דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פטאייר - כיסונים אפויים מהמטבח הערבי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פטאייר - כיסונים אפויים מהמטבח הערבי

פטאייר - כיסונים אפויים מהמטבח הערבי

(0)
95 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אריה בן יהודה
מאפים מלוחים ממולאים בתרד ותבלינים. טעימים בטירוף ונטרפים במהירות

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח לבן
0.5  שקית
שמרים יבשים
1  כף
סוכר לבן
200  מיליליטר
שמן זית
600  מיליליטר
מים
1  כף
מלח
1 
בצל קצוץ דק-דק
0.5  כוס
שמן זית
2  שיני
שום קצוצות דק
1 
פלפל אדום קצוץ דק-דק
500  גרם
תרד נקיים חתוכים גס
1  כף
זעתר טריים קצוצים
200  גרם
גבינת עזים מפוררת
1  כפית
בהרט
1  כפית
בהרט
2  כפיות
מלח
1  כפית
פלפל שחור טחון טרי
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

95 דקות
  • שלב 1

    10 דקות
    מכינים את הבצק: מערבלים קמח, שמרים וסוכר במיקסר עם וו לישה. יוצקים פנימה שמן ומים בהדרגה תוך כדי ערבול. לאחר איחוד החומרים מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד שמונה דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך. במידת הצורך מוסיפים מים. *ניתן להמיר את השמרים היבשים בחצי קובייה שמרים טריים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
  • שלב 2

    0 דקות
    קורצים מהבצק 30 כדורים בגודל כדורי פינג-פונג. מניחים בתבנית משומנת, מכסים ומשהים כשעתיים במקרר להתפחה מבוקרת.
  • שלב 3

    0 דקות
    מכינים את המלית: מקפיצים בצל במחבת חמה עם שמן זית דקה-שתיים, מוסיפים שום וגמבה ומקפיצים עוד דקה. מוסיפים תרד וזעתר או אורגנו ומקפיצים עוד כמה דקות עד שהעלים נראים מעט "נבולים". מצננים ומערבבים עם גבינה ותבלינים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • שלב 5

    0 דקות
    ממלאים: מרדדים כל כדור בצק על משטח עבודה מקומח לעלה עגול בעובי 1/2 סמ. מניחים במרכז כף גדושה של מלית וסוגרים משלושה כיוונים לצורת משולש ממש כמו בהכנת אוזני המן (אם המלית קצת מבצבצת, לא נורא). מניחים את הכיסונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • שלב 6

    20 דקות
    אופים כ- 20 דקות עד שהמאפים זהובים יפה ותחתיתם מושחמת ויציבה.
פטאייר - כיסונים אפויים מהמטבח הערבי

שלב 1 מתוך 6

מכינים את הבצק: מערבלים קמח, שמרים וסוכר במיקסר עם וו לישה. יוצקים פנימה שמן ומים בהדרגה תוך כדי ערבול. לאחר איחוד החומרים מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד שמונה דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך. במידת הצורך מוסיפים מים. *ניתן להמיר את השמרים היבשים בחצי קובייה שמרים טריים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

פטאייר - כיסונים אפויים מהמטבח הערבי

שלב 2 מתוך 6

קורצים מהבצק 30 כדורים בגודל כדורי פינג-פונג. מניחים בתבנית משומנת, מכסים ומשהים כשעתיים במקרר להתפחה מבוקרת.

פטאייר - כיסונים אפויים מהמטבח הערבי

שלב 3 מתוך 6

מכינים את המלית: מקפיצים בצל במחבת חמה עם שמן זית דקה-שתיים, מוסיפים שום וגמבה ומקפיצים עוד דקה. מוסיפים תרד וזעתר או אורגנו ומקפיצים עוד כמה דקות עד שהעלים נראים מעט "נבולים". מצננים ומערבבים עם גבינה ותבלינים.

פטאייר - כיסונים אפויים מהמטבח הערבי

שלב 4 מתוך 6

מחממים תנור ל-200 מעלות.

פטאייר - כיסונים אפויים מהמטבח הערבי

שלב 5 מתוך 6

ממלאים: מרדדים כל כדור בצק על משטח עבודה מקומח לעלה עגול בעובי 1/2 סמ. מניחים במרכז כף גדושה של מלית וסוגרים משלושה כיוונים לצורת משולש ממש כמו בהכנת אוזני המן (אם המלית קצת מבצבצת, לא נורא). מניחים את הכיסונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

פטאייר - כיסונים אפויים מהמטבח הערבי

שלב 6 מתוך 6

אופים כ- 20 דקות עד שהמאפים זהובים יפה ותחתיתם מושחמת ויציבה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל במלח
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים