דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

(0)
620 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: איתי חנן
החמין המפואר מהמטבח העיראקי, בתיבול מעודן של הל ובהרט. עם הסברים מפורטים למילוי כך שגם מתחת לעור העוף תגלו מטעמים בלתי נשכחים

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1 
עוף
3  כוסות
אורז ארוך
3  כפות
רסק עגבניות
0.5  כף
בהרט
0.5  כף
הל טחון
2  כפות
שמן קנולה
0.5  כף
מלח
0.5  כוס
אורז ארוך
2  כפות
רסק עגבניות
0.75  כף
בהרט
1  כפית
מלח
1  כפית
פלפל אדום
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

620 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מעבירים לקערה 3.5 כוסות אורז וממלאים במים. שופכים את המים וממלאים שוב (עד כיסוי לפחות). משאירים להשרייה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מנקים את העוף ושוטפים אותו. מתחילים בפעולה הנקראת בערבית "אצלחה"- פשיטת העור. מלאכה לא קלה אך משתלמת. וכך עושים: חותכים את עור העוף בחתך לאורך הבטן. חותכים את הפרקים המחברים את הכנפיים לעוף מבלי לנתק את הכנפיים מהעור. ממשיכים בפעולת הפשיטה על ידי משיכת העור וחיתוך הרקמות המחברות אותו לעוף. ככל שתהיו יותר מיומנים, כך תפשטו את העור בלי לחורר בו חורים. אם נוצרים חורים תאלצו לתפור אותם בסוף.
  • שלב 3

    0 דקות
    מפרידים מהגוף ומהעור את הירכיים והשוקיים, את החזה ואת הצוואר. המטרה הסופית שלנו היא חתיכה אחת גדולה של כל העור, אליה מחוברים רק הכנפיים והגב. (בעצמות החזה והצוואר ניתן להשתמש בהכנת מרק עוף, אבל לא נשתמש בהם לתבית).
  • שלב 4

    0 דקות
    חותכים את כל החזה שהוצאנו מהגוף לקוביות קטנות אשר ישמשו אותנו למלית של החשווה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מסננים את 3.5 כוסות האורז.
  • שלב 6

    0 דקות
    מעבירים לקערה את חצי כוס האורז, 2 כפות רסק עגבניוות, קוביות חזה עוף, 3/4 כף בהרת, 3/4 כף הל טחון, כפית גדושה של מלח וכפית פלפל. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
  • שלב 7

    0 דקות
    תופרים בחזרה את השסע שיצרנו לאורך בטן העוף, משאירים פתח בגודל כף. במידה שיצרנו חורים, עלינו לתפור אותם כעת.
  • שלב 8

    0 דקות
    ממלאים את השק שנוצר בחצי מהמלית שהכנו. אפשר למלא ביותר, בהתאם לגודל העוף, אך בשום אופן אין להשתמש בכל המלית! האורז שבפנים לא יתבשל אם נמלא יתר על המידה.
  • שלב 9

    0 דקות
    תופרים את הפתח שהשארנו. קושרים את כל קצוות העוף ע"י תפירת הצוואר לקצות הכנפיים והרגליים.
  • שלב 10

    0 דקות
    לוחצים על העור לפיזור אחיד של המילוי בין כל החלקים.
  • שלב 11

    0 דקות
    מכניסים לסיר אחד את השוקיים, הירכיים הצוואר והחשווה. יוצקים מים עד כדי כיסוי כמעט מלא של חלקי העוף.
  • שלב 12

    0 דקות
    מוסיפים 3 כפות רסק עגבניות, 0.5 כף בהרת, 0.5 כף הל טחון, 2 כפות שמן, 0.5 כף מלח ומביאים לרתיחה.
  • שלב 13

    0 דקות
    מבשלים על אש גבוהה עד שהעוף מתחיל להתבשל (מאבד את צבעו הוורדרד והופך אפור-חום).
  • שלב 14

    0 דקות
    מוסיפים את 3 כוסות האורז ואת מה שנשאר ממלית החשווה. (שימו לב: אם מעוניינים להוסיף תפוחי-אדמה, ביצים וכדומה, יש לטגן בצל בסיר נפרד מהעוף, להוסיף את כל המרכיבים לסיר עם מים, ורק לאחר מכן להוסיף הכל לעוף). מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש.
  • שלב 15

    0 דקות
    כשהמים נספגים באורז, מכסים את הסיר ומכניסים לתנור בחום נמוך למשך הלילה (בין 6 ל-8 שעות).
תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

שלב 1 מתוך 15

מעבירים לקערה 3.5 כוסות אורז וממלאים במים. שופכים את המים וממלאים שוב (עד כיסוי לפחות). משאירים להשרייה.

תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

שלב 2 מתוך 15

מנקים את העוף ושוטפים אותו. מתחילים בפעולה הנקראת בערבית "אצלחה"- פשיטת העור. מלאכה לא קלה אך משתלמת. וכך עושים: חותכים את עור העוף בחתך לאורך הבטן. חותכים את הפרקים המחברים את הכנפיים לעוף מבלי לנתק את הכנפיים מהעור. ממשיכים בפעולת הפשיטה על ידי משיכת העור וחיתוך הרקמות המחברות אותו לעוף. ככל שתהיו יותר מיומנים, כך תפשטו את העור בלי לחורר בו חורים. אם נוצרים חורים תאלצו לתפור אותם בסוף.

תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

שלב 3 מתוך 15

מפרידים מהגוף ומהעור את הירכיים והשוקיים, את החזה ואת הצוואר. המטרה הסופית שלנו היא חתיכה אחת גדולה של כל העור, אליה מחוברים רק הכנפיים והגב. (בעצמות החזה והצוואר ניתן להשתמש בהכנת מרק עוף, אבל לא נשתמש בהם לתבית).

תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

שלב 4 מתוך 15

חותכים את כל החזה שהוצאנו מהגוף לקוביות קטנות אשר ישמשו אותנו למלית של החשווה.

תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

שלב 5 מתוך 15

מסננים את 3.5 כוסות האורז.

תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

שלב 6 מתוך 15

מעבירים לקערה את חצי כוס האורז, 2 כפות רסק עגבניוות, קוביות חזה עוף, 3/4 כף בהרת, 3/4 כף הל טחון, כפית גדושה של מלח וכפית פלפל. מערבבים היטב לתערובת אחידה.

תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

שלב 7 מתוך 15

תופרים בחזרה את השסע שיצרנו לאורך בטן העוף, משאירים פתח בגודל כף. במידה שיצרנו חורים, עלינו לתפור אותם כעת.

תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

שלב 8 מתוך 15

ממלאים את השק שנוצר בחצי מהמלית שהכנו. אפשר למלא ביותר, בהתאם לגודל העוף, אך בשום אופן אין להשתמש בכל המלית! האורז שבפנים לא יתבשל אם נמלא יתר על המידה.

תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

שלב 9 מתוך 15

תופרים את הפתח שהשארנו. קושרים את כל קצוות העוף ע"י תפירת הצוואר לקצות הכנפיים והרגליים.

תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

שלב 10 מתוך 15

לוחצים על העור לפיזור אחיד של המילוי בין כל החלקים.

תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

שלב 11 מתוך 15

מכניסים לסיר אחד את השוקיים, הירכיים הצוואר והחשווה. יוצקים מים עד כדי כיסוי כמעט מלא של חלקי העוף.

תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

שלב 12 מתוך 15

מוסיפים 3 כפות רסק עגבניות, 0.5 כף בהרת, 0.5 כף הל טחון, 2 כפות שמן, 0.5 כף מלח ומביאים לרתיחה.

תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

שלב 13 מתוך 15

מבשלים על אש גבוהה עד שהעוף מתחיל להתבשל (מאבד את צבעו הוורדרד והופך אפור-חום).

תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

שלב 14 מתוך 15

מוסיפים את 3 כוסות האורז ואת מה שנשאר ממלית החשווה. (שימו לב: אם מעוניינים להוסיף תפוחי-אדמה, ביצים וכדומה, יש לטגן בצל בסיר נפרד מהעוף, להוסיף את כל המרכיבים לסיר עם מים, ורק לאחר מכן להוסיף הכל לעוף). מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש.

תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

שלב 15 מתוך 15

כשהמים נספגים באורז, מכסים את הסיר ומכניסים לתנור בחום נמוך למשך הלילה (בין 6 ל-8 שעות).

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • חורף
  • חגיגה
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • תבית מזויף עם פתיתים אפויים

    תבית מזויף עם פתיתים אפויים

    305 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים