דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחוח של כרמלה מזעקי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחוח של כרמלה מזעקי

לחוח של כרמלה מזעקי

(1)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
גיל חובב מביא את המתכון המדויק והשיטה האותנטית להכנת לחוח. המעדן התימני שטובלים במרק וסופגת-סופחת את כל הטעמים הטובים

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
2  כפות
תבלין חילבה
2  כפות
מלח
2  כפות
סוכר לבן
2  פרוסות
לחם לבן לא טרי, ללא הקרום
8  כוסות
מים פושרים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שמים את קמח השמרים, החילבה, הסוכר והמלח בקערה ומערבבים היטב.
  • שלב 2

    0 דקות
    מרטיבים את הלחם היטב, סוחטים ומפוררים לפירורים קטנים. מוסיפים לקערה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים גם את המים ומערבבים לבצק דליל מאוד (אי אפשר ללוש, יתקבל בצק נוזלי). מערבבים היטב לקבלת בצק אחיד.
  • שלב 4

    0 דקות
    מכסים בניילון נצמד ומשאירים להתפחה במקרר לפחות ארבע שעות ועדיף לילה שלם.
  • שלב 5

    0 דקות
    הבצק התפוח צריך להיות נוזלי מספיק כדי שניתן יהיה לצקת אותו למחבת במצקת, אבל לא מיימי לגמרי. מוציאים מהמקרר ומניחים את הקערה על השיש, ליד הכיריים.
  • שלב 6

    0 דקות
    שמים קוביית חמאה או מרגרינה בגודל זית במחבת גדולה שיש לה מכסה. ממסים ואז משפשפים את השומן הנמס על המחבת במגבת נייר, כך שתישאר רק טיפ-טיפונת.
  • שלב 7

    0 דקות
    יוצקים שתי מצקות מהבצק למחבת ומניחים על אש בינונית. בבצק יתחילו להופיע בועות. כשכל הבצק מכוסה בבועות והוא שינה את צבעו מלבן לאפור, מכסים את המחבת ומחכים דקה וחצי.
  • שלב 8

    0 דקות
    מסירים מכסה, משחררים מהמחבת בעדינות בעזרת מרית ומחליקים לצלחת גדולה, כשחלק הבועות כלפי מעלה.
  • שלב 9

    0 דקות
    מצננים את המחבת על ידי טבילת החלק התחתון שלה (החיצוני, זה שנוגע באש), בקערה עם מים קרים, או על ידי שטיפתו של החלק החיצוני התחתון תחת מים זורמים בכיור. מחזירים לאש, אין מוסיפים שומן, ויוצקים פנימה עוד שתי מצקות מהבצק. מכינים עוד לחוח וכשהוא מוכן, הופכים אותו על הלחוח הקודם כך שבועות תיגענה בבועות (בסופו של דבר אמורה להתקבל ערימת זוגות לחוח המוצמדים זה אל זה בבועות).
  • שלב 10

    0 דקות
    ממשיכים להכין כך את כל הבצק. אמורים להתקבל כעשרה לחוח. אם הבצק מתחיל להידבק לתחתית המחבת מוסיפים עוד טיפ-טיפה מרגרינה או חמאה, ולא שוכחים לשפשף במגבת נייר כדי להיפטר מעודפים.
  • שלב 11

    0 דקות
    מגישים לצד מרק או עם רוטב עגבניות, סחוג, טחינה ירוקה וחילבה.
לחוח של כרמלה מזעקי

שלב 1 מתוך 11

שמים את קמח השמרים, החילבה, הסוכר והמלח בקערה ומערבבים היטב.

לחוח של כרמלה מזעקי

שלב 2 מתוך 11

מרטיבים את הלחם היטב, סוחטים ומפוררים לפירורים קטנים. מוסיפים לקערה.

לחוח של כרמלה מזעקי

שלב 3 מתוך 11

מוסיפים גם את המים ומערבבים לבצק דליל מאוד (אי אפשר ללוש, יתקבל בצק נוזלי). מערבבים היטב לקבלת בצק אחיד.

לחוח של כרמלה מזעקי

שלב 4 מתוך 11

מכסים בניילון נצמד ומשאירים להתפחה במקרר לפחות ארבע שעות ועדיף לילה שלם.

לחוח של כרמלה מזעקי

שלב 5 מתוך 11

הבצק התפוח צריך להיות נוזלי מספיק כדי שניתן יהיה לצקת אותו למחבת במצקת, אבל לא מיימי לגמרי. מוציאים מהמקרר ומניחים את הקערה על השיש, ליד הכיריים.

לחוח של כרמלה מזעקי

שלב 6 מתוך 11

שמים קוביית חמאה או מרגרינה בגודל זית במחבת גדולה שיש לה מכסה. ממסים ואז משפשפים את השומן הנמס על המחבת במגבת נייר, כך שתישאר רק טיפ-טיפונת.

לחוח של כרמלה מזעקי

שלב 7 מתוך 11

יוצקים שתי מצקות מהבצק למחבת ומניחים על אש בינונית. בבצק יתחילו להופיע בועות. כשכל הבצק מכוסה בבועות והוא שינה את צבעו מלבן לאפור, מכסים את המחבת ומחכים דקה וחצי.

לחוח של כרמלה מזעקי

שלב 8 מתוך 11

מסירים מכסה, משחררים מהמחבת בעדינות בעזרת מרית ומחליקים לצלחת גדולה, כשחלק הבועות כלפי מעלה.

לחוח של כרמלה מזעקי

שלב 9 מתוך 11

מצננים את המחבת על ידי טבילת החלק התחתון שלה (החיצוני, זה שנוגע באש), בקערה עם מים קרים, או על ידי שטיפתו של החלק החיצוני התחתון תחת מים זורמים בכיור. מחזירים לאש, אין מוסיפים שומן, ויוצקים פנימה עוד שתי מצקות מהבצק. מכינים עוד לחוח וכשהוא מוכן, הופכים אותו על הלחוח הקודם כך שבועות תיגענה בבועות (בסופו של דבר אמורה להתקבל ערימת זוגות לחוח המוצמדים זה אל זה בבועות).

לחוח של כרמלה מזעקי

שלב 10 מתוך 11

ממשיכים להכין כך את כל הבצק. אמורים להתקבל כעשרה לחוח. אם הבצק מתחיל להידבק לתחתית המחבת מוסיפים עוד טיפ-טיפה מרגרינה או חמאה, ולא שוכחים לשפשף במגבת נייר כדי להיפטר מעודפים.

לחוח של כרמלה מזעקי

שלב 11 מתוך 11

מגישים לצד מרק או עם רוטב עגבניות, סחוג, טחינה ירוקה וחילבה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחוח

    לחוח

    30 דקות בינוני
  • לחוח תימני אורגינלי

    לחוח תימני אורגינלי

    90 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים