דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
ספנקופיטה: מאפה תרד וגבינות צאן
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. ספנקופיטה: מאפה תרד וגבינות צאן

ספנקופיטה: מאפה תרד וגבינות צאן

(0)
75 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: SARAG
פשטידת תרד ופילו יוונית, מלאה בגבינות צאן, ובדברים טובים. הצלחה מובטחת.

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
בצק פילו 20 עלים
150  גרם
חמאה
0.5  כוס
שמן קנולה
0.25  כוס
שמן זית
1  קילוגרם
תרד שטופים, מיובשים וקצוצים דק
6 
בצל ירוק קצוץ דק , לא חובה
500  גרם
גבינת פטה / בולגרית או בולגרית, מפוררת
250  גרם
גבינת קשקבל מגוררת
4 
ביצה
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

75 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    המלית: מחממים בסיר גדול שמן זית. מוסיפים תרד ובצל ירוק, ומאדים על אש בינונית, עד שכל הנוזלים התאדו והתרד התייבש לגמרי. מניחים להצטנן היטב.
  • שלב 2

    0 דקות
    מעבירים את התרד לקערה, מוסיפים גבינות וביצים ומערבבים. מתבלים בפלפל שחור, ואם צריך גם במלח.
  • שלב 3

    0 דקות
    הפשטידה: מערבבים חמאה מומסת עם שמן ומשמנים תבנית.
  • שלב 4

    0 דקות
    מניחים עלה פילו בתחתית התבנית ומברישים בתערובת החמאה והשמן.
  • שלב 5

    0 דקות
    מכסים בעלה נוסף, מברישים וכך הלאה עד מחצית מעלי הפילו (שולי העלים יגלשו אל מעבר לשולי התבנית).
  • שלב 6

    0 דקות
    מוזגים את המלית על העלים, את קצוות עלי הפילו על המלית.
  • שלב 7

    0 דקות
    תוחבים את קצוות העלים בין דופן התבנית לשכבת העלים שבתחתית התבנית.
  • שלב 8

    0 דקות
    מסמנים על שכבת העלים העליונה, חלוקה למנות בסכין חדה. יוצקים על הכל יתרת תערובת החמאה והשמן ומברישים.
  • שלב 9

    60 דקות
    אופים בחום בינוני כ-60 דקות, עד קבלת בצק פריך וזהוב.
ספנקופיטה: מאפה תרד וגבינות צאן

שלב 1 מתוך 9

המלית: מחממים בסיר גדול שמן זית. מוסיפים תרד ובצל ירוק, ומאדים על אש בינונית, עד שכל הנוזלים התאדו והתרד התייבש לגמרי. מניחים להצטנן היטב.

ספנקופיטה: מאפה תרד וגבינות צאן

שלב 2 מתוך 9

מעבירים את התרד לקערה, מוסיפים גבינות וביצים ומערבבים. מתבלים בפלפל שחור, ואם צריך גם במלח.

ספנקופיטה: מאפה תרד וגבינות צאן

שלב 3 מתוך 9

הפשטידה: מערבבים חמאה מומסת עם שמן ומשמנים תבנית.

ספנקופיטה: מאפה תרד וגבינות צאן

שלב 4 מתוך 9

מניחים עלה פילו בתחתית התבנית ומברישים בתערובת החמאה והשמן.

ספנקופיטה: מאפה תרד וגבינות צאן

שלב 5 מתוך 9

מכסים בעלה נוסף, מברישים וכך הלאה עד מחצית מעלי הפילו (שולי העלים יגלשו אל מעבר לשולי התבנית).

ספנקופיטה: מאפה תרד וגבינות צאן

שלב 6 מתוך 9

מוזגים את המלית על העלים, את קצוות עלי הפילו על המלית.

ספנקופיטה: מאפה תרד וגבינות צאן

שלב 7 מתוך 9

תוחבים את קצוות העלים בין דופן התבנית לשכבת העלים שבתחתית התבנית.

ספנקופיטה: מאפה תרד וגבינות צאן

שלב 8 מתוך 9

מסמנים על שכבת העלים העליונה, חלוקה למנות בסכין חדה. יוצקים על הכל יתרת תערובת החמאה והשמן ומברישים.

ספנקופיטה: מאפה תרד וגבינות צאן

שלב 9 מתוך 9

אופים בחום בינוני כ-60 דקות, עד קבלת בצק פריך וזהוב.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מקור החלבון
  • פשטידות וקישים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים