסוננים
2  שקיות
סוכר וניל (למלית)
1  כף
קינמון טחון (למלית)
100  גרם
אגוזים קצוצים (למלית)
2 
חלמון (לציפוי)
1  חבילה
אבקת סוכר (לציפוי)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    מתחילים בבצק: מחממים מעט בסיר את השמנת החמוצה, 50 גרם חמאה, 4 כפות סוכר וכפית מלח.
  • שלב 2

    0 דקות
    שמים בקערה את קמח השמרים ויוצרים גומה במרכז התערובת ושופכים את השמנת המחוממת אל הגומה ולשים לקבלת בצק אחיד.
  • שלב 3

    0 דקות
    מפזרים מעל הבצק קמח ומניחים בקערה מכוסה לשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק, מורחים כל עלה בשכבה דקה של חמאה רכה, מקפלים ומרדדים שוב. חוזרים על הפעולה שלוש פעמים. מרדדים באותו אופן את שני החלקים הנותרים.
  • שלב 5

    0 דקות
    להכנת המלית, מערבבים את כל החומרים לעיסה אחידה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מרכיבים את הטורוש בלש: חותכים את עלי הבצק המרודד לריבועים בגודל 6X6 ס"מ. מניחים במרכזו של כל ריבוע כפית מהמלית. אוספים את ארבע פינות הריבוע וסוגרים מעל המלית. מהדקים היטב.
  • שלב 7

    0 דקות
    מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה. מברישים את חלקו העליון של הבצק בחלמונים טרופים במעט מים ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות עד שהבצק מזהיב יפה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוציאים מהתנור וזורים אבקת סוכר.
  • שלב 9

    0 דקות
    מגישים בטמפרטורת החדר, עם קצפת ליד.
טורוש בלש

שלב 1 מתוך 9

מתחילים בבצק: מחממים מעט בסיר את השמנת החמוצה, 50 גרם חמאה, 4 כפות סוכר וכפית מלח.

טורוש בלש

שלב 2 מתוך 9

שמים בקערה את קמח השמרים ויוצרים גומה במרכז התערובת ושופכים את השמנת המחוממת אל הגומה ולשים לקבלת בצק אחיד.

טורוש בלש

שלב 3 מתוך 9

מפזרים מעל הבצק קמח ומניחים בקערה מכוסה לשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

טורוש בלש

שלב 4 מתוך 9

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק, מורחים כל עלה בשכבה דקה של חמאה רכה, מקפלים ומרדדים שוב. חוזרים על הפעולה שלוש פעמים. מרדדים באותו אופן את שני החלקים הנותרים.

טורוש בלש

שלב 5 מתוך 9

להכנת המלית, מערבבים את כל החומרים לעיסה אחידה.

טורוש בלש

שלב 6 מתוך 9

מרכיבים את הטורוש בלש: חותכים את עלי הבצק המרודד לריבועים בגודל 6X6 ס"מ. מניחים במרכזו של כל ריבוע כפית מהמלית. אוספים את ארבע פינות הריבוע וסוגרים מעל המלית. מהדקים היטב.

טורוש בלש

שלב 7 מתוך 9

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה. מברישים את חלקו העליון של הבצק בחלמונים טרופים במעט מים ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות עד שהבצק מזהיב יפה.

טורוש בלש

שלב 8 מתוך 9

מוציאים מהתנור וזורים אבקת סוכר.

טורוש בלש

שלב 9 מתוך 9

מגישים בטמפרטורת החדר, עם קצפת ליד.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • מתכוני קינוחים
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים