דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
ספנקופיטה- פשטידת תרד ופילו יוונית
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. ספנקופיטה- פשטידת תרד ופילו יוונית

ספנקופיטה- פשטידת תרד ופילו יוונית

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
פשטידה יוונית כיפית, קלה להכנה ובעלת מרקם משגע: עלי פילו פריכים וטעימים ממולאים בתרד וגבינות, מנה מעולה לארוחה חלבית

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3  כוסות
עלי תרד קצוצים
1 
בצל קלוף, חצוי ופרוס דק
1  סלסילה
פטריות שמפיניון קצוצות גס
4  כפות
שמן זית
250  גרם
גבינת פטה / בולגרית מפוררת, אפשר 5%
0.5  כפית
פלפל שחור
1  קורט
אגוז מוסקט טחון מגורר
6 
בצק פילו
6  כפות
שמן זית
1 
ביצה טרופה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מפשירים את בצק הפילו מבעוד מועד במקרר (עדיף במהלך לילה שלם) ואחר כך נותנים לו שעה על השיש (מגולגל בקופסה) כדי שהוא יתחמם מעט ולא יישבר בעת שפותחים אותו.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שלב 3

    0 דקות
    מתחילים במילוי: מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד שהוא נעשה שקוף.
  • שלב 4

    5 דקות
    מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים אגב ערבוב עוד 5 דקות.
  • שלב 5

    10 דקות
    מוסיפים את התרד (ניתן להשתמש גם במנגולד, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומטגנים אגב ערבוב עד שהעלים מאבדים את נפחם ונהיים סמרטוטיים. מסירים מהאש ומצננים מעט.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים את הגבינה המפוררת, פלפל שחור ואגוז מוסקט (אין צורך במלח משום שהגבינה מלוחה מספיק). מערבבים ושומרים בצד.
  • שלב 7

    0 דקות
    מברישים תחתית של תבנית פיירקס אליפטית או מלבנית בכף שמן ומשטחים עליה עלה פילו אחד. מברישים אותו בכף שמן ומניחים עליה עוד עלה. מברישים גם אותו בכף שמן ומניחים עליון עוד עלה (סה"כ שלושה עלים). אם העלים מעט גדולים מתחתית התבנית ומכסים גם את השוליים זה בסדר גמור.
  • שלב 8

    0 דקות
    יוצקים את המילוי לתבנית ומשטחים. אם נשארו שוליים של עלים מקפלים אותם כלפי פנים מעל המילוי.
  • שלב 9

    0 דקות
    מניחים עלה פילו על המילוי, מברישים בשמן ומניחים עוד עלה, מברישים בשמן ומניחים עוד עלה (סה"כ שלושה עלים בשכבה העליונה). אם יש שוליים של עלים תוחבים בין שולי התבנית לפשטידה.
  • שלב 10

    0 דקות
    מברישים את הפשטידה בביצה טרופה בנדיבות (אבל לא בכל הביצה).
  • שלב 11

    40 דקות
    אופים כ-40 דקות עד שהבצק משחים היטב.
  • שלב 12

    5 דקות
    מוציאים מהתנור, ממתינים כ-5 דקות, פורסים ומגישים.
ספנקופיטה- פשטידת תרד ופילו יוונית

שלב 1 מתוך 12

מפשירים את בצק הפילו מבעוד מועד במקרר (עדיף במהלך לילה שלם) ואחר כך נותנים לו שעה על השיש (מגולגל בקופסה) כדי שהוא יתחמם מעט ולא יישבר בעת שפותחים אותו.

ספנקופיטה- פשטידת תרד ופילו יוונית

שלב 2 מתוך 12

מחממים תנור ל-180 מעלות.

ספנקופיטה- פשטידת תרד ופילו יוונית

שלב 3 מתוך 12

מתחילים במילוי: מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד שהוא נעשה שקוף.

ספנקופיטה- פשטידת תרד ופילו יוונית

שלב 4 מתוך 12

מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים אגב ערבוב עוד 5 דקות.

ספנקופיטה- פשטידת תרד ופילו יוונית

שלב 5 מתוך 12

מוסיפים את התרד (ניתן להשתמש גם במנגולד, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומטגנים אגב ערבוב עד שהעלים מאבדים את נפחם ונהיים סמרטוטיים. מסירים מהאש ומצננים מעט.

ספנקופיטה- פשטידת תרד ופילו יוונית

שלב 6 מתוך 12

מוסיפים את הגבינה המפוררת, פלפל שחור ואגוז מוסקט (אין צורך במלח משום שהגבינה מלוחה מספיק). מערבבים ושומרים בצד.

ספנקופיטה- פשטידת תרד ופילו יוונית

שלב 7 מתוך 12

מברישים תחתית של תבנית פיירקס אליפטית או מלבנית בכף שמן ומשטחים עליה עלה פילו אחד. מברישים אותו בכף שמן ומניחים עליה עוד עלה. מברישים גם אותו בכף שמן ומניחים עליון עוד עלה (סה"כ שלושה עלים). אם העלים מעט גדולים מתחתית התבנית ומכסים גם את השוליים זה בסדר גמור.

ספנקופיטה- פשטידת תרד ופילו יוונית

שלב 8 מתוך 12

יוצקים את המילוי לתבנית ומשטחים. אם נשארו שוליים של עלים מקפלים אותם כלפי פנים מעל המילוי.

ספנקופיטה- פשטידת תרד ופילו יוונית

שלב 9 מתוך 12

מניחים עלה פילו על המילוי, מברישים בשמן ומניחים עוד עלה, מברישים בשמן ומניחים עוד עלה (סה"כ שלושה עלים בשכבה העליונה). אם יש שוליים של עלים תוחבים בין שולי התבנית לפשטידה.

ספנקופיטה- פשטידת תרד ופילו יוונית

שלב 10 מתוך 12

מברישים את הפשטידה בביצה טרופה בנדיבות (אבל לא בכל הביצה).

ספנקופיטה- פשטידת תרד ופילו יוונית

שלב 11 מתוך 12

אופים כ-40 דקות עד שהבצק משחים היטב.

ספנקופיטה- פשטידת תרד ופילו יוונית

שלב 12 מתוך 12

מוציאים מהתנור, ממתינים כ-5 דקות, פורסים ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • פשטידות וקישים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים