דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
טישפישטי - עוגת עדלאידע לפורים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. טישפישטי - עוגת עדלאידע לפורים

טישפישטי - עוגת עדלאידע לפורים

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
גיל חובב אופה עוגת סולת במילוי פרג, אגוזים וצימוקים בניחוח ורדים משגע.

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.5  כוסות
מים
1  כוס
סוכר לבן
3  טיפות
מי ורדים או תמצית פריחת הדרים
0.5 
לימון סחוט למיץ
3  כוסות
קמח תופח אסם 1 ק"ג
1  כוס
סולת
0.5  כוס
סוכר לבן
0.75  כוס
שמן קנולה
1.25  כוסות
מים
200  גרם
פרג
1 
גרידת לימון
1  כוס
אגוז פקאן קצוצים
100  גרם
צימוקים
1  כפית
קינמון טחון
5  טיפות
מי ורדים
5  כפות
סוכר לבן
1  כף
תמצית וניל
0  לפי הטעם
אגוזי פקאן מסוכרים או אגוזי לוז שלמים
0  לפי הטעם
שומשום
0  לפי הטעם
קינמון טחון
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מתחילים בהכנת הסירופ: מניחים את חומרי הסירופ בסיר קטן. מביאים לרתיחה ומערבבים עד שהסוכר נמס. מנמיכים להבה ומבשלים בביעבוע עדין חמש דקות. מסירים מהאש.
  • שלב 2

    0 דקות
    מכינים את הבצק: מניחים את כל החומרים במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים עד שמתקבל כדור בצק. מעבירים לקערה, מכסים ושומרים במקרר לפחות שעה (ואפשר גם לילה שלם).
  • שלב 3

    0 דקות
    מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים בקערה. המלית תהיה יבשה ופירורית וזה בסדר.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשניים.
  • שלב 5

    10 דקות
    לשים חצי מהבצק על משטח מקומח עד שמתקבל בצק נוח לעיבוד ולא רטוב מדי. אם צריך מוסיפים מעט קמח. מרדדים לעלה מרובע או מלבני בגודל התבנית ומניחים בתבנית משומנת ומקומחת (תבנית מלבנית בגודל 25*40). הבצק צריך לכסות לגמרי את התחתית, אבל לא את הדפנות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מפזרים את המלית על הבצק ומוודאים שהיא מכסה אותו היטב ובאופן שווה.
  • שלב 7

    0 דקות
    לשים ומרדדים את המחצית השנייה של הבצק ומניחים על המלית כך שתכוסה לחלוטין. קצת קשה להעביר את הבצק המרודד. אם הוא נקרע, לא נורא - מטליאים אותו עם חתיכות עודפי בצק.
  • שלב 8

    30 דקות
    זורים מעל שומשום וקינמון. אופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שמתחיל להזהיב.
  • שלב 9

    15 דקות
    מוציאים מהתנור וחותכים למעויינים בסכין חדה (קודם פרוסות אלכסוניות בכיוון אחד, ואחר כך בכיוון שני). מחזירים לתנור ואופים עוד 15 דקות, עד שמזהיב היטב.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוציאים מהתנור ויוצקים מעל את כל הסירופ. זה נראה הרבה, אבל העוגה תספוג הכל. נועצים אגוז בכל מעוין ומצננים היטב לפני שמגישים.
טישפישטי - עוגת עדלאידע לפורים

שלב 1 מתוך 10

מתחילים בהכנת הסירופ: מניחים את חומרי הסירופ בסיר קטן. מביאים לרתיחה ומערבבים עד שהסוכר נמס. מנמיכים להבה ומבשלים בביעבוע עדין חמש דקות. מסירים מהאש.

טישפישטי - עוגת עדלאידע לפורים

שלב 2 מתוך 10

מכינים את הבצק: מניחים את כל החומרים במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים עד שמתקבל כדור בצק. מעבירים לקערה, מכסים ושומרים במקרר לפחות שעה (ואפשר גם לילה שלם).

טישפישטי - עוגת עדלאידע לפורים

שלב 3 מתוך 10

מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים בקערה. המלית תהיה יבשה ופירורית וזה בסדר.

טישפישטי - עוגת עדלאידע לפורים

שלב 4 מתוך 10

מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשניים.

טישפישטי - עוגת עדלאידע לפורים

שלב 5 מתוך 10

לשים חצי מהבצק על משטח מקומח עד שמתקבל בצק נוח לעיבוד ולא רטוב מדי. אם צריך מוסיפים מעט קמח. מרדדים לעלה מרובע או מלבני בגודל התבנית ומניחים בתבנית משומנת ומקומחת (תבנית מלבנית בגודל 25*40). הבצק צריך לכסות לגמרי את התחתית, אבל לא את הדפנות.

טישפישטי - עוגת עדלאידע לפורים

שלב 6 מתוך 10

מפזרים את המלית על הבצק ומוודאים שהיא מכסה אותו היטב ובאופן שווה.

טישפישטי - עוגת עדלאידע לפורים

שלב 7 מתוך 10

לשים ומרדדים את המחצית השנייה של הבצק ומניחים על המלית כך שתכוסה לחלוטין. קצת קשה להעביר את הבצק המרודד. אם הוא נקרע, לא נורא - מטליאים אותו עם חתיכות עודפי בצק.

טישפישטי - עוגת עדלאידע לפורים

שלב 8 מתוך 10

זורים מעל שומשום וקינמון. אופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שמתחיל להזהיב.

טישפישטי - עוגת עדלאידע לפורים

שלב 9 מתוך 10

מוציאים מהתנור וחותכים למעויינים בסכין חדה (קודם פרוסות אלכסוניות בכיוון אחד, ואחר כך בכיוון שני). מחזירים לתנור ואופים עוד 15 דקות, עד שמזהיב היטב.

טישפישטי - עוגת עדלאידע לפורים

שלב 10 מתוך 10

מוציאים מהתנור ויוצקים מעל את כל הסירופ. זה נראה הרבה, אבל העוגה תספוג הכל. נועצים אגוז בכל מעוין ומצננים היטב לפני שמגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • דל במלח
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים