דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לזניית פטריות טעימה להפליא
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לזניית פטריות טעימה להפליא

לזניית פטריות טעימה להפליא

(1)
80 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: דנה כחלון
שלמות במנה אחת של דפי לזניה במילוי תרד, פטריות, יין לבן, גבינות ובשמל פשוט וטוב

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  חבילה
פרפקטו דפי לזניה חדש
200  גרם
גבינת קשקבל מגורדת
8  פרוסות
גבינת מוצרלה
50  גרם
חמאה
1 
בצל סגול קצוץ דק
1  סלסילה
פטריות שמפיניון פרוסות
2  כפות
יין לבן
0.25  כפית
מלח
0  לפי הטעם
פלפל שחור
1  כף
מרק בצל ר.טבעיים 220 ג'
50  גרם
חמאה
2  כוסות
חלב
3  כפות
קמח לבן
1  קורט
אגוז מוסקט
0.5  כפית
מלח
0.25  כפית
פלפל לבן
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים את החמאה במחבת.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את הבצל, ומטגנים עד שקיפות.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את הפטריות והיין, ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים כ-5 דקות.
  • שלב 4

    0 דקות
    מתבלים, מערבבים, ומסירים מהאש.
  • שלב 5

    0 דקות
    ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח, ומערבבים היטב עד שהם מתאחדים למרקם משחתי חלק.
  • שלב 6

    0 דקות
    מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את החלב, ומערבבים היטב. מתקבל רוטב דליל וחלק.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים את אגוז המוסקט ופלפל לבן ומערבבים כ-2 דקות, תוך כדי בישול.
  • שלב 8

    0 דקות
    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • שלב 9

    0 דקות
    מרפדים את תחתית התבנית בעלי לזניה.
  • שלב 10

    0 דקות
    שמים 1/4 כמות מרוטב הבשמל.
  • שלב 11

    0 דקות
    שמים מעל 1/4 מכמות המלית.
  • שלב 12

    0 דקות
    מפזרים מעל 1/4 מכמות גבינת הקשקבל.
  • שלב 13

    0 דקות
    חוזרים על הפעולה פעמיים. בפעם השלישית, מסיימים עם דפי הלזניה.
  • שלב 14

    0 דקות
    מעל שכבת דפי הלזניה השלישית, מפזרים את רוטב הבשמל שנותר, ומפזרים את גבינת הקשקבל שנותרה. מפזרים מעל פרוסות דקות של גבינת מוצרלה.
  • שלב 15

    30 דקות
    אופים בתנור כחצי שעה.
  • שלב 16

    0 דקות
    מוציאים מהתנור, ונותנים ללזניה להצטנן כרבע שעה לפני שפורסים אותה. בתיאבון!
לזניית פטריות טעימה להפליא

שלב 1 מתוך 16

מחממים את החמאה במחבת.

לזניית פטריות טעימה להפליא

שלב 2 מתוך 16

מוסיפים את הבצל, ומטגנים עד שקיפות.

לזניית פטריות טעימה להפליא

שלב 3 מתוך 16

מוסיפים את הפטריות והיין, ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים כ-5 דקות.

לזניית פטריות טעימה להפליא

שלב 4 מתוך 16

מתבלים, מערבבים, ומסירים מהאש.

לזניית פטריות טעימה להפליא

שלב 5 מתוך 16

ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח, ומערבבים היטב עד שהם מתאחדים למרקם משחתי חלק.

לזניית פטריות טעימה להפליא

שלב 6 מתוך 16

מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את החלב, ומערבבים היטב. מתקבל רוטב דליל וחלק.

לזניית פטריות טעימה להפליא

שלב 7 מתוך 16

מוסיפים את אגוז המוסקט ופלפל לבן ומערבבים כ-2 דקות, תוך כדי בישול.

לזניית פטריות טעימה להפליא

שלב 8 מתוך 16

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

לזניית פטריות טעימה להפליא

שלב 9 מתוך 16

מרפדים את תחתית התבנית בעלי לזניה.

לזניית פטריות טעימה להפליא

שלב 10 מתוך 16

שמים 1/4 כמות מרוטב הבשמל.

לזניית פטריות טעימה להפליא

שלב 11 מתוך 16

שמים מעל 1/4 מכמות המלית.

לזניית פטריות טעימה להפליא

שלב 12 מתוך 16

מפזרים מעל 1/4 מכמות גבינת הקשקבל.

לזניית פטריות טעימה להפליא

שלב 13 מתוך 16

חוזרים על הפעולה פעמיים. בפעם השלישית, מסיימים עם דפי הלזניה.

לזניית פטריות טעימה להפליא

שלב 14 מתוך 16

מעל שכבת דפי הלזניה השלישית, מפזרים את רוטב הבשמל שנותר, ומפזרים את גבינת הקשקבל שנותרה. מפזרים מעל פרוסות דקות של גבינת מוצרלה.

לזניית פטריות טעימה להפליא

שלב 15 מתוך 16

אופים בתנור כחצי שעה.

לזניית פטריות טעימה להפליא

שלב 16 מתוך 16

מוציאים מהתנור, ונותנים ללזניה להצטנן כרבע שעה לפני שפורסים אותה. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • פסטות
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • אוכל איטלקי
  • אוכל צמחוני
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לזניית גבינות משובחת

    לזניית גבינות משובחת

    70 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים