בקערה בינונית מערבבים את היוגורט, הזעתר וכפית גדושה מלח. מרבדים מסננת מטבח בבד הגבינה, מניחים בכיור ויוצקים לתוכה את היוגורט.
שלב 2
0 דקות
צוררים את הבד למעין כדור, ואת שארית הבד קושרים אל הברז, מעל הכיור (כך הכיור יקלוט את הנוזלים שמופרשים מהיוגורט). משהים 10-15 שעות (תלוי במזג האוויר. במזג אוויר חם יספיקו 10 שעות).
שלב 3
0 דקות
בודקים את הלבנה, ואם היא קשה מספיק (כמו גבינה לבנה למריחה), מעבירים לכלי אחסון אטום. מצפים בשמן זית ומאחסנים במקרר.
שלב 4
0 דקות
הלבנה נשמרת במקרר ארבעה ימים לפחות.
שלב 5
0 דקות
טיפ, לקשירת הצרור אפשר להשתמש בניילון נצמד.
שלב 1
מתוך
5
בקערה בינונית מערבבים את היוגורט, הזעתר וכפית גדושה מלח. מרבדים מסננת מטבח בבד הגבינה, מניחים בכיור ויוצקים לתוכה את היוגורט.
שלב 2
מתוך
5
צוררים את הבד למעין כדור, ואת שארית הבד קושרים אל הברז, מעל הכיור (כך הכיור יקלוט את הנוזלים שמופרשים מהיוגורט). משהים 10-15 שעות (תלוי במזג האוויר. במזג אוויר חם יספיקו 10 שעות).
שלב 3
מתוך
5
בודקים את הלבנה, ואם היא קשה מספיק (כמו גבינה לבנה למריחה), מעבירים לכלי אחסון אטום. מצפים בשמן זית ומאחסנים במקרר.
שלב 4
מתוך
5
הלבנה נשמרת במקרר ארבעה ימים לפחות.
שלב 5
מתוך
5
טיפ, לקשירת הצרור אפשר להשתמש בניילון נצמד.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0