דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
הקלאסית: פאי לימון ומרנג שחום
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. הקלאסית: פאי לימון ומרנג שחום

הקלאסית: פאי לימון ומרנג שחום

(1)
קל
מתכונאי/ת: אורלי פלאי ברונשטיין
הכנת קרם לימון מסורתי איננה מסובכת כפי שנדמה. את המרנג מומלץ לזלף בנונשלנטיות מעל הקרם ולהשחים בעזרת ברנר

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
150  גרם
פתי בר קרמל
100  גרם
חמאה מומסת
2 
חלמון
0.25  כוס
לימון (60 מ״ל)
1 
גרידת לימון
80  גרם
אבקת סוכר
70  גרם
חמאה רכה בטמפרטורת החדר
2 
חלמון
0.33  כוס
סוכר לבן (70 גרם)
3  כפות
אבקת סוכר
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    בסיר עם תחתית כבדה, מבשלים חלמונים עם מיץ וקליפת לימון ואבקת סוכר תוך כדי ערבוב בכף עץ, עד שמתחיל לבעבע קלות ומסמיך. מצננים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את החמאה בהדרגה, ותוך כדי ערבוב. מתקבל מרקם דליל יחסית, אבל אחרי קירור של שלוש שעות הוא יסמיך ויתייצב.
  • שלב 3

    30 דקות
    מרסקים פתי בר במעבד מזון, עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חמאה, וכשהיא נבלעת בתערובת מוציאים מהמעבד ומהדקים את התערובת שהתקבלה לתחתית התבניות האישיות המשומנות בעזרת כף, או תחתית של כוס. מעבירים למקפיא למשך חצי שעה.
  • שלב 4

    0 דקות
    משחררים את הקלתיות הקפואות מהתבנית, ממלאים בקרם לימון, ומעבירים למקרר עד להגשה.
  • שלב 5

    0 דקות
    בקערת מיקסר נקייה ויבשה, מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות בינונית, ורק כשנוצר קצף מוסיפים את הסוכר לאט-לאט, תוך כדי הקצפה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מגבירים את מהירות ההקצפה למקסימום, ממשיכים להקציף במשך כ-5 דקות עד שהקצף מבריק ונוקשה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מנפים את אבקת הסוכר, ומקפלים בזהירות למרנג עד שהאבקה נטמעת לחלוטין.
  • שלב 8

    0 דקות
    מעבירים את המרנג לשק זילוף או עורמים על קרם הלימון ביד חופשית. שורפים את המרנג בעזרת ברנר. מגישים בטמפרטורת החדר. בתיאבון!
הקלאסית: פאי לימון ומרנג שחום

שלב 1 מתוך 8

בסיר עם תחתית כבדה, מבשלים חלמונים עם מיץ וקליפת לימון ואבקת סוכר תוך כדי ערבוב בכף עץ, עד שמתחיל לבעבע קלות ומסמיך. מצננים.

הקלאסית: פאי לימון ומרנג שחום

שלב 2 מתוך 8

מוסיפים את החמאה בהדרגה, ותוך כדי ערבוב. מתקבל מרקם דליל יחסית, אבל אחרי קירור של שלוש שעות הוא יסמיך ויתייצב.

הקלאסית: פאי לימון ומרנג שחום

שלב 3 מתוך 8

מרסקים פתי בר במעבד מזון, עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חמאה, וכשהיא נבלעת בתערובת מוציאים מהמעבד ומהדקים את התערובת שהתקבלה לתחתית התבניות האישיות המשומנות בעזרת כף, או תחתית של כוס. מעבירים למקפיא למשך חצי שעה.

הקלאסית: פאי לימון ומרנג שחום

שלב 4 מתוך 8

משחררים את הקלתיות הקפואות מהתבנית, ממלאים בקרם לימון, ומעבירים למקרר עד להגשה.

הקלאסית: פאי לימון ומרנג שחום

שלב 5 מתוך 8

בקערת מיקסר נקייה ויבשה, מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות בינונית, ורק כשנוצר קצף מוסיפים את הסוכר לאט-לאט, תוך כדי הקצפה.

הקלאסית: פאי לימון ומרנג שחום

שלב 6 מתוך 8

מגבירים את מהירות ההקצפה למקסימום, ממשיכים להקציף במשך כ-5 דקות עד שהקצף מבריק ונוקשה.

הקלאסית: פאי לימון ומרנג שחום

שלב 7 מתוך 8

מנפים את אבקת הסוכר, ומקפלים בזהירות למרנג עד שהאבקה נטמעת לחלוטין.

הקלאסית: פאי לימון ומרנג שחום

שלב 8 מתוך 8

מעבירים את המרנג לשק זילוף או עורמים על קרם הלימון ביד חופשית. שורפים את המרנג בעזרת ברנר. מגישים בטמפרטורת החדר. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • עוגות
  • מתכוני קינוחים
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים