דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פבלובת פירות יער
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פבלובת פירות יער

פבלובת פירות יער

(0)
150 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: רות אופק
קינוח מרשים ומענג - ענני מרנג חלומיים עם רוטב מתקתק של פירות יער חמוצים ומתוקים. אפשר להכין בגרסה חלבית או פרווה

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
5 
חלמון מביצים בגודל L (סה"כ כ-200 גרם)
2  כוסות
סוכר לבן
1  כף
חומץ לא חובה
1  כפית
תמצית וניל
300  גרם
פירות יער טריים או קפואים
0.25  כוס
סוכר לבן
1  מיכל
שמנת מתוקה
2  כפות
פודינג אינסטנט בטעם וניל כשר לפסח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

150 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    בקערת המיקסר מניחים את החלבונים ואת הסוכר, ומציבים אותה מעל סיר עם מעט מים רותחים בתחתיתו. חשוב שהמים לא יגעו בקערת המיקסר, לכן יש לבחור סיר שמתאים בקוטר לתחתית הקערה. מחממים את החלבונים ואת הסוכר. מדי פעם מערבבים את התערובת כדי שחלילה לא תהפוך לחביתת חלבונים (אם זה קורה עדיין אפשר להציל. פשוט תסננו את החלבונים לקערה נפרדת).
  • שלב 2

    0 דקות
    ברגע שהסוכר מתמוסס מעבירים את הקערה למיקסר, מוסיפים כף חומץ וכפית תמצית וניל ומתחילים להקציף. תוך כמה דקות תקבלו קצף לבן, מבריק וסמיך, כך שאם תהפכו את הקערה הוא לא ייפול ממנה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחממים תנור ל-100 מעלות. מרפדים תבניות בנייר אפייה ובעזרת 2 כפות יוצקים ענני מרנג לתבנית. חשוב לשמור מרחק בין התלוליות כי המרנג מתנפח מעט באפייה.
  • שלב 4

    0 דקות
    אופים, או ליתר דיוק מייבשים, את המרנגים כשעתיים-שלוש לפחות, עד שהם פריכים ונפרדים בקלות מנייר האפייה. אפשר גם להשאיר את המרנגים בתנור אחרי האפייה והם ימשיכו להתייבש זה רק יעשה להם טוב.
  • שלב 5

    0 דקות
    מכינים את רוטב פירות יער:
  • שלב 6

    0 דקות
    שמים את פירות היער בסיר או בקלחת, ומוסיפים להם ¼ כוס סוכר. מחממים הכול, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפירות מתרככים ומגירים נוזלים.
  • שלב 7

    0 דקות
    מעבירים את תערובת פירות היער לקערת בלנדר וטוחנים אותם. אם רוצים אפשר להוסיף סוכר, אבל יש לטעום קודם, כדי שלא יצא מתוק מדי.
  • שלב 8

    0 דקות
    אם המרקם סמיך אפשר להוסיף מעט מים, אבל בזהירות, שלא יתקבל רוטב נוזלי מדי. מי שרוצה תערובת חלקה יכול לסנן אותה. לאחר מכן מניחים לרוטב להצטנן עד ההגשה.
  • שלב 9

    0 דקות
    מרכיבים את המנה:
  • שלב 10

    5 דקות
    מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג עד לקבלת מרקם יציב. *ניתן להמיר לשמנת צמחית לגרסת פרווה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
  • שלב 11

    0 דקות
    מסדרים על צלחת הגשה גדולה את כל המרנגים. יוצקים מעל כל מרנג קרם, מעליו מעט רוטב פירות יער ולקישוט פירות יער טריים. כדאי להרכיב את המנה לפני ההגשה, כדי למנוע מצב שבו המרנג יירטב מהקרם ומהרוטב ויאבד מהפריכות שלו.
פבלובת פירות יער

שלב 1 מתוך 11

בקערת המיקסר מניחים את החלבונים ואת הסוכר, ומציבים אותה מעל סיר עם מעט מים רותחים בתחתיתו. חשוב שהמים לא יגעו בקערת המיקסר, לכן יש לבחור סיר שמתאים בקוטר לתחתית הקערה. מחממים את החלבונים ואת הסוכר. מדי פעם מערבבים את התערובת כדי שחלילה לא תהפוך לחביתת חלבונים (אם זה קורה עדיין אפשר להציל. פשוט תסננו את החלבונים לקערה נפרדת).

פבלובת פירות יער

שלב 2 מתוך 11

ברגע שהסוכר מתמוסס מעבירים את הקערה למיקסר, מוסיפים כף חומץ וכפית תמצית וניל ומתחילים להקציף. תוך כמה דקות תקבלו קצף לבן, מבריק וסמיך, כך שאם תהפכו את הקערה הוא לא ייפול ממנה.

פבלובת פירות יער

שלב 3 מתוך 11

מחממים תנור ל-100 מעלות. מרפדים תבניות בנייר אפייה ובעזרת 2 כפות יוצקים ענני מרנג לתבנית. חשוב לשמור מרחק בין התלוליות כי המרנג מתנפח מעט באפייה.

פבלובת פירות יער

שלב 4 מתוך 11

אופים, או ליתר דיוק מייבשים, את המרנגים כשעתיים-שלוש לפחות, עד שהם פריכים ונפרדים בקלות מנייר האפייה. אפשר גם להשאיר את המרנגים בתנור אחרי האפייה והם ימשיכו להתייבש זה רק יעשה להם טוב.

פבלובת פירות יער

שלב 5 מתוך 11

מכינים את רוטב פירות יער:

פבלובת פירות יער

שלב 6 מתוך 11

שמים את פירות היער בסיר או בקלחת, ומוסיפים להם ¼ כוס סוכר. מחממים הכול, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפירות מתרככים ומגירים נוזלים.

פבלובת פירות יער

שלב 7 מתוך 11

מעבירים את תערובת פירות היער לקערת בלנדר וטוחנים אותם. אם רוצים אפשר להוסיף סוכר, אבל יש לטעום קודם, כדי שלא יצא מתוק מדי.

פבלובת פירות יער

שלב 8 מתוך 11

אם המרקם סמיך אפשר להוסיף מעט מים, אבל בזהירות, שלא יתקבל רוטב נוזלי מדי. מי שרוצה תערובת חלקה יכול לסנן אותה. לאחר מכן מניחים לרוטב להצטנן עד ההגשה.

פבלובת פירות יער

שלב 9 מתוך 11

מרכיבים את המנה:

פבלובת פירות יער

שלב 10 מתוך 11

מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג עד לקבלת מרקם יציב. *ניתן להמיר לשמנת צמחית לגרסת פרווה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

פבלובת פירות יער

שלב 11 מתוך 11

מסדרים על צלחת הגשה גדולה את כל המרנגים. יוצקים מעל כל מרנג קרם, מעליו מעט רוטב פירות יער ולקישוט פירות יער טריים. כדאי להרכיב את המנה לפני ההגשה, כדי למנוע מצב שבו המרנג יירטב מהקרם ומהרוטב ויאבד מהפריכות שלו.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • חטיף
  • אביב
  • עוגות
  • בראנץ'
  • דל במלח
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים