דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
צלי כתף ביין עם בצלי שאלוט, וירקות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. צלי כתף ביין עם בצלי שאלוט, וירקות

צלי כתף ביין עם בצלי שאלוט, וירקות

(0)
280 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
צלי עסיסי ועתיר טעמים מעודנים של יין, עשבי תיבול וירקות שורש. מוגש עם ירקות מזוגגים ורוטב מבריק ועשיר

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  נתח
בשר בקר נקי מגידים ושומן
0  לפי הטעם
פלפל
0.33  כוס
שמן קנולה
4  כוסות
ציר בקר
5  גבעולים
פטרוזיליה
5  עלים
תימין
3  עלים
עלה דפנה
2 
גזר פרוסים בעובי 1 ס"מ
1  גבעול
סלרי (ללא עלים) פרוס בעובי 1 ס"מ
2 
בצל חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
6  שיני
שום קלופות
2  בקבוקים
יין אדום
0.25  כוס
שמן קנולה
0.5  קילוגרם
בצלי שאלוט פרוסים דק
8 
גזר פרוסים לגלילים באורך 3 ס"מ
4  כפות
שמן קנולה
0.5  כפית
סוכר לבן
0  לפי הטעם
פלפל
1  סלסילה
פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
0.25  כפית
מיץ לימון
0  לפי הטעם
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

280 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מניחים את נתח הבשר בכלי להשריה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים לכלי את מרכיבי המרינדה: גזרים, סלרי, בצלים, שום, יין אדום, שמן ועשבי תיבול. מוודאים שנתח הבשר מכוסה ביין.
  • שלב 3

    0 דקות
    מכסים את הכלי ברדיד אלומיניום, ומעבירים למקרר למשך הלילה
  • שלב 4

    0 דקות
    מוציאים את נתח הבשר מההשריה, מנגבים אותו בנייר סופג, ומתבלים מכל הצדדים. מסננים את הירקות ועשבי התיבול מנוזלי המרינדה, ושומרים אותם בצד.
  • שלב 5

    0 דקות
    השחמת הבשר והירקות: יוצקים 1/3 כוס שמן בסיר גדול, ומחממים על להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים את נתח הבשר, ומשחימים את הבשר כ-5 דקות מכל צד. מוציאים מהסיר, ומעבירים למגש.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוציאים את השמן מהסיר, מוסיפים את הירקות שהושרו במרינדה, ומטגנים במשך כ-5 דקות עד להזהבה.
  • שלב 7

    0 דקות
    בישול הצלי: יוצקים לסיר 4 כוסות מנוזלי המרינדה, מוסיפים את עשבי התיבול ומקרצפים את המשקעים שנותרו מהשחמת הבשר.
  • שלב 8

    0 דקות
    מחזירים לסיר את הבשר. יוצקים לסיר את הציר, כך שהנוזלים יכסו את מרבית הנתח. מביאים לרתיחה ומקפים את השומן.
  • שלב 9

    0 דקות
    מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ- ½3 שעות. מדי פעם להרטיב את הנתח ולוודא שהנוזלים יגיעו לפחות עד 1/3 מגובהו. במידת הצורך לצקת מים. אחרי שעתיים הופכים את הנתח בתוך הנוזלים.
  • שלב 10

    0 דקות
    בתום הבישול מסננים את הנוזלים ומביאים אותם לרתיחה בסיר. מקפים את השומן ומצמצמים את נוזל הרוטב עד שהוא מגיע למרקם של סמיכות קלה ומבריק. מתבלים במלח ובפלפל.
  • שלב 11

    0 דקות
    מניחים את בצלי הפנינה והגזר בסיר בינוני ויוצקים מים עד גובה 1 ס"מ מעל הירקות. לצקת 2 כפות שמן, סוכר, מלח ופלפל ולערבב.
  • שלב 12

    0 דקות
    מבשלים על להבה גבוהה במשך כ-20 דקות, עד שהמים מתאדים והירקות מקבלים זיגוג מבריק.
  • שלב 13

    0 דקות
    להניח פטריות בסיר בינוני עם 2 כפות שמן, מיץ לימון, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-5 דקות. לסנן את המים.
  • שלב 14

    0 דקות
    מניחים את הבשר בכלי ההגשה עם הירקות. לצקת את הרוטב מעל ולהגיש עם תפוחי אדמה או אורז.
צלי כתף ביין עם בצלי שאלוט, וירקות

שלב 1 מתוך 14

מניחים את נתח הבשר בכלי להשריה.

צלי כתף ביין עם בצלי שאלוט, וירקות

שלב 2 מתוך 14

מוסיפים לכלי את מרכיבי המרינדה: גזרים, סלרי, בצלים, שום, יין אדום, שמן ועשבי תיבול. מוודאים שנתח הבשר מכוסה ביין.

צלי כתף ביין עם בצלי שאלוט, וירקות

שלב 3 מתוך 14

מכסים את הכלי ברדיד אלומיניום, ומעבירים למקרר למשך הלילה

צלי כתף ביין עם בצלי שאלוט, וירקות

שלב 4 מתוך 14

מוציאים את נתח הבשר מההשריה, מנגבים אותו בנייר סופג, ומתבלים מכל הצדדים. מסננים את הירקות ועשבי התיבול מנוזלי המרינדה, ושומרים אותם בצד.

צלי כתף ביין עם בצלי שאלוט, וירקות

שלב 5 מתוך 14

השחמת הבשר והירקות: יוצקים 1/3 כוס שמן בסיר גדול, ומחממים על להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים את נתח הבשר, ומשחימים את הבשר כ-5 דקות מכל צד. מוציאים מהסיר, ומעבירים למגש.

צלי כתף ביין עם בצלי שאלוט, וירקות

שלב 6 מתוך 14

מוציאים את השמן מהסיר, מוסיפים את הירקות שהושרו במרינדה, ומטגנים במשך כ-5 דקות עד להזהבה.

צלי כתף ביין עם בצלי שאלוט, וירקות

שלב 7 מתוך 14

בישול הצלי: יוצקים לסיר 4 כוסות מנוזלי המרינדה, מוסיפים את עשבי התיבול ומקרצפים את המשקעים שנותרו מהשחמת הבשר.

צלי כתף ביין עם בצלי שאלוט, וירקות

שלב 8 מתוך 14

מחזירים לסיר את הבשר. יוצקים לסיר את הציר, כך שהנוזלים יכסו את מרבית הנתח. מביאים לרתיחה ומקפים את השומן.

צלי כתף ביין עם בצלי שאלוט, וירקות

שלב 9 מתוך 14

מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ- ½3 שעות. מדי פעם להרטיב את הנתח ולוודא שהנוזלים יגיעו לפחות עד 1/3 מגובהו. במידת הצורך לצקת מים. אחרי שעתיים הופכים את הנתח בתוך הנוזלים.

צלי כתף ביין עם בצלי שאלוט, וירקות

שלב 10 מתוך 14

בתום הבישול מסננים את הנוזלים ומביאים אותם לרתיחה בסיר. מקפים את השומן ומצמצמים את נוזל הרוטב עד שהוא מגיע למרקם של סמיכות קלה ומבריק. מתבלים במלח ובפלפל.

צלי כתף ביין עם בצלי שאלוט, וירקות

שלב 11 מתוך 14

מניחים את בצלי הפנינה והגזר בסיר בינוני ויוצקים מים עד גובה 1 ס"מ מעל הירקות. לצקת 2 כפות שמן, סוכר, מלח ופלפל ולערבב.

צלי כתף ביין עם בצלי שאלוט, וירקות

שלב 12 מתוך 14

מבשלים על להבה גבוהה במשך כ-20 דקות, עד שהמים מתאדים והירקות מקבלים זיגוג מבריק.

צלי כתף ביין עם בצלי שאלוט, וירקות

שלב 13 מתוך 14

להניח פטריות בסיר בינוני עם 2 כפות שמן, מיץ לימון, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-5 דקות. לסנן את המים.

צלי כתף ביין עם בצלי שאלוט, וירקות

שלב 14 מתוך 14

מניחים את הבשר בכלי ההגשה עם הירקות. לצקת את הרוטב מעל ולהגיש עם תפוחי אדמה או אורז.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חגיגה
  • ללא דגים
  • מנה שנייה
  • ללא לקטוז
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • בצלים ממולאים ומתקתקים

    בצלים ממולאים ומתקתקים

    90 דקות בינוני
  • עוף בתנור שתמיד מצליח עם תפוחי אדמה

    עוף בתנור שתמיד מצליח עם תפוחי אדמה

    120 דקות קל
  • בצלים ממולאים באורז עם בשר וצנוברים

    בצלים ממולאים באורז עם בשר וצנוברים

    120 דקות בינוני
  • צלי בקר

    צלי בקר

    75 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים