-
שלב 1
1 דקות
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
-
שלב 2
5 דקות
שמים בסיר את החלב, מים, חמאה, סוכר ומלח ומבשלים תוך ערבוב עד שהחמאה נמסה.
-
שלב 3
5 דקות
מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים בבת אחת את כל הקמח, מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
שלב 4
3 דקות
מחזירים את הסיר לאש ומבשלים את הבצק תוך ערבוב נמרץ (הכי טוב להשתמש בכף עץ), כ-2-3 דקות, עד שמתחילה להיווצר שכבה דקה של קרום על דפנות הסיר.
-
שלב 5
5 דקות
מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים על מהירות נמוכה עד שהבצק מתקרר ומגיע לטמפרטורת החדר.
-
שלב 6
5 דקות
מוסיפים לבצק בכל פעם ביצה אחת וממשיכים לערבב עד שהיא נטמעת בתערובת באופן אחידה (חוזרים על הפעולה עם כל הביצים).
-
שלב 7
1 דקות
מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן.
-
שלב 8
1 דקות
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
שלב 9
5 דקות
מזלפים עיגול בקוטר של 20 ס"מ. בצמוד לעיגול שזילפנו מציגו הפנימי מזלפים עיגול נוסף של בצק (בשביל ליצור בעצם טבעת רחבה יותר).
-
שלב 10
5 דקות
מעל שני העיגולים שזילפנו, מזלפים שכבה נוספת כדי שטבעת הבצק שלנו תקבל גובה.
-
שלב 11
1 דקות
מפזרים על הבצק שקדים פרוסים.
-
שלב 12
35 דקות
אופים כ-35 דק או עד שהבצק שחום, חשוב שהוא יהיה גם שחום בחלקו התחתון.
-
שלב 13
5 דקות
בינתיים מכינים את הקרם: שמים בקערה שמנת מתוקה, מסקרפונה, פודינג קרמל מלוח, תמצית וניל ואבקת סוכר, ומקציפים במיקסר עם וו הקצפה במהירות בינונית לקרם אחיד ויציב.
-
שלב 14
1 דקות
מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן.
-
שלב 15
5 דקות
כשטבעת הבצק האפויה בטמפרטורת החדר פורסים אותה לרוחב בעזרת סכין משוננת (ככה שנקבל 2 טבעות – עליונה ותחתונה).
-
שלב 16
1 דקות
מניחים את החלק התחתון על צלחת הגשה.
-
שלב 17
5 דקות
מזלפים מהקרם בנדיבות על כל טבעת הבצק התחתונה.
-
שלב 18
5 דקות
מניחים על הקרם את טבעת הבצק העליונה.
-
שלב 19
1 דקות
בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.
כתוב ביקורת