דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

(0)
70 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: אריה בן יהודה
מנת לוקוס גורמה אמיתי. כזו שממש יחשבו שהשף היה אצלכם במטבח

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2  נתחי
ראש לוקוס כ-200 גרם לנתח
1  קורט
תימין קצוצים
1 
פלפל ירוק קצוץ
2  שיני
שום קצוצות דק
0  לפי הטעם
מלח
0.5  כוס
שמן זית
0  לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
1 
לימון גרדה
1  זר
עולש בר
0.33  כוס
שמן זית
1 
בצל
0  לפי הטעם
מלח
1  כוס
חיטה
4  כפות
שמן זית
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
בהרט
2  כוסות
מים
2 
עגבנייה בשלות
1 
פלפל ירוק
0.33  כוס
שמן זית
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
מיץ לימון
1  שן
שום
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

70 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שוטפים את הפריקי ומסננים ממנה את המים.
  • שלב 2

    3 דקות
    מטגנים את הפריקי בסיר עם שמן זית כ 3 דקות.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את המלח והתבלינים ואת המים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מנמיכים את האש ומבשלים עד שכל המים נספגים בגרגירים.
  • שלב 5

    0 דקות
    קוצצים את העלים לחתיכות באורך 3 ס"מ ושוטפים היטב. ממלאים סיר במים ומביאים אותם לרתיחה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מכניסים את העולש פנימה ומבשלים עד שהעלים רכים (החלק הלבן של העלה הופך לרך וניתן למעוך אותו בקלות בין האצבעות).
  • שלב 7

    0 דקות
    חותכים את הבצל בצורה של חצי טבעת ומטגנים בשמן הזית עד שהוא מזהיב.
  • שלב 8

    0 דקות
    מסננים את עלי העולש וסוחטים מהם את המים.
  • שלב 9

    0 דקות
    מעבירים את העולש למחבת על הבצלים המטוגנים ומקפיצים כמה דקות על אש גבוהה.
  • שלב 10

    0 דקות
    מתבלים במעט מלח ופלפל שחור. לקראת ההגשה מוסיפים מעט מיץ לימון לעולש.
  • שלב 11

    0 דקות
    מניחים רינג במרכז צלחת עמוקה, ממלאים חצי מהרינג עם הפריקי, ממלאים את החצי הנותר בעולש הבר.
  • שלב 12

    0 דקות
    בעזרת כף מניחים את הרוטב בשוליים של הרינג ומסירים אותו לאחר מכן.
  • שלב 13

    0 דקות
    מניחים את פילה הלוקוס כשצד העור כלפי מעלה. מפזרים מעט מלח גס ומיץ לימון.
  • שלב 14

    0 דקות
    מקשטים עם עלי אורגנו טריים וצעירים ופלפל חריף חתוך לעיגולים דקים.
  • שלב 15

    0 דקות
    שורפים את העגבניות והפלפל החריף בתנור או על אש גלויה.
  • שלב 16

    0 דקות
    מכניסים אותם למעבד המזון יחד עם השום המלח ושמן הזית.
  • שלב 17

    0 דקות
    קוצצים לקבלת מחית חלקה. מעבירים את המחית דרך מסננת, טועמים ומתקנים תיבול.
  • שלב 18

    0 דקות
    מחממים מראש את התנור לחום של 250 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים.
  • שלב 19

    0 דקות
    בקערה מניחים את כל החומרים מלבד הפילה.
  • שלב 20

    0 דקות
    מערבבים אותם היטב ומושחים את הפילה משני צדיו בתערובת השמן המתובלת.
  • שלב 21

    0 דקות
    מלהיטים מחבת ומניחים את הפילה (קודם מצד העור) על המחבת תוך לחיצה על הפילה על מנת שלא יתקמר וכל העור יקבל חריכה שווה ואחידה.
  • שלב 22

    0 דקות
    ממשיכים לטגן עד שצבע הבשר בשוליים הופך ללבן וברוחב של 1-2 ס"מ.
  • שלב 23

    0 דקות
    מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש על מנת לבשל את הצד העליון של הדג.
  • שלב 24

    0 דקות
    לא להפוך! מוציאים את הפילה כעבור חמש דקות (לנתח של מאתיים גרם) במידה והנתח גדול יותר ניתן להציץ פנימה בעזרת סכין ולבדוק אם הוא מוכן.
  • שלב 25

    0 דקות
    חשוב לא להשאיר את הדג יותר מידי זמן בתנור על מנת לא לייבש אותו.
לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 1 מתוך 25

שוטפים את הפריקי ומסננים ממנה את המים.

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 2 מתוך 25

מטגנים את הפריקי בסיר עם שמן זית כ 3 דקות.

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 3 מתוך 25

מוסיפים את המלח והתבלינים ואת המים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 4 מתוך 25

מנמיכים את האש ומבשלים עד שכל המים נספגים בגרגירים.

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 5 מתוך 25

קוצצים את העלים לחתיכות באורך 3 ס"מ ושוטפים היטב. ממלאים סיר במים ומביאים אותם לרתיחה.

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 6 מתוך 25

מכניסים את העולש פנימה ומבשלים עד שהעלים רכים (החלק הלבן של העלה הופך לרך וניתן למעוך אותו בקלות בין האצבעות).

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 7 מתוך 25

חותכים את הבצל בצורה של חצי טבעת ומטגנים בשמן הזית עד שהוא מזהיב.

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 8 מתוך 25

מסננים את עלי העולש וסוחטים מהם את המים.

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 9 מתוך 25

מעבירים את העולש למחבת על הבצלים המטוגנים ומקפיצים כמה דקות על אש גבוהה.

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 10 מתוך 25

מתבלים במעט מלח ופלפל שחור. לקראת ההגשה מוסיפים מעט מיץ לימון לעולש.

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 11 מתוך 25

מניחים רינג במרכז צלחת עמוקה, ממלאים חצי מהרינג עם הפריקי, ממלאים את החצי הנותר בעולש הבר.

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 12 מתוך 25

בעזרת כף מניחים את הרוטב בשוליים של הרינג ומסירים אותו לאחר מכן.

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 13 מתוך 25

מניחים את פילה הלוקוס כשצד העור כלפי מעלה. מפזרים מעט מלח גס ומיץ לימון.

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 14 מתוך 25

מקשטים עם עלי אורגנו טריים וצעירים ופלפל חריף חתוך לעיגולים דקים.

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 15 מתוך 25

שורפים את העגבניות והפלפל החריף בתנור או על אש גלויה.

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 16 מתוך 25

מכניסים אותם למעבד המזון יחד עם השום המלח ושמן הזית.

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 17 מתוך 25

קוצצים לקבלת מחית חלקה. מעבירים את המחית דרך מסננת, טועמים ומתקנים תיבול.

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 18 מתוך 25

מחממים מראש את התנור לחום של 250 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים.

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 19 מתוך 25

בקערה מניחים את כל החומרים מלבד הפילה.

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 20 מתוך 25

מערבבים אותם היטב ומושחים את הפילה משני צדיו בתערובת השמן המתובלת.

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 21 מתוך 25

מלהיטים מחבת ומניחים את הפילה (קודם מצד העור) על המחבת תוך לחיצה על הפילה על מנת שלא יתקמר וכל העור יקבל חריכה שווה ואחידה.

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 22 מתוך 25

ממשיכים לטגן עד שצבע הבשר בשוליים הופך ללבן וברוחב של 1-2 ס"מ.

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 23 מתוך 25

מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש על מנת לבשל את הצד העליון של הדג.

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 24 מתוך 25

לא להפוך! מוציאים את הפילה כעבור חמש דקות (לנתח של מאתיים גרם) במידה והנתח גדול יותר ניתן להציץ פנימה בעזרת סכין ולבדוק אם הוא מוכן.

לוקוס אפוי על מצע פריקי ועולש

שלב 25 מתוך 25

חשוב לא להשאיר את הדג יותר מידי זמן בתנור על מנת לא לייבש אותו.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • דגים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קציצות של פילה לוקוס

    קציצות של פילה לוקוס

    60 דקות בינוני
  • דג לוקוס ברוטב לימונים כבושים וכוסברה

    דג לוקוס ברוטב לימונים כבושים וכוסברה

    90 דקות בינוני
  • לוקוס וירקות צלויים בתנור

    לוקוס וירקות צלויים בתנור

    90 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים