דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
נוקידס טריפוליטאים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. נוקידס טריפוליטאים

נוקידס טריפוליטאים

(0)
300 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
הנוקידס הן בצקניות שמתבשלות בישול ארוך עם בשר, עוף וירקות שורש. פשוט תבשיל קדרה מושלם.

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2 
ביצה
0  לפי הטעם
מים בכמות של חצי קליפת ביצה
2  כפות
שמן קנולה בכמות של חצי קליפת ביצה
1  כוס
סולת
1  כפית
מלח
0.67  כוס
קמח לבן
0.25  כוס
שמן קנולה
1  קילוגרם
בשר בקר טחון בקוביות גדולות
6 
עוף
3 
בצל גדולים חתוכים לשמיניות
10  שיני
שום קלופות וחצויות
1  גבעול
סלרי קלוף וחתוך לשמיניות
4 
זוקיני קטנים חצויים לאורך
2  כפות
פפריקה אדומה מתוקה
1  כפית
פפריקה אדומה מתוקה
2  חבילות
רסק עגבניות קופסאות קטנות
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
1  כף
מרק טעם עוף ר.טבעיים (אבקת תיבול מומסת במים)
2  כוסות
מים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

300 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שוברים שתי ביצים לקערה גדולה ומוסיפים את המים והשמן. מוסיפים סולת ומלח ומערבבים. מוסיפים בהדרגה קמח תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק שאינו נדבק לדפנות הקערה ולידיים (בהחלט יכול להיות שאין צורך בכל כמות הקמח). מחלקים לארבע ויוצרים "נקניקים" בקוטר אחיד.
  • שלב 2

    0 דקות
    פורסים כל נקניק למטבעות בעובי חצי ס"מ. מגלגלים כל מטבע בין שתי הידיים (או על משטח עבודה, ביד אחת) למעין אליפסה מוארכת, קצת יותר קטנה מזרת.
  • שלב 3

    0 דקות
    מניחים את הנוקידס על משטח זרוי בסולת לייבוש למשך לילה שלם (חשוב לייבש!).
  • שלב 4

    0 דקות
    למחרת, יוצקים את השמן לסיר רחב וכבד. משחימים בו את הבקר ואחר כך את העוף. מוציאים את הבשרים לקערה.
  • שלב 5

    0 דקות
    משחימים בשמן שנותר בסיר את הבצל. מוסיפים את השום, הגזר, שורש הסלרי והקישואים ומערבבים עוד דקה. מוציאים לקערת הבשר.
  • שלב 6

    0 דקות
    יוצקים לשמן שבסיר את רסק העגבניות והתבלינים. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • שלב 7

    0 דקות
    יוצקים לסיר את שתי כוסות המרק. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מחזירים לסיר את הבשרים והירקות (עם הנוזלים שהצטברו בתחתית הקערה). מערבבים בעדינות.
  • שלב 9

    0 דקות
    מוסיפים לסיר את הנוקידס ומערבבים בעדינות רבה. יוצקים מים רותחים כדי כיסוי הנוקידס. מביאים לרתיחה.
  • שלב 10

    0 דקות
    מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה ארבע שעות לפחות ועדיף לילה שלם, עד שהנוקידס מתרככים והעמילן שהם מפרישים מסמיך את הרוטב. בודקים מדי פעם ואם צריך - מערבבים בעדינות רבה מאוד (כדי לא לפרק את הנוקידס).
נוקידס טריפוליטאים

שלב 1 מתוך 10

שוברים שתי ביצים לקערה גדולה ומוסיפים את המים והשמן. מוסיפים סולת ומלח ומערבבים. מוסיפים בהדרגה קמח תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק שאינו נדבק לדפנות הקערה ולידיים (בהחלט יכול להיות שאין צורך בכל כמות הקמח). מחלקים לארבע ויוצרים "נקניקים" בקוטר אחיד.

נוקידס טריפוליטאים

שלב 2 מתוך 10

פורסים כל נקניק למטבעות בעובי חצי ס"מ. מגלגלים כל מטבע בין שתי הידיים (או על משטח עבודה, ביד אחת) למעין אליפסה מוארכת, קצת יותר קטנה מזרת.

נוקידס טריפוליטאים

שלב 3 מתוך 10

מניחים את הנוקידס על משטח זרוי בסולת לייבוש למשך לילה שלם (חשוב לייבש!).

נוקידס טריפוליטאים

שלב 4 מתוך 10

למחרת, יוצקים את השמן לסיר רחב וכבד. משחימים בו את הבקר ואחר כך את העוף. מוציאים את הבשרים לקערה.

נוקידס טריפוליטאים

שלב 5 מתוך 10

משחימים בשמן שנותר בסיר את הבצל. מוסיפים את השום, הגזר, שורש הסלרי והקישואים ומערבבים עוד דקה. מוציאים לקערת הבשר.

נוקידס טריפוליטאים

שלב 6 מתוך 10

יוצקים לשמן שבסיר את רסק העגבניות והתבלינים. מערבבים ומביאים לרתיחה.

נוקידס טריפוליטאים

שלב 7 מתוך 10

יוצקים לסיר את שתי כוסות המרק. מערבבים ומביאים לרתיחה.

נוקידס טריפוליטאים

שלב 8 מתוך 10

מחזירים לסיר את הבשרים והירקות (עם הנוזלים שהצטברו בתחתית הקערה). מערבבים בעדינות.

נוקידס טריפוליטאים

שלב 9 מתוך 10

מוסיפים לסיר את הנוקידס ומערבבים בעדינות רבה. יוצקים מים רותחים כדי כיסוי הנוקידס. מביאים לרתיחה.

נוקידס טריפוליטאים

שלב 10 מתוך 10

מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה ארבע שעות לפחות ועדיף לילה שלם, עד שהנוקידס מתרככים והעמילן שהם מפרישים מסמיך את הרוטב. בודקים מדי פעם ואם צריך - מערבבים בעדינות רבה מאוד (כדי לא לפרק את הנוקידס).

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • חגיגה
  • דל סוכר
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים