דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
כופתה (קובה) במיה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. כופתה (קובה) במיה

כופתה (קובה) במיה

(1)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: קרן גליה
פנו לכם שעתיים של עונג של הכנת מרק קובה במיה כהלכתו. הסועדים יודו לכם

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
אורז לבן עגול מושרה שעתיים במים
0.5  קילוגרם
חזה עוף טחון
0.25  קילוגרם
סולת
1  כוס
מים
0  לפי הטעם
מלח לפי הטעם
600  גרם
בשר בקר טחון טחון
2 
בצל גדולים
1  ענף
סלרי
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
6 
עגבנייה בשלות
3  כוסות
מים
2  כפות
רסק עגבניות
250  גרם
במיה
1 
סלק מקולף וחתוך
1  עלה
מנגולד
0.5  קילוגרם
דלעת חתוכה לקוביות
1  כף
שמן קנולה
1 
לימון סחוט
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    קוצצים דק את הבצלים ועלי הכרפס, ומוסיפים לבשר הטחון.
  • שלב 2

    0 דקות
    מתבלים במלח ופלפל שחור, ומניחים בצד.
  • שלב 3

    0 דקות
    סוחטים את העגבניות למיץ בידיים, מוסיפים 3 כוסות מים ומבשלים על אש קטנה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים את הבמיה, הסלק ועלי המנגולד, ומביאים לרתיחה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים מלח לפי הטעם ואת כף השמן, ומנמיכים את האש.
  • שלב 6

    0 דקות
    מסננים את האורז וטוחנים אותו במעבד מזון, עד שמתקבלת אבקה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים את הסולת, כוס המים ומלח לפי הטעם, ולשים עד שמתקבל בצק נוח לעבודה, במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מציבים על שולחן העבודה את הקערה עם מלית העוף.
  • שלב 9

    0 דקות
    מכינים מגש עגול שעליו נניח את הכופתאות.
  • שלב 10

    0 דקות
    לוקחים בידיים רטובות מעט מהתערובת, ומשטחים בכף היד.
  • שלב 11

    0 דקות
    לוקחים כפית מהמילוי ומניחים במרכז.
  • שלב 12

    0 דקות
    סוגרים את הקצוות מסביב למילוי ומגלגלים בעדינות לקבלת כדור. מניחים על המגש.
  • שלב 13

    0 דקות
    בשלב זה מביאים את המרק לרתיחה, ומכניסים אליו את הכופתאות בזהירות.
  • שלב 14

    0 דקות
    מערבבים בכף עץ בעדינות כדי שלא ידבקו, מנמיכים את האש ומבשלים שעה.
  • שלב 15

    10 דקות
    מוסיפים את הדלעת ואת רסק העגבניות, ומבשלים 10 דקות נוספות.
  • שלב 16

    0 דקות
    סוחטים את הלימון פנימה, מערבבים ומגישים חם. בתיאבון!
כופתה (קובה) במיה

שלב 1 מתוך 16

קוצצים דק את הבצלים ועלי הכרפס, ומוסיפים לבשר הטחון.

כופתה (קובה) במיה

שלב 2 מתוך 16

מתבלים במלח ופלפל שחור, ומניחים בצד.

כופתה (קובה) במיה

שלב 3 מתוך 16

סוחטים את העגבניות למיץ בידיים, מוסיפים 3 כוסות מים ומבשלים על אש קטנה.

כופתה (קובה) במיה

שלב 4 מתוך 16

מוסיפים את הבמיה, הסלק ועלי המנגולד, ומביאים לרתיחה.

כופתה (קובה) במיה

שלב 5 מתוך 16

מוסיפים מלח לפי הטעם ואת כף השמן, ומנמיכים את האש.

כופתה (קובה) במיה

שלב 6 מתוך 16

מסננים את האורז וטוחנים אותו במעבד מזון, עד שמתקבלת אבקה.

כופתה (קובה) במיה

שלב 7 מתוך 16

מוסיפים את הסולת, כוס המים ומלח לפי הטעם, ולשים עד שמתקבל בצק נוח לעבודה, במידת הצורך מוסיפים מעט מים.

כופתה (קובה) במיה

שלב 8 מתוך 16

מציבים על שולחן העבודה את הקערה עם מלית העוף.

כופתה (קובה) במיה

שלב 9 מתוך 16

מכינים מגש עגול שעליו נניח את הכופתאות.

כופתה (קובה) במיה

שלב 10 מתוך 16

לוקחים בידיים רטובות מעט מהתערובת, ומשטחים בכף היד.

כופתה (קובה) במיה

שלב 11 מתוך 16

לוקחים כפית מהמילוי ומניחים במרכז.

כופתה (קובה) במיה

שלב 12 מתוך 16

סוגרים את הקצוות מסביב למילוי ומגלגלים בעדינות לקבלת כדור. מניחים על המגש.

כופתה (קובה) במיה

שלב 13 מתוך 16

בשלב זה מביאים את המרק לרתיחה, ומכניסים אליו את הכופתאות בזהירות.

כופתה (קובה) במיה

שלב 14 מתוך 16

מערבבים בכף עץ בעדינות כדי שלא ידבקו, מנמיכים את האש ומבשלים שעה.

כופתה (קובה) במיה

שלב 15 מתוך 16

מוסיפים את הדלעת ואת רסק העגבניות, ומבשלים 10 דקות נוספות.

כופתה (קובה) במיה

שלב 16 מתוך 16

סוחטים את הלימון פנימה, מערבבים ומגישים חם. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • חורף
  • מרקים
  • תוספות
  • דל במלח
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • מנה שנייה
  • ללא ביצים
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים