דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

(11)
180 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: אירמה קזר
הגרסה הגיאורגית והטעימה כל כך לסופגניות. הן שטוחות וקלות כנוצה, במילוי קרם פטיסייר עשיר

רכיבים

מנות 16

המתכון הזה נוצר עבור 16 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
250  מיליליטר
חלב
1 
תמצית וניל
40  גרם
חלמון (בערך משתי ביצים מגודל M)
70  גרם
סוכר לבן
50  גרם
קמח תירס
50  גרם
חמאה
1  חבילה
פודינג אינסטנט בטעם וניל צרפתי
500  גרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
1  כף
סוכר לבן
1  כפית
מלח
1 
ביצה
0.5  כוס
שמן קנולה
1.5  כוסות
מים פושרים
2  כפות
שמן קנולה להוספה ללישה ואחרי ההתפחה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

180 דקות
  • שלב 1

    10 דקות
    להכנת קרם הפטיסייר - מחממים את החלב ומחצית מכמות הסוכר (35 גרם) + מקל הווניל ותוכנו, עד לרתיחה.
  • שלב 2

    0 דקות
    בקערה נפרדת במקביל, טורפים יחד את החלמונים, יתרת מחצית הסוכר, הקורנפלור ואינסטנט הפודינג.
  • שלב 3

    0 דקות
    מסירים מהאש את קערת החלב, מוציאים את מקל הווניל ושופכים כשליש מהחלב על תערובת החלמונים, ומערבבים מיד להשוואת טמפרטורה (כדי להימנע מיצירת גושים).
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים את יתרת החלב לחלמונים ומערבבים, מסננים ומחזירים לסיר, לבישול על האש, ומערבבים עם מטרפה ידנית.
  • שלב 5

    0 דקות
    הקרם מתחיל להסמיך אבל לא מפסיקים לטרוף, עד בעבוע קל, עוד 2 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מסירים מהאש, ונותנים לקרם להתקרר כשהוא מכוסה בניילון נצמד, ישירות עליו (כדי למנוע יצירת קרום).
  • שלב 7

    120 דקות
    כשהקרם מתקרר מעט, מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות, מערבבים, ומקררים במקרר כשעתיים לפחות.
  • שלב 8

    0 דקות
    אם לא רוצים להשתמש בביצים, מרתיחים רק את הנוזלים, ומוסיפים ישירות לנוזל את החומרים היבשים (סוכר, קורנפלור, אינסטנט פודינג), מערבבים במטרפה ידנית עד להסמכה. נותנים לתערובת להתקרר מעט, ואז מוסיפים את החמאה ומקציפים. מכסים עם ניילון נצמד כדי שלא ייווצר קרום.
  • שלב 9

    1 דקות
    להכנת הבצק - שמים בקערת המיקסר את הקמח והסוכר.
  • שלב 10

    0 דקות
    לשים עם וו לישה ומוסיפים ביצה אחת טרופה, שמן ואת המים הפושרים בהדרגה עד לספיגה.
  • שלב 11

    8 דקות
    לשים כ-8 דקות. איך יודעים שהבצק מוכן? הוא צריך להיאסף מדפנות המיקסר ויחד עם זאת עליו להיות דבוק לתחתית. אם הבצק נאסף כולו על וו הלישה, יש להוסיף בהדרגה כף מים פושרים עד שהבצק גמיש ומעט דביק.
  • שלב 12

    0 דקות
    אחרי הלישה, מוסיפים כף שמן ואת המלח עד להטמעה.
  • שלב 13

    60 דקות
    מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד היטב, ומתפיחים שעה.
  • שלב 14

    30 דקות
    אחרי ההתפחה, מוסיפים את יתרת כף השמן, ולשים ידנית או במיקסר ושוב מתפיחים לחצי שעה נוספת.
  • שלב 15

    15 דקות
    אחרי ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-16 כדורים שווים, מכדררים, ונותנים להם מנוחה של 15 דקות (תלוי בגודל הסופגנייה שרוצים).
  • שלב 16

    0 דקות
    אחרי שהכדורים נחו, פותחים כל כדור בעזרת האצבעות לעיגול בעובי של 1 ס"מ, ובמרכז עיגול הבצק שמים כחצי כף מהקרם.
  • שלב 17

    0 דקות
    אוספים את שולי הבצק עד מעל מלית הקרם, וסוגרים בצביטה אחידה, ומהדקים היטב.
  • שלב 18

    0 דקות
    מניחים את כדור הבצק כשצידו הסגור מונח על המשטח לתפיחה קלה.
  • שלב 19

    0 דקות
    כך עושים עם כל שאר כדורי הבצק.
  • שלב 20

    0 דקות
    מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 185 מעלות.
  • שלב 21

    0 דקות
    מתחילים לטגן את הסופגנייה בשמן מצידה הסגור עד להזהבה, ואח"כ הופכים לצידה השני.
  • שלב 22

    0 דקות
    אחרי הטיגון, אפשר לפדר באבקת סוכר או גאנש שוקולד מריר/חלב/לבן. בתיאבון!
פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

שלב 1 מתוך 22

להכנת קרם הפטיסייר - מחממים את החלב ומחצית מכמות הסוכר (35 גרם) + מקל הווניל ותוכנו, עד לרתיחה.

פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

שלב 2 מתוך 22

בקערה נפרדת במקביל, טורפים יחד את החלמונים, יתרת מחצית הסוכר, הקורנפלור ואינסטנט הפודינג.

פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

שלב 3 מתוך 22

מסירים מהאש את קערת החלב, מוציאים את מקל הווניל ושופכים כשליש מהחלב על תערובת החלמונים, ומערבבים מיד להשוואת טמפרטורה (כדי להימנע מיצירת גושים).

פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

שלב 4 מתוך 22

מוסיפים את יתרת החלב לחלמונים ומערבבים, מסננים ומחזירים לסיר, לבישול על האש, ומערבבים עם מטרפה ידנית.

פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

שלב 5 מתוך 22

הקרם מתחיל להסמיך אבל לא מפסיקים לטרוף, עד בעבוע קל, עוד 2 דקות.

פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

שלב 6 מתוך 22

מסירים מהאש, ונותנים לקרם להתקרר כשהוא מכוסה בניילון נצמד, ישירות עליו (כדי למנוע יצירת קרום).

פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

שלב 7 מתוך 22

כשהקרם מתקרר מעט, מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות, מערבבים, ומקררים במקרר כשעתיים לפחות.

פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

שלב 8 מתוך 22

אם לא רוצים להשתמש בביצים, מרתיחים רק את הנוזלים, ומוסיפים ישירות לנוזל את החומרים היבשים (סוכר, קורנפלור, אינסטנט פודינג), מערבבים במטרפה ידנית עד להסמכה. נותנים לתערובת להתקרר מעט, ואז מוסיפים את החמאה ומקציפים. מכסים עם ניילון נצמד כדי שלא ייווצר קרום.

פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

שלב 9 מתוך 22

להכנת הבצק - שמים בקערת המיקסר את הקמח והסוכר.

פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

שלב 10 מתוך 22

לשים עם וו לישה ומוסיפים ביצה אחת טרופה, שמן ואת המים הפושרים בהדרגה עד לספיגה.

פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

שלב 11 מתוך 22

לשים כ-8 דקות. איך יודעים שהבצק מוכן? הוא צריך להיאסף מדפנות המיקסר ויחד עם זאת עליו להיות דבוק לתחתית. אם הבצק נאסף כולו על וו הלישה, יש להוסיף בהדרגה כף מים פושרים עד שהבצק גמיש ומעט דביק.

פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

שלב 12 מתוך 22

אחרי הלישה, מוסיפים כף שמן ואת המלח עד להטמעה.

פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

שלב 13 מתוך 22

מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד היטב, ומתפיחים שעה.

פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

שלב 14 מתוך 22

אחרי ההתפחה, מוסיפים את יתרת כף השמן, ולשים ידנית או במיקסר ושוב מתפיחים לחצי שעה נוספת.

פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

שלב 15 מתוך 22

אחרי ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-16 כדורים שווים, מכדררים, ונותנים להם מנוחה של 15 דקות (תלוי בגודל הסופגנייה שרוצים).

פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

שלב 16 מתוך 22

אחרי שהכדורים נחו, פותחים כל כדור בעזרת האצבעות לעיגול בעובי של 1 ס"מ, ובמרכז עיגול הבצק שמים כחצי כף מהקרם.

פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

שלב 17 מתוך 22

אוספים את שולי הבצק עד מעל מלית הקרם, וסוגרים בצביטה אחידה, ומהדקים היטב.

פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

שלב 18 מתוך 22

מניחים את כדור הבצק כשצידו הסגור מונח על המשטח לתפיחה קלה.

פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

שלב 19 מתוך 22

כך עושים עם כל שאר כדורי הבצק.

פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

שלב 20 מתוך 22

מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 185 מעלות.

פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

שלב 21 מתוך 22

מתחילים לטגן את הסופגנייה בשמן מצידה הסגור עד להזהבה, ואח"כ הופכים לצידה השני.

פונצ'יק - סופגנייה גיאורגית

שלב 22 מתוך 22

אחרי הטיגון, אפשר לפדר באבקת סוכר או גאנש שוקולד מריר/חלב/לבן. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 4

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ז זקלין

האים אפשר להקפיא אחרי הטיגון ואיך מפשירים ב קראו או להוציא עד שזה יפשיר לבד תודה מראש

מערכת בישולים

היי יקרה, אנחנו לא ממליצים על הקפאה. חג שמח

ש שושי מאירי

חייבת להגיד שלפני חודש הייתי בגאורגיה זאת אחת הסופגניות שטעמתי בחיי!

מערכת בישולים

מסכימים 🥰

ש שולמית

במה אפשר להמיר מקל וניל?

מערכת בישולים

היי, במעט תמצית וניל איכותית. יום מקסים

י יהודית

האם משתמשים גם בקמח אוסם וגם בקמח שמרים ואן כן מה הכמות המדוייקת?

מערכת בישולים

היי יקרה, משתמשים בקמח שמרים אסם, קמח רגיל עם תוספת שמרים, ככה שלא צריך לשים גם וגם, משתמשים בכמות של 500 גרם. יום מקסים

הערה טען עוד

גלו עוד

  • מתחת ל-300 קלוריות
  • מטבח יהודי
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים