דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פלודני - עוגת פורים הונגרית של אמא
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פלודני - עוגת פורים הונגרית של אמא

פלודני - עוגת פורים הונגרית של אמא

(0)
210 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מיכל כהן שטיינר
מאפה מיוחד לפורים, עוגת שכבות, של עלי בצק, מלית פרג, מלית תפוחים וריבת שזיפים

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
350  גרם
מרגרינה או חמאה
3 
חלמון
4  כפות
סוכר לבן
2  כפות
ברנדי / קוניאק
1  קורט
מלח
1 
ריבת משמש
8 
תפוח עץ
6  כפות
סוכר לבן
1  כף
קינמון טחון
0.25  כוס
חלב
3  כפות
סוכר לבן
1  שקית
סוכר וניל
250  גרם
אגוזי מלך קצוצים
150  גרם
פרג טחון
5  כפות
סוכר לבן
0.5  כוס
חלב רותח
0.5  כף
מיץ לימון סחוט למיץ
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

210 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    לשים בצק מכל חומרי הבצק. משהים במקרר ל- 60-120 דקות.
  • שלב 2

    0 דקות
    בינתיים מכינים את המליות, מלית אגוזים: מבשלים את אגוזי המלך עם החלב, הסוכר וסוכר הוניל. המלית צריכה להיות סמיכה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מלית פרג: מערבבים את הפרג, הסוכר ומיץ הלימון. שופכים מעל את החלב הרותח ומערבבים מהר. על המלית להיות סמיכה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מלית תפוחי עץ: מקלפים את התפוחים ופורסים דק. מבשלים (ללא מים) עם הסוכר והקינמון עד שהנוזלים מתאדים ומצננים.
  • שלב 5

    5 דקות
    מחלקים את הבצק ל- 5 כדורים שווים. מרדדים מכל כדור בצק עלה דק בגודל התבנית (תבנית בגודל 20*25).
  • שלב 6

    0 דקות
    מסדרים בצורה הבאה: שמים עלה בצק ועליו מורחים שכבה דקה של ריבת שזיפים.
  • שלב 7

    0 דקות
    מניחים על שכבת הריבה עלה בצק ועליו את מלית האגוזים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מניחים על שכבת האגוזים עלה בצק ועליו את מלית הפרג.
  • שלב 9

    0 דקות
    מניחים על מלית הפרג עלה בצק ועליו את מלית התפוחים.
  • שלב 10

    0 דקות
    מניחים עלה, מורחים אותו בביצה ומנקבים חורים בעזרת מזלג.
  • שלב 11

    0 דקות
    אופים בחום של 200 מעלות עד שהבצק העליון משחים.
  • שלב 12

    0 דקות
    לכל אחת מהמליות ניתן להוסיף צימוקים.
פלודני - עוגת פורים הונגרית של אמא

שלב 1 מתוך 12

לשים בצק מכל חומרי הבצק. משהים במקרר ל- 60-120 דקות.

פלודני - עוגת פורים הונגרית של אמא

שלב 2 מתוך 12

בינתיים מכינים את המליות, מלית אגוזים: מבשלים את אגוזי המלך עם החלב, הסוכר וסוכר הוניל. המלית צריכה להיות סמיכה.

פלודני - עוגת פורים הונגרית של אמא

שלב 3 מתוך 12

מלית פרג: מערבבים את הפרג, הסוכר ומיץ הלימון. שופכים מעל את החלב הרותח ומערבבים מהר. על המלית להיות סמיכה.

פלודני - עוגת פורים הונגרית של אמא

שלב 4 מתוך 12

מלית תפוחי עץ: מקלפים את התפוחים ופורסים דק. מבשלים (ללא מים) עם הסוכר והקינמון עד שהנוזלים מתאדים ומצננים.

פלודני - עוגת פורים הונגרית של אמא

שלב 5 מתוך 12

מחלקים את הבצק ל- 5 כדורים שווים. מרדדים מכל כדור בצק עלה דק בגודל התבנית (תבנית בגודל 20*25).

פלודני - עוגת פורים הונגרית של אמא

שלב 6 מתוך 12

מסדרים בצורה הבאה: שמים עלה בצק ועליו מורחים שכבה דקה של ריבת שזיפים.

פלודני - עוגת פורים הונגרית של אמא

שלב 7 מתוך 12

מניחים על שכבת הריבה עלה בצק ועליו את מלית האגוזים.

פלודני - עוגת פורים הונגרית של אמא

שלב 8 מתוך 12

מניחים על שכבת האגוזים עלה בצק ועליו את מלית הפרג.

פלודני - עוגת פורים הונגרית של אמא

שלב 9 מתוך 12

מניחים על מלית הפרג עלה בצק ועליו את מלית התפוחים.

פלודני - עוגת פורים הונגרית של אמא

שלב 10 מתוך 12

מניחים עלה, מורחים אותו בביצה ומנקבים חורים בעזרת מזלג.

פלודני - עוגת פורים הונגרית של אמא

שלב 11 מתוך 12

אופים בחום של 200 מעלות עד שהבצק העליון משחים.

פלודני - עוגת פורים הונגרית של אמא

שלב 12 מתוך 12

לכל אחת מהמליות ניתן להוסיף צימוקים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • עוגות
  • דל במלח
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים