דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
צלי בקר וזיתים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. צלי בקר וזיתים

צלי בקר וזיתים

(0)
200 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: נירית פסלר
בישול ארוך: צלי בקר רך ברוטב עגבניות סמיך עם זיתים, שכיף לאכול עם אורז לבן או לחם

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.5  קילוגרם
בשר בקר
5  כפות
שמן זית
15 
עגבנייה מגורדות במגרדת עבה ללא הקליפה
1  ראש
שום פרוס (אפשר גם יותר)
1  כפית
כורכום
1  כפית
כמון טחון
1  כף
פפריקה אדומה מתוקה
1  כפית
פלפל שחור
2  פחיות
זיתים מגולענים
1.5  כפיות
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

200 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים את שמן הזית בסיר רחב על אש גבוהה, וצורבים בו את הבקר מכל צדדיו (לפחות בכמה שלבים כדי שהטמפרטורה לא תצנח), מעבירים לקערה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים מעט שמן זית לסיר ומטגנים את השום טיגון קצר (30 שניות).
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את העגבניות המרוסקות, ומביאים לרתיחה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים את התבלינים (למעט המלח) ואת הבקר, ומביאים שוב לרתיחה. במידה ומיצי העגבניות לא מכסים את הבקר, מוסיפים כוס מים רתוחים (הבשר מפריש בעצמו נוזלים בזמן הבישול).
  • שלב 5

    0 דקות
    מבשלים על אש קטנה 180 דקות לפחות.
  • שלב 6

    0 דקות
    במקביל בסיר נפרד, מרתיחים במים את הזיתים ומחליפים את המים לפחות שלוש פעמים, על מנת לעדן את המליחות והמרירות של הזיתים. לאחר הרתיחה השלישית, מבשלים את הזיתים 60 דקות.
  • שלב 7

    0 דקות
    לאחר שתבשיל הבקר מתבשל שעתיים, מוסיפים את הזיתים (ללא המים) והמלח, ומבשלים כשעה נוספת, כלומר מתוך שלוש השעות של בישול התבשיל, שעתיים ראשונות ללא הזיתים והמלח, ובשעה האחרונה עם הזיתים והמלח.
  • שלב 8

    0 דקות
    הדרך הטובה ביותר לבדוק שהבשר רך דיו, היא לנעוץ את קצה הסכין באחת מחתיכות הבקר ולהרגיש שהסכין ננעצת בקלות. במידה ולא, יש להמשיך את בישול הבקר עד שהוא מתרכך. בתיאבון!
  • שלב 9

    1 דקות
    ניתן להכין גם עם בקר צוואר באותה הכמות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
צלי בקר וזיתים

שלב 1 מתוך 9

מחממים את שמן הזית בסיר רחב על אש גבוהה, וצורבים בו את הבקר מכל צדדיו (לפחות בכמה שלבים כדי שהטמפרטורה לא תצנח), מעבירים לקערה.

צלי בקר וזיתים

שלב 2 מתוך 9

מוסיפים מעט שמן זית לסיר ומטגנים את השום טיגון קצר (30 שניות).

צלי בקר וזיתים

שלב 3 מתוך 9

מוסיפים את העגבניות המרוסקות, ומביאים לרתיחה.

צלי בקר וזיתים

שלב 4 מתוך 9

מוסיפים את התבלינים (למעט המלח) ואת הבקר, ומביאים שוב לרתיחה. במידה ומיצי העגבניות לא מכסים את הבקר, מוסיפים כוס מים רתוחים (הבשר מפריש בעצמו נוזלים בזמן הבישול).

צלי בקר וזיתים

שלב 5 מתוך 9

מבשלים על אש קטנה 180 דקות לפחות.

צלי בקר וזיתים

שלב 6 מתוך 9

במקביל בסיר נפרד, מרתיחים במים את הזיתים ומחליפים את המים לפחות שלוש פעמים, על מנת לעדן את המליחות והמרירות של הזיתים. לאחר הרתיחה השלישית, מבשלים את הזיתים 60 דקות.

צלי בקר וזיתים

שלב 7 מתוך 9

לאחר שתבשיל הבקר מתבשל שעתיים, מוסיפים את הזיתים (ללא המים) והמלח, ומבשלים כשעה נוספת, כלומר מתוך שלוש השעות של בישול התבשיל, שעתיים ראשונות ללא הזיתים והמלח, ובשעה האחרונה עם הזיתים והמלח.

צלי בקר וזיתים

שלב 8 מתוך 9

הדרך הטובה ביותר לבדוק שהבשר רך דיו, היא לנעוץ את קצה הסכין באחת מחתיכות הבקר ולהרגיש שהסכין ננעצת בקלות. במידה ולא, יש להמשיך את בישול הבקר עד שהוא מתרכך. בתיאבון!

צלי בקר וזיתים

שלב 9 מתוך 9

ניתן להכין גם עם בקר צוואר באותה הכמות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חגיגה
  • דל סוכר
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • מנה שנייה
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • מקור החלבון
  • מקור הסיבים
  • עשיר בחלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • בצלים ממולאים ומתקתקים

    בצלים ממולאים ומתקתקים

    90 דקות בינוני
  • עוף בתנור שתמיד מצליח עם תפוחי אדמה

    עוף בתנור שתמיד מצליח עם תפוחי אדמה

    120 דקות קל
  • בצלים ממולאים באורז עם בשר וצנוברים

    בצלים ממולאים באורז עם בשר וצנוברים

    120 דקות בינוני
  • צלי בקר

    צלי בקר

    75 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים