דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פסטיצו - פשטידת אטריות איטלקית
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פסטיצו - פשטידת אטריות איטלקית

פסטיצו - פשטידת אטריות איטלקית

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: בני טוריקה
כולם מכירים את הלזניה ואפילו את הקנלוני, אבל הנה לכם גרסה טעימה לא פחות לפשטידה איטלקית

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  חבילה
נודלס אטריות ביצים שטוח
700  גרם
בשר בקר טחון (צלעות)
1 
גזר קצוץ לקוביות קטנות
1 
בצל קצוץ דק
4 
עגבנייה רכות, קלופות וקצוצות (רצוי עגבניות תמר)
3  כפות
רסק עגבניות
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
1  כף
אורגנו קצוץ (רצוי טרי)
2  כפות
בזיליקום קצוץ דק
1  כפית
אגוז מוסקט
1  כוס
יין אדום
40  גרם
מרגרינה
3  כפות
קמח לבן
2  כוסות
מרק טעם עוף ר.טבעיים
2 
ביצה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מטגנים את הבצל כ-3 דק', ומוסיפים את הגזר לעוד כ-3 דק' טיגון.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את הבשר, ומטגנים תוך כדי פירור תמידי של הבשר (הבשר צריך להיות מפורר מאוד קטן), מוסיפים אגוז מוסקט, ומייבשים את כל הנוזלים.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את העגבניות, המלח, הפלפל, האורגנו, רסק העגבניות והיין ומערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד לייבוש של כל הנוזלים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מורידים מהאש, מוסיפים את הבזיליקום, מערבבים ומניחים להתקרר.
  • שלב 5

    0 דקות
    ממיסים על אש קטנה את המרגרינה, ומבליעים את הקמח תוך כדי ערבוב של 3 דק'.
  • שלב 6

    0 דקות
    יוצקים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את המרק, עד לקבלת עיסה חלקה כמו דייסה (בעת הצורך אפשר להוסיף מעט מים רותחים).
  • שלב 7

    0 דקות
    מצננים, מוסיפים את הביצים, ומערבבים מהר כדי שלא יתבשלו.
  • שלב 8

    0 דקות
    מורחים מעט מרגרינה בסיר זכוכית חסין אש על כל הדפנות (פיירקס).
  • שלב 9

    0 דקות
    מערבבים כרבע מכמות הבשר עם האיטריות.
  • שלב 10

    0 דקות
    מסדרים שכבה של אטריות, ועליה שכבה יפה של בשר שתאטום את כל האטריות.
  • שלב 11

    0 דקות
    מורחים שכבה של בשמל.
  • שלב 12

    0 דקות
    חוזרים על שלבים 3 ו-4 שוב, כאשר השכבה האחרונה (בשמל) צריכה להיות יותר עבה.
  • שלב 13

    0 דקות
    מכסים עם מכסה הזכוכית.
  • שלב 14

    0 דקות
    מכניסים לתנור על 180 מעלות לשעה, ולקראת הסוף מסירים את המכסה ל-10 עד 15 דק' להשחמה.
  • שלב 15

    0 דקות
    מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים. בתיאבון!
פסטיצו - פשטידת אטריות איטלקית

שלב 1 מתוך 15

מטגנים את הבצל כ-3 דק', ומוסיפים את הגזר לעוד כ-3 דק' טיגון.

פסטיצו - פשטידת אטריות איטלקית

שלב 2 מתוך 15

מוסיפים את הבשר, ומטגנים תוך כדי פירור תמידי של הבשר (הבשר צריך להיות מפורר מאוד קטן), מוסיפים אגוז מוסקט, ומייבשים את כל הנוזלים.

פסטיצו - פשטידת אטריות איטלקית

שלב 3 מתוך 15

מוסיפים את העגבניות, המלח, הפלפל, האורגנו, רסק העגבניות והיין ומערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד לייבוש של כל הנוזלים.

פסטיצו - פשטידת אטריות איטלקית

שלב 4 מתוך 15

מורידים מהאש, מוסיפים את הבזיליקום, מערבבים ומניחים להתקרר.

פסטיצו - פשטידת אטריות איטלקית

שלב 5 מתוך 15

ממיסים על אש קטנה את המרגרינה, ומבליעים את הקמח תוך כדי ערבוב של 3 דק'.

פסטיצו - פשטידת אטריות איטלקית

שלב 6 מתוך 15

יוצקים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את המרק, עד לקבלת עיסה חלקה כמו דייסה (בעת הצורך אפשר להוסיף מעט מים רותחים).

פסטיצו - פשטידת אטריות איטלקית

שלב 7 מתוך 15

מצננים, מוסיפים את הביצים, ומערבבים מהר כדי שלא יתבשלו.

פסטיצו - פשטידת אטריות איטלקית

שלב 8 מתוך 15

מורחים מעט מרגרינה בסיר זכוכית חסין אש על כל הדפנות (פיירקס).

פסטיצו - פשטידת אטריות איטלקית

שלב 9 מתוך 15

מערבבים כרבע מכמות הבשר עם האיטריות.

פסטיצו - פשטידת אטריות איטלקית

שלב 10 מתוך 15

מסדרים שכבה של אטריות, ועליה שכבה יפה של בשר שתאטום את כל האטריות.

פסטיצו - פשטידת אטריות איטלקית

שלב 11 מתוך 15

מורחים שכבה של בשמל.

פסטיצו - פשטידת אטריות איטלקית

שלב 12 מתוך 15

חוזרים על שלבים 3 ו-4 שוב, כאשר השכבה האחרונה (בשמל) צריכה להיות יותר עבה.

פסטיצו - פשטידת אטריות איטלקית

שלב 13 מתוך 15

מכסים עם מכסה הזכוכית.

פסטיצו - פשטידת אטריות איטלקית

שלב 14 מתוך 15

מכניסים לתנור על 180 מעלות לשעה, ולקראת הסוף מסירים את המכסה ל-10 עד 15 דק' להשחמה.

פסטיצו - פשטידת אטריות איטלקית

שלב 15 מתוך 15

מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • פסטות
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אוכל איטלקי
  • ארוחת צהריים
  • פשטידות וקישים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים