-
שלב 1
10 דקות
להכנת קרם הפטיסייר - מחממים את החלב ומחצית מכמות הסוכר (35 גרם) + מקל הווניל ותוכנו, עד לרתיחה.
-
שלב 2
0 דקות
בקערה נפרדת במקביל, טורפים יחד את החלמונים, יתרת מחצית הסוכר, הקורנפלור ואינסטנט הפודינג.
-
שלב 3
0 דקות
מסירים מהאש את קערת החלב, מוציאים את מקל הווניל ושופכים כשליש מהחלב על תערובת החלמונים, ומערבבים מיד להשוואת טמפרטורה (כדי להימנע מיצירת גושים).
-
שלב 4
0 דקות
מוסיפים את יתרת החלב לחלמונים ומערבבים, מסננים ומחזירים לסיר, לבישול על האש, ומערבבים עם מטרפה ידנית.
-
שלב 5
0 דקות
הקרם מתחיל להסמיך אבל לא מפסיקים לטרוף, עד בעבוע קל, עוד 2 דקות.
-
שלב 6
0 דקות
מסירים מהאש, ונותנים לקרם להתקרר כשהוא מכוסה בניילון נצמד, ישירות עליו (כדי למנוע יצירת קרום).
-
שלב 7
120 דקות
כשהקרם מתקרר מעט, מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות, מערבבים, ומקררים במקרר כשעתיים לפחות.
-
שלב 8
0 דקות
אם לא רוצים להשתמש בביצים, מרתיחים רק את הנוזלים, ומוסיפים ישירות לנוזל את החומרים היבשים (סוכר, קורנפלור, אינסטנט פודינג), מערבבים במטרפה ידנית עד להסמכה. נותנים לתערובת להתקרר מעט, ואז מוסיפים את החמאה ומקציפים. מכסים עם ניילון נצמד כדי שלא ייווצר קרום.
-
שלב 9
1 דקות
להכנת הבצק - שמים בקערת המיקסר את הקמח והסוכר.
-
שלב 10
0 דקות
לשים עם וו לישה ומוסיפים ביצה אחת טרופה, שמן ואת המים הפושרים בהדרגה עד לספיגה.
-
שלב 11
8 דקות
לשים כ-8 דקות. איך יודעים שהבצק מוכן? הוא צריך להיאסף מדפנות המיקסר ויחד עם זאת עליו להיות דבוק לתחתית. אם הבצק נאסף כולו על וו הלישה, יש להוסיף בהדרגה כף מים פושרים עד שהבצק גמיש ומעט דביק.
-
שלב 12
0 דקות
אחרי הלישה, מוסיפים כף שמן ואת המלח עד להטמעה.
-
שלב 13
60 דקות
מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד היטב, ומתפיחים שעה.
-
שלב 14
30 דקות
אחרי ההתפחה, מוסיפים את יתרת כף השמן, ולשים ידנית או במיקסר ושוב מתפיחים לחצי שעה נוספת.
-
שלב 15
15 דקות
אחרי ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-16 כדורים שווים, מכדררים, ונותנים להם מנוחה של 15 דקות (תלוי בגודל הסופגנייה שרוצים).
-
שלב 16
0 דקות
אחרי שהכדורים נחו, פותחים כל כדור בעזרת האצבעות לעיגול בעובי של 1 ס"מ, ובמרכז עיגול הבצק שמים כחצי כף מהקרם.
-
שלב 17
0 דקות
אוספים את שולי הבצק עד מעל מלית הקרם, וסוגרים בצביטה אחידה, ומהדקים היטב.
-
שלב 18
0 דקות
מניחים את כדור הבצק כשצידו הסגור מונח על המשטח לתפיחה קלה.
-
שלב 19
0 דקות
כך עושים עם כל שאר כדורי הבצק.
-
שלב 20
0 דקות
מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 185 מעלות.
-
שלב 21
0 דקות
מתחילים לטגן את הסופגנייה בשמן מצידה הסגור עד להזהבה, ואח"כ הופכים לצידה השני.
-
שלב 22
0 דקות
אחרי הטיגון, אפשר לפדר באבקת סוכר או גאנש שוקולד מריר/חלב/לבן.
בתיאבון!
הערות 4