דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קראלוסקי (עוגת שכבות מלכותית עם דבש, אגוזים וקרם וניל)
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קראלוסקי (עוגת שכבות מלכותית עם דבש, אגוזים וקרם וניל)

קראלוסקי (עוגת שכבות מלכותית עם דבש, אגוזים וקרם וניל)

(11)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אירמה קזר
נעים להכיר! עוגת שכבות גיאורגית, מיוחדת במינה ומהממת ביופייה וטעמה

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2.5  כוסות
קמח תופח אסם 1 ק"ג
0.75 
סוכר לבן
3 
ביצה (בגודל M)
100  גרם
חמאה רכה
0.5  כף
חומץ
2  שקיות
סוכר וניל
1.5  כוסות
אגוזי מלך קצוצים דק במעבד מזון (לא למרקם של אבקה)
2.5  כפות
דבש
1  חבילה
פודינג אינסטנט בטעם וניל
2  מיכלים
שמנת מתוקה 38%
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    5 דקות
    להכנת הבצק - בקערה גדולה מניחים את החמאה הרכה ומוסיפים מחצית מכמות הקמח ומטמיעים עם האצבעות עד למרקם של קרמבל.
  • שלב 2

    5 דקות
    לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים - שקיק סוכר וניל, ביצים, סוכר, דבש, חומץ ואגוזים. לשים את הבצק ביד (או מיקסר וו גיטרה), בהדרגה מוסיפים את יתרת הקמח עד להטמעה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחלקים את הבצק ל-4 עיגולים או פחות (תלוי בגודל ובצורה של התבנית עליה נרכיב את העוגה).
  • שלב 5

    5 דקות
    מרדדים כל עיגול לעלה דק מאד עד ל-2 מ"מ ומסמנים באמצעות התבנית או הרינג שעליו (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ) נרכיב את העוגה.
  • שלב 6

    5 דקות
    אופים כ-5 דקות או עד להזהבה.
  • שלב 7

    0 דקות
    כך עושים עם יתר הכדורים. השוליים שקרצנו משמשים כפירורים לפיזור מעל ולדפנות העוגה.
  • שלב 8

    0 דקות
    כשהבצק נאפה מיד חותכים עם סכין קטנה את סימון הבצק.
  • שלב 9

    0 דקות
    את שולי הבצק והיתרה מפוררים לפירורים במעבד מזון או ידנית.
  • שלב 10

    5 דקות
    להכנת הקרם - מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג וניל ושקיק סוכר וניל, לקציפה יציבה.
  • שלב 11

    0 דקות
    ניתן לשלב את אחד משכבות הקרם באינסטנט פודינג שוקולד.
  • שלב 12

    10 דקות
    להרכבת העוגה - מניחים שכבת בצק אחת בתוך הרינג/התבנית ומורחים מעל כל שכבת בצק קרם וניל וכך הלאה עם יתרת שכבות הבצק ולבסוף מפזרים מעל את פירורי הבצק.
  • שלב 13

    0 דקות
    אפשר להוסיף באחת השכבות התחתונות ריבת פובידל (שזיפים שחורים), או אפשר לשדרג עם שוקולד חלב.
קראלוסקי (עוגת שכבות מלכותית עם דבש, אגוזים וקרם וניל)

שלב 1 מתוך 13

להכנת הבצק - בקערה גדולה מניחים את החמאה הרכה ומוסיפים מחצית מכמות הקמח ומטמיעים עם האצבעות עד למרקם של קרמבל.

קראלוסקי (עוגת שכבות מלכותית עם דבש, אגוזים וקרם וניל)

שלב 2 מתוך 13

לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים - שקיק סוכר וניל, ביצים, סוכר, דבש, חומץ ואגוזים. לשים את הבצק ביד (או מיקסר וו גיטרה), בהדרגה מוסיפים את יתרת הקמח עד להטמעה.

קראלוסקי (עוגת שכבות מלכותית עם דבש, אגוזים וקרם וניל)

שלב 3 מתוך 13

מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.

קראלוסקי (עוגת שכבות מלכותית עם דבש, אגוזים וקרם וניל)

שלב 4 מתוך 13

מחלקים את הבצק ל-4 עיגולים או פחות (תלוי בגודל ובצורה של התבנית עליה נרכיב את העוגה).

קראלוסקי (עוגת שכבות מלכותית עם דבש, אגוזים וקרם וניל)

שלב 5 מתוך 13

מרדדים כל עיגול לעלה דק מאד עד ל-2 מ"מ ומסמנים באמצעות התבנית או הרינג שעליו (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ) נרכיב את העוגה.

קראלוסקי (עוגת שכבות מלכותית עם דבש, אגוזים וקרם וניל)

שלב 6 מתוך 13

אופים כ-5 דקות או עד להזהבה.

קראלוסקי (עוגת שכבות מלכותית עם דבש, אגוזים וקרם וניל)

שלב 7 מתוך 13

כך עושים עם יתר הכדורים. השוליים שקרצנו משמשים כפירורים לפיזור מעל ולדפנות העוגה.

קראלוסקי (עוגת שכבות מלכותית עם דבש, אגוזים וקרם וניל)

שלב 8 מתוך 13

כשהבצק נאפה מיד חותכים עם סכין קטנה את סימון הבצק.

קראלוסקי (עוגת שכבות מלכותית עם דבש, אגוזים וקרם וניל)

שלב 9 מתוך 13

את שולי הבצק והיתרה מפוררים לפירורים במעבד מזון או ידנית.

קראלוסקי (עוגת שכבות מלכותית עם דבש, אגוזים וקרם וניל)

שלב 10 מתוך 13

להכנת הקרם - מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג וניל ושקיק סוכר וניל, לקציפה יציבה.

קראלוסקי (עוגת שכבות מלכותית עם דבש, אגוזים וקרם וניל)

שלב 11 מתוך 13

ניתן לשלב את אחד משכבות הקרם באינסטנט פודינג שוקולד.

קראלוסקי (עוגת שכבות מלכותית עם דבש, אגוזים וקרם וניל)

שלב 12 מתוך 13

להרכבת העוגה - מניחים שכבת בצק אחת בתוך הרינג/התבנית ומורחים מעל כל שכבת בצק קרם וניל וכך הלאה עם יתרת שכבות הבצק ולבסוף מפזרים מעל את פירורי הבצק.

קראלוסקי (עוגת שכבות מלכותית עם דבש, אגוזים וקרם וניל)

שלב 13 מתוך 13

אפשר להוסיף באחת השכבות התחתונות ריבת פובידל (שזיפים שחורים), או אפשר לשדרג עם שוקולד חלב.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 6

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ר רינה

כן מתכון טעים וחגיגי לפי המרשם הולכת להכין תודה 🙏🏼👍

ע ענבר

יצא עוגה פצצה טעימה מאוד אני הוספתי בשכבות ריבת חלב מאוד שידרג את העוגה ועוד דבר הבצק יצא ממש דביק הוספתי כל פעם עוד ועוד קמח כי אי אפשר לעבוד עם זה. וגם ברשימה שכחתם לרשום ביצים בשלב 2 זה מאוד חשוב לעיסה.

מערכת בישולים

היי ענבר, תודה על התגובה ושמחים שהיא יצאה לך טעימה. לגבי הדביקות, זה מאוד, מאוד תלוי בקמח, לפעמים הוא דורש יותר או פחות מים ואז באמת צריך להוסיף מים או קמח. הוספנו את הביצים כמו ברשימת המצרכים. יום מקסים 💖

ע עירית

לא יורד הקובץ...

מערכת בישולים

היי עידית, לחצת על הורד? מתחת למתכון PDF? כי לחצנו והכל תקין. נשמח שתבדקי שוב. יום מקסים

ל ליאורה ויסלברג

בוקר טוב, כיצד שומרים את העוגה? תודה ושנה טובה

מערכת בישולים

היי ליאורה, מכוסה במקרר. שנה מעולה 🌹

ש שרון ענבר

האם יש סרטון הדרכה?

מערכת בישולים

היי, לצערנו בשלב זה לא. יום מקסים ❣️

א איריס

כמות הקמח לא ברורה 2.5 כוסות הן לא 1 קג

מערכת בישולים

היי, שתיים וחצי כוסות, הקילו מתייחס לאריזת הקמח. סופשבוע מקסים ❣️

הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות
  • קינוח עליון
  • מתכוני קינוחים
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים