דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מעדן אגסים ממולאים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מעדן אגסים ממולאים

מעדן אגסים ממולאים

(0)
30 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ריקי ברוך
קינוח מיוחד ללא אפייה שלא יפסיקו להתפעל ממנו

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0  לפי הטעם
אגס בגודל בינוני, קלופים וחצויים
1  כוס
יין לבן
3  כפות
דבש
2  כוסות
מים
1  מקל
קינמון טחון
75  גרם
תמר מגולענים חתוכים לטבעות דקות
75  גרם
משמש מיובש חתוכים לרצועות דקות
150  גרם
אגוזים קצוצים גס
1  כף
פודינג אינסטנט בטעם וניל (לא אינסטנט) או קורנפלור
1  כוס
מים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

30 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מרוקנים בעזרת כף פריזיאן את האגסים הקלופים. מחממים בסיר רחב ושטוח את המים, היין, הדבש ומקל הקינמון. ברגע הרתיחה מוסיפים את האגסים ומבשלים משני הצדדים במשך חמש דקות לערך במטרה שיתרככו, אך לא יותר מידי שמא יתפוררו. במידה והם לא רכים דיים אחרי חמש דקות אפשר להשאירם מספר דקות בסיר מכוסה כאשר האש אינה דולקת.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוציאים את האגסים לפיירקס, ממלאים כל אגס בתמרים, משמשים ומעט אגוזים.
  • שלב 3

    0 דקות
    מערבבים את כף הפודינג במים קרים, שופכים לסיר הרוטב ומערבבים כל העת עד לרתיחה בלבד. יש לכבות מיד ברגע הרתיחה על מנת שלא יווצרו גושים. לשפוך את הרוטב הסמיך על האגסים, לפזר אגוזים, לעטוף בניילון ניצמד ולקרר למשך לילה לפחות.
  • שלב 4

    0 דקות
    טיפים מיוחדים: המעדן חגיגי ומתאים כקינוח בסעודת חג או לאירוח. רצוי להגיש בקערית אישית עם מעט קצפת או כדור גלידה. מומלץ להכין מספר ימים מראש כי הטעם משתבח אחרי 2-3 ימים.
מעדן אגסים ממולאים

שלב 1 מתוך 4

מרוקנים בעזרת כף פריזיאן את האגסים הקלופים. מחממים בסיר רחב ושטוח את המים, היין, הדבש ומקל הקינמון. ברגע הרתיחה מוסיפים את האגסים ומבשלים משני הצדדים במשך חמש דקות לערך במטרה שיתרככו, אך לא יותר מידי שמא יתפוררו. במידה והם לא רכים דיים אחרי חמש דקות אפשר להשאירם מספר דקות בסיר מכוסה כאשר האש אינה דולקת.

מעדן אגסים ממולאים

שלב 2 מתוך 4

מוציאים את האגסים לפיירקס, ממלאים כל אגס בתמרים, משמשים ומעט אגוזים.

מעדן אגסים ממולאים

שלב 3 מתוך 4

מערבבים את כף הפודינג במים קרים, שופכים לסיר הרוטב ומערבבים כל העת עד לרתיחה בלבד. יש לכבות מיד ברגע הרתיחה על מנת שלא יווצרו גושים. לשפוך את הרוטב הסמיך על האגסים, לפזר אגוזים, לעטוף בניילון ניצמד ולקרר למשך לילה לפחות.

מעדן אגסים ממולאים

שלב 4 מתוך 4

טיפים מיוחדים: המעדן חגיגי ומתאים כקינוח בסעודת חג או לאירוח. רצוי להגיש בקערית אישית עם מעט קצפת או כדור גלידה. מומלץ להכין מספר ימים מראש כי הטעם משתבח אחרי 2-3 ימים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • דל במלח
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מעדן תאנים

    מעדן תאנים

    30 דקות קל
  • מעדן פתיתים בחלב מתוק

    מעדן פתיתים בחלב מתוק

    20 דקות קל
  • עוגת גבינה אפויה עם עוגיות אוריאו - מעדן

    עוגת גבינה אפויה עם עוגיות אוריאו - מעדן

    90 דקות בינוני
  • מעדן אורז עם חלב

    מעדן אורז עם חלב

    30 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים