דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מחשה - ממולאים עיראקיים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מחשה - ממולאים עיראקיים

מחשה - ממולאים עיראקיים

(3)
120 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: ניצה ששון
ממולאי בצל, סלק ומנגולד קטנים, מתקתקים וקצת חמוצים, ממכרים וחגיגיים. הם בהחלט שווים קצת מאמץ
קנה עכשיו

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  זר
מנגולד
5 
סלק קטנים
5 
בצל
3 
גזר חתוכים לרצועות
1.5  כוסות
אורז שטוף ומסונן
200  גרם
בשר בקר קצוץ דק או טחון
1 
מיץ לימון מלימון אחד
2  כפות
סוכר לבן
2  כפות
שמן קנולה
1 
מיץ לימון מלימון אחד
4  כפות
סוכר לבן
2  כפות
שמן קנולה
2  כפות
מים
2  כפות
סילאן
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מקלפים את הסלקים. מרוקנים את תוכן הסלק, שומרים את תוכן הסלק למילוי.
  • שלב 2

    0 דקות
    חולטים את עלי המנגולד במים רותחים במשך 3 דקות.
  • שלב 3

    0 דקות
    חותכים את חלקו הקשה של עלה המנגולד ובו משתמשים לריפוד תחתית הסיר ובחלק שנשאר משתמשים למילוי.
  • שלב 4

    0 דקות
    מקלפים את הבצלים. חותכים בכל בצל חתך עמוק עד לבו.
  • שלב 5

    0 דקות
    מרתיחים מים בסיר, מניחים בהם את הבצלים ומבשלים כ 10 דקות, עד ששכבות הבצל נפרדות זו מזו.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוציאים את הבצל ושוטפים במים קרים.
  • שלב 7

    5 דקות
    להכנת המלית - שוטפים את האורז ומסננים. מוסיפים את הבשר הקצוץ.
  • שלב 8

    0 דקות
    את תוכן הסלק קוצצים דק דק ומוסיפים.
  • שלב 9

    0 דקות
    מוסיפים מיץ מלימון אחד יחד עם שתי כפות סוכר ומערבבים.
  • שלב 10

    0 דקות
    ממלאים את הירקות (נזהרים שלא לדחוס).
  • שלב 11

    0 דקות
    למילוי עלי המנגולד - מניחים מעט מלית בקצה העלים, מגלגלים גלגול אחד, מקפלים פנימה את השוליים וממשיכים לגלגל עד הסוף.
  • שלב 12

    0 דקות
    בסיר רחב מסדרים בתחתית את שארית החלק הלבן של עלה המנגולד, ומעל מסדרים את הירקות הממולאים זה לצד זה.
  • שלב 13

    0 דקות
    מניחים בסיר את הגזרים ושאריות הירקות (סלק, מנגולד והבצל) .
  • שלב 14

    5 דקות
    מערבבים בקערה את חומרי הרוטב - מיץ לימון, 4 כפות סוכר, 2 כפות שמן, 2 כוסות מים, 2 כפות רכז רימונים או סילאן ומוסיפים לסיר.
  • שלב 15

    0 דקות
    מבשלים 20 דקות על אש גבוהה.
  • שלב 16

    0 דקות
    מנמיכים להבה ומבשלים 30 דקות נוספות.
  • שלב 17

    0 דקות
    מכבים ומשאירים את המכסה סגור כשעה.
מחשה - ממולאים עיראקיים

שלב 1 מתוך 17

מקלפים את הסלקים. מרוקנים את תוכן הסלק, שומרים את תוכן הסלק למילוי.

מחשה - ממולאים עיראקיים

שלב 2 מתוך 17

חולטים את עלי המנגולד במים רותחים במשך 3 דקות.

מחשה - ממולאים עיראקיים

שלב 3 מתוך 17

חותכים את חלקו הקשה של עלה המנגולד ובו משתמשים לריפוד תחתית הסיר ובחלק שנשאר משתמשים למילוי.

מחשה - ממולאים עיראקיים

שלב 4 מתוך 17

מקלפים את הבצלים. חותכים בכל בצל חתך עמוק עד לבו.

מחשה - ממולאים עיראקיים

שלב 5 מתוך 17

מרתיחים מים בסיר, מניחים בהם את הבצלים ומבשלים כ 10 דקות, עד ששכבות הבצל נפרדות זו מזו.

מחשה - ממולאים עיראקיים

שלב 6 מתוך 17

מוציאים את הבצל ושוטפים במים קרים.

מחשה - ממולאים עיראקיים

שלב 7 מתוך 17

להכנת המלית - שוטפים את האורז ומסננים. מוסיפים את הבשר הקצוץ.

מחשה - ממולאים עיראקיים

שלב 8 מתוך 17

את תוכן הסלק קוצצים דק דק ומוסיפים.

מחשה - ממולאים עיראקיים

שלב 9 מתוך 17

מוסיפים מיץ מלימון אחד יחד עם שתי כפות סוכר ומערבבים.

מחשה - ממולאים עיראקיים

שלב 10 מתוך 17

ממלאים את הירקות (נזהרים שלא לדחוס).

מחשה - ממולאים עיראקיים

שלב 11 מתוך 17

למילוי עלי המנגולד - מניחים מעט מלית בקצה העלים, מגלגלים גלגול אחד, מקפלים פנימה את השוליים וממשיכים לגלגל עד הסוף.

מחשה - ממולאים עיראקיים

שלב 12 מתוך 17

בסיר רחב מסדרים בתחתית את שארית החלק הלבן של עלה המנגולד, ומעל מסדרים את הירקות הממולאים זה לצד זה.

מחשה - ממולאים עיראקיים

שלב 13 מתוך 17

מניחים בסיר את הגזרים ושאריות הירקות (סלק, מנגולד והבצל) .

מחשה - ממולאים עיראקיים

שלב 14 מתוך 17

מערבבים בקערה את חומרי הרוטב - מיץ לימון, 4 כפות סוכר, 2 כפות שמן, 2 כוסות מים, 2 כפות רכז רימונים או סילאן ומוסיפים לסיר.

מחשה - ממולאים עיראקיים

שלב 15 מתוך 17

מבשלים 20 דקות על אש גבוהה.

מחשה - ממולאים עיראקיים

שלב 16 מתוך 17

מנמיכים להבה ומבשלים 30 דקות נוספות.

מחשה - ממולאים עיראקיים

שלב 17 מתוך 17

מכבים ומשאירים את המכסה סגור כשעה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 3

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ד דודי

כן מיקצועי מאד

ב בוניטה עמרם

אהבתי את המתכון זה מתכון אורגניאל משאימי היתה עושה בלי תוספות שונות שמחתי מאוד שנתקלתי במתכון האמתי תודה רבה רבה

ס סאגה

נשמע טוב רק לא הבנצי למה סלק אדום????

מערכת בישולים

היי, ממלאים גם אותו, זה מאוד טעים. יום מקסים

הערה טען עוד

גלו עוד

  • תוספות
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים