דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עופיון ממולא באורז וכבד
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עופיון ממולא באורז וכבד

עופיון ממולא באורז וכבד

(0)
70 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: עופרה וסקר
מנה מרשימה לארוחות חג: עופיון ממולא במילוי אורז וכבד, צלוי ברוטב ארומטי

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4 
עופיונים נקיים ומוכנים למילוי
1  כף
שמן קנולה
1  כף
דבש
2  כפות
מיץ לימון
1  כפית
פפריקה אדומה מתוקה
1  כפית
מלח
1  כף
כורכום
0.5  כוס
מים
1  כוס
יין לבן
2  כפות
דבש
1  גבעול
תימין
3 
בצל קצוצים גס
0.33  כוס
שמן קנולה
200  גרם
כבד עוף נקיים וחתוכים לקוביות
150  גרם
טחול עוף נקיים וחתוכים
50  גרם
צנוברים קלויים
50  גרם
חמוציות
0.5  כוס
אורז לבן עגול
1  כפית
קינמון טחון שטוחה
1  כפית
מלח
1  כפית
פלפל גרוס
1  כפית
זרעי כוסברה כתושים
0.33  כוס
פטרוזיליה כוסברה, שמיר, בזיליקום, פטרוזיליה, קצוצים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

70 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מכינים את העופיונים למילוי: מערבבים דבש, שמן, לימון, פפריקה ומלח בקערית. מורחים את העופיונים בתערובת מבפנים ומבחוץ ומעסים קלות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מכינים את המלית: מחממים שמן קנולה במחבת ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים כבדים וטחול ומטגנים 3-4 דקות. מוסיפים צנוברים, חמוציות, אורז, תבלינים ועשבי תיבול ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
  • שלב 3

    0 דקות
    ממלאים ואופים: ממלאים את הבטן של העופיונים בתערובת וקושרים או סוגרים בעזרת קיסם. שימו לב: לא כדאי לדחוס יותר מדי מלית, שתגרום לעופיונים להתפקע. את שאריות המלית אפשר לבשל בנפרד.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחממים תנור ל-190מעלות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מערבבים חצי כוס מים, יין לבן, דבש ותימין. מניחים את העופיונים בתוך תבנית, ויוצקים את הנוזלים סביבם. מכסים ברדיד אלומיניום. אופים כ-30 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מסירים את הכיסוי, מרטיבים את העופיונים בנוזלים מהתבנית, וצולים 15 דקות נוספות או עד לקבלת גוון זהוב. מדי פעם מרטיבים את העופיונים במיצי הבישול.
עופיון ממולא באורז וכבד

שלב 1 מתוך 6

מכינים את העופיונים למילוי: מערבבים דבש, שמן, לימון, פפריקה ומלח בקערית. מורחים את העופיונים בתערובת מבפנים ומבחוץ ומעסים קלות.

עופיון ממולא באורז וכבד

שלב 2 מתוך 6

מכינים את המלית: מחממים שמן קנולה במחבת ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים כבדים וטחול ומטגנים 3-4 דקות. מוסיפים צנוברים, חמוציות, אורז, תבלינים ועשבי תיבול ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

עופיון ממולא באורז וכבד

שלב 3 מתוך 6

ממלאים ואופים: ממלאים את הבטן של העופיונים בתערובת וקושרים או סוגרים בעזרת קיסם. שימו לב: לא כדאי לדחוס יותר מדי מלית, שתגרום לעופיונים להתפקע. את שאריות המלית אפשר לבשל בנפרד.

עופיון ממולא באורז וכבד

שלב 4 מתוך 6

מחממים תנור ל-190מעלות.

עופיון ממולא באורז וכבד

שלב 5 מתוך 6

מערבבים חצי כוס מים, יין לבן, דבש ותימין. מניחים את העופיונים בתוך תבנית, ויוצקים את הנוזלים סביבם. מכסים ברדיד אלומיניום. אופים כ-30 דקות.

עופיון ממולא באורז וכבד

שלב 6 מתוך 6

מסירים את הכיסוי, מרטיבים את העופיונים בנוזלים מהתבנית, וצולים 15 דקות נוספות או עד לקבלת גוון זהוב. מדי פעם מרטיבים את העופיונים במיצי הבישול.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • חגיגה
  • תוספות
  • ללא דגים
  • מנה שנייה
  • ללא לקטוז
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מנה עיקרית
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • מתכוני אורז
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים