דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פארי ברסט קרמל מלוח
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פארי ברסט קרמל מלוח

פארי ברסט קרמל מלוח

(1)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: תמרה אהרוני
הקינוח הצרפתי הטעים ואהוב, עשוי בצק רבוך, חתוך לרוחבו וממולא בקרם קרמל עם טוויסט מלוח

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
125  גרם
חלב
125  גרם
מים
100  גרם
חמאה
15  גרם
סוכר לבן
5  גרם
מלח
150  גרם
קמח
4 
ביצה בגודל L
30  גרם
שקדים פרוסים (כחופן)
500  מיליליטר
שמנת מתוקה להקצפה
250  גרם
גבינת מסקרפונה
1  חבילה
אסם אינסטנט פודינג קרמל מלוח 12*75גרם
1  כפית
תמצית וניל
5  כפות
אבקת סוכר
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    1 דקות
    מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  • שלב 2

    5 דקות
    שמים בסיר את החלב, מים, חמאה, סוכר ומלח ומבשלים תוך ערבוב עד שהחמאה נמסה.
  • שלב 3

    5 דקות
    מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים בבת אחת את כל הקמח, מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • שלב 4

    3 דקות
    מחזירים את הסיר לאש ומבשלים את הבצק תוך ערבוב נמרץ (הכי טוב להשתמש בכף עץ), כ-2-3 דקות, עד שמתחילה להיווצר שכבה דקה של קרום על דפנות הסיר.
  • שלב 5

    5 דקות
    מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים על מהירות נמוכה עד שהבצק מתקרר ומגיע לטמפרטורת החדר.
  • שלב 6

    5 דקות
    מוסיפים לבצק בכל פעם ביצה אחת וממשיכים לערבב עד שהיא נטמעת בתערובת באופן אחידה (חוזרים על הפעולה עם כל הביצים).
  • שלב 7

    1 דקות
    מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן.
  • שלב 8

    1 דקות
    מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • שלב 9

    5 דקות
    מזלפים עיגול בקוטר של 20 ס"מ. בצמוד לעיגול שזילפנו מציגו הפנימי מזלפים עיגול נוסף של בצק (בשביל ליצור בעצם טבעת רחבה יותר).
  • שלב 10

    5 דקות
    מעל שני העיגולים שזילפנו, מזלפים שכבה נוספת כדי שטבעת הבצק שלנו תקבל גובה.
  • שלב 11

    1 דקות
    מפזרים על הבצק שקדים פרוסים.
  • שלב 12

    35 דקות
    אופים כ-35 דק או עד שהבצק שחום, חשוב שהוא יהיה גם שחום בחלקו התחתון.
  • שלב 13

    5 דקות
    בינתיים מכינים את הקרם: שמים בקערה שמנת מתוקה, מסקרפונה, פודינג קרמל מלוח, תמצית וניל ואבקת סוכר, ומקציפים במיקסר עם וו הקצפה במהירות בינונית לקרם אחיד ויציב.
  • שלב 14

    1 דקות
    מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן.
  • שלב 15

    5 דקות
    כשטבעת הבצק האפויה בטמפרטורת החדר פורסים אותה לרוחב בעזרת סכין משוננת (ככה שנקבל 2 טבעות – עליונה ותחתונה).
  • שלב 16

    1 דקות
    מניחים את החלק התחתון על צלחת הגשה.
  • שלב 17

    5 דקות
    מזלפים מהקרם בנדיבות על כל טבעת הבצק התחתונה.
  • שלב 18

    5 דקות
    מניחים על הקרם את טבעת הבצק העליונה.
  • שלב 19

    1 דקות
    בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.
פארי ברסט קרמל מלוח

שלב 1 מתוך 19

מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

פארי ברסט קרמל מלוח

שלב 2 מתוך 19

שמים בסיר את החלב, מים, חמאה, סוכר ומלח ומבשלים תוך ערבוב עד שהחמאה נמסה.

פארי ברסט קרמל מלוח

שלב 3 מתוך 19

מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים בבת אחת את כל הקמח, מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

פארי ברסט קרמל מלוח

שלב 4 מתוך 19

מחזירים את הסיר לאש ומבשלים את הבצק תוך ערבוב נמרץ (הכי טוב להשתמש בכף עץ), כ-2-3 דקות, עד שמתחילה להיווצר שכבה דקה של קרום על דפנות הסיר.

פארי ברסט קרמל מלוח

שלב 5 מתוך 19

מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים על מהירות נמוכה עד שהבצק מתקרר ומגיע לטמפרטורת החדר.

פארי ברסט קרמל מלוח

שלב 6 מתוך 19

מוסיפים לבצק בכל פעם ביצה אחת וממשיכים לערבב עד שהיא נטמעת בתערובת באופן אחידה (חוזרים על הפעולה עם כל הביצים).

פארי ברסט קרמל מלוח

שלב 7 מתוך 19

מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן.

פארי ברסט קרמל מלוח

שלב 8 מתוך 19

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

פארי ברסט קרמל מלוח

שלב 9 מתוך 19

מזלפים עיגול בקוטר של 20 ס"מ. בצמוד לעיגול שזילפנו מציגו הפנימי מזלפים עיגול נוסף של בצק (בשביל ליצור בעצם טבעת רחבה יותר).

פארי ברסט קרמל מלוח

שלב 10 מתוך 19

מעל שני העיגולים שזילפנו, מזלפים שכבה נוספת כדי שטבעת הבצק שלנו תקבל גובה.

פארי ברסט קרמל מלוח

שלב 11 מתוך 19

מפזרים על הבצק שקדים פרוסים.

פארי ברסט קרמל מלוח

שלב 12 מתוך 19

אופים כ-35 דק או עד שהבצק שחום, חשוב שהוא יהיה גם שחום בחלקו התחתון.

פארי ברסט קרמל מלוח

שלב 13 מתוך 19

בינתיים מכינים את הקרם: שמים בקערה שמנת מתוקה, מסקרפונה, פודינג קרמל מלוח, תמצית וניל ואבקת סוכר, ומקציפים במיקסר עם וו הקצפה במהירות בינונית לקרם אחיד ויציב.

פארי ברסט קרמל מלוח

שלב 14 מתוך 19

מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן.

פארי ברסט קרמל מלוח

שלב 15 מתוך 19

כשטבעת הבצק האפויה בטמפרטורת החדר פורסים אותה לרוחב בעזרת סכין משוננת (ככה שנקבל 2 טבעות – עליונה ותחתונה).

פארי ברסט קרמל מלוח

שלב 16 מתוך 19

מניחים את החלק התחתון על צלחת הגשה.

פארי ברסט קרמל מלוח

שלב 17 מתוך 19

מזלפים מהקרם בנדיבות על כל טבעת הבצק התחתונה.

פארי ברסט קרמל מלוח

שלב 18 מתוך 19

מניחים על הקרם את טבעת הבצק העליונה.

פארי ברסט קרמל מלוח

שלב 19 מתוך 19

בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חלבי
  • חגיגה
  • עוגות
  • מהתנור
  • ארוחת בוקר
  • אוכל צרפתי
  • מוצרי מאפה
  • אחר הצהריים
  • קינוח עליון
  • מתכונים לשבת
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים