דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
תבית מזויף עם פתיתים אפויים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. תבית מזויף עם פתיתים אפויים

תבית מזויף עם פתיתים אפויים

(0)
305 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
גיל חובב מבשל קדירת עוף עם פתיתים, ירקות שורש וצנוברים בבישול ארוך, ומה שנדבק לתחתית הסיר וקצת נשרף, זה החלק שאהוב על כולם.

רכיבים

מנות 5

המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4 
עוף חצויים
1  חבילה
פתיתים אפויים אורז אסם
0.5  כוס
צנוברים
0.25  כוס
שמן קנולה
2 
שורש פטרוזיליה קלופים וחצויים
6 
גזר קלופים וחצויים
4 
בצל קלופים וחתוכים לשמיניות
10  שיני
שום קלופות וחצויות
2 
קולורבי קלופים וחתוכים לשמיניות
1 
לפת קלופה וחתוכה לשמיניות (רק למי שאוהב)
20 
שזיף מיובש מיובשים ללא חרצנים
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל גרוס
1  כף
מרק עוף אמיתי ר.טבעיים ברור שמאבקה
2  כוסות
מים או בירה לבנה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

305 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים סיר גדול וכבד שיש לו מכסה תואם, ושיוכל להיכנס בהמשך לתנור (כלומר בלי ידיות פלסטיק). קולים בו בזריזות ובלי שמן את הצנוברים, עד להזהבה קלה. מוציאים ושומרים בצד.
  • שלב 2

    0 דקות
    מכניסים לסיר הלוהט את חלקי העוף ללא שמן (יש מספיק שומן בעור) ומשחימים בסבלנות משני הצדדים, בערך 4 דקות מכל צד. מוציאים ושומרים בצד.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים לסיר את השמן ומזהיבים בו את הבצל.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים לבצל הזהוב את השום, שורש פטרוזיליה, גזר וקולרבי. מטגנים יחד עוד כ-5 דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים את השזיפים המיובשים ומערבבים היטב. מוציאים את תוכן הסיר לקערה גדולה. מוסיפים לקערה את העוף והצנוברים ומערבבים.
  • שלב 6

    0 דקות
    יוצקים מעט מים לתחתית הסיר, מביאים לרתיחה ומקרצפים את התחתית בכף עץ. מכניסים פנימה חצי מהפתיתים.
  • שלב 7

    0 דקות
    מניחים על הפתיתים את תוכן הקערה (עוף וירקות), כולל הנוזלים שהצטברו בה. מכסים בשארית הפתיתים. מפזרים מלח ופלפל שחור גרוס בנדיבות.
  • שלב 8

    0 דקות
    יוצקים מעל את המרק וממשיכים לצקת מים (או בירה, שתוסיף הרבה טעם וניחוח), עד שמפלס הנוזלים מגיע לסנטימטר אחד מתחת לגובה המוצקים. מביאים לרתיחה.
  • שלב 9

    0 דקות
    מכסים ומכניסים לתנור בחום נמוך (80 מעלות) ל-240 דקות לפחות ואפשר גם ללילה שלם.
תבית מזויף עם פתיתים אפויים

שלב 1 מתוך 9

מחממים סיר גדול וכבד שיש לו מכסה תואם, ושיוכל להיכנס בהמשך לתנור (כלומר בלי ידיות פלסטיק). קולים בו בזריזות ובלי שמן את הצנוברים, עד להזהבה קלה. מוציאים ושומרים בצד.

תבית מזויף עם פתיתים אפויים

שלב 2 מתוך 9

מכניסים לסיר הלוהט את חלקי העוף ללא שמן (יש מספיק שומן בעור) ומשחימים בסבלנות משני הצדדים, בערך 4 דקות מכל צד. מוציאים ושומרים בצד.

תבית מזויף עם פתיתים אפויים

שלב 3 מתוך 9

מוסיפים לסיר את השמן ומזהיבים בו את הבצל.

תבית מזויף עם פתיתים אפויים

שלב 4 מתוך 9

מוסיפים לבצל הזהוב את השום, שורש פטרוזיליה, גזר וקולרבי. מטגנים יחד עוד כ-5 דקות.

תבית מזויף עם פתיתים אפויים

שלב 5 מתוך 9

מוסיפים את השזיפים המיובשים ומערבבים היטב. מוציאים את תוכן הסיר לקערה גדולה. מוסיפים לקערה את העוף והצנוברים ומערבבים.

תבית מזויף עם פתיתים אפויים

שלב 6 מתוך 9

יוצקים מעט מים לתחתית הסיר, מביאים לרתיחה ומקרצפים את התחתית בכף עץ. מכניסים פנימה חצי מהפתיתים.

תבית מזויף עם פתיתים אפויים

שלב 7 מתוך 9

מניחים על הפתיתים את תוכן הקערה (עוף וירקות), כולל הנוזלים שהצטברו בה. מכסים בשארית הפתיתים. מפזרים מלח ופלפל שחור גרוס בנדיבות.

תבית מזויף עם פתיתים אפויים

שלב 8 מתוך 9

יוצקים מעל את המרק וממשיכים לצקת מים (או בירה, שתוסיף הרבה טעם וניחוח), עד שמפלס הנוזלים מגיע לסנטימטר אחד מתחת לגובה המוצקים. מביאים לרתיחה.

תבית מזויף עם פתיתים אפויים

שלב 9 מתוך 9

מכסים ומכניסים לתנור בחום נמוך (80 מעלות) ל-240 דקות לפחות ואפשר גם ללילה שלם.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • חורף
  • חגיגה
  • תוספות
  • דל סוכר
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

    תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

    620 דקות מאתגר

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים