דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
טרטיפלט
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. טרטיפלט

טרטיפלט

(0)
200 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
טרטיפלט הוא תבשיל תפוחי אדמה, בצל, שמנת וגבינות שנהוג להכין בעונת החורף בשוייץ. בישולו לוקח כמה וכמה שעות. וממש כמו חמין, מתברר שגם הטרטיפלט עובד מצוין גם בקיץ.

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3 
תפוח אדמה גדולים
1 
בטטה גדולה
2 
בצל גדולים
3  שיני
שום קלופות וקצוצות דק
100  גרם
חמאה
1  כפית
מלח
1  כפית
פלפל שחור גרוס
0.25  כפית
אגוז מוסקט מעט
125  מיליליטר
שמנת מתוקה
400  גרם
גבינה צהובה בסגנון צרפתי (למשל בירנית)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

200 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מתיכים את החמאה במחבת גדולה וכבדה. קולפים את הבצלים וקוצצים דק. מזהיבים היטב את הבצלים בחמאה (לא לתחמן! להזהיב!). דקה לפני תום ההזהבה מוסיפים את השום.
  • שלב 2

    0 דקות
    קולפים את תפוחי האדמה והבטטה וחותכים לקוביות בגודל עגואים (תל אביבים: אתם קוראים לזה גוגואים). מוסיפים למחבת ומערבבים היטב ובעדינות, כך שכל קוביות תפוחי האדמה יירחצו בשומן.
  • שלב 3

    0 דקות
    עכשיו מטגנים את תפוחי האדמה בין שעה לשעתיים על אש קטנה. מדי רבע שעה הופכים מעט את תוכן המחבת בכף שטוחה. לא אמור להתקבל תבשיל אחד ומלוכד אלא משהו מבולבל ושבור, כשכל העת מתווספות לו פינות מושחמות.
  • שלב 4

    0 דקות
    כשנראה שרוב תפוחי האדמה פיתחו קרום פריך, מטוגן ושחום, מפזרים עליהם מלח ופלפל ויוצקים מעל את השמנת. מערבבים בעדינות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מרטיבים סכין גדולה ופורסים את הגבינה לרוחב, כך שמכל חתיכת גבינה תתקבלנה שתי פרוסות בעובי סנטימטר. מניחים את פרוסות הגבינה על התבשיל שבמחבת (צד העובש הלבן כלפי מעלה) ואופים בחום בינוני-נמוך (150 מעלות) כשעה, עד שהתבשיל שחום ומבעבע. הגבינה לא תימס לגמרי וזה בסדר, אבל היא לגמרי אכילה, כולל הקרום שלא נמס.
טרטיפלט

שלב 1 מתוך 5

מתיכים את החמאה במחבת גדולה וכבדה. קולפים את הבצלים וקוצצים דק. מזהיבים היטב את הבצלים בחמאה (לא לתחמן! להזהיב!). דקה לפני תום ההזהבה מוסיפים את השום.

טרטיפלט

שלב 2 מתוך 5

קולפים את תפוחי האדמה והבטטה וחותכים לקוביות בגודל עגואים (תל אביבים: אתם קוראים לזה גוגואים). מוסיפים למחבת ומערבבים היטב ובעדינות, כך שכל קוביות תפוחי האדמה יירחצו בשומן.

טרטיפלט

שלב 3 מתוך 5

עכשיו מטגנים את תפוחי האדמה בין שעה לשעתיים על אש קטנה. מדי רבע שעה הופכים מעט את תוכן המחבת בכף שטוחה. לא אמור להתקבל תבשיל אחד ומלוכד אלא משהו מבולבל ושבור, כשכל העת מתווספות לו פינות מושחמות.

טרטיפלט

שלב 4 מתוך 5

כשנראה שרוב תפוחי האדמה פיתחו קרום פריך, מטוגן ושחום, מפזרים עליהם מלח ופלפל ויוצקים מעל את השמנת. מערבבים בעדינות.

טרטיפלט

שלב 5 מתוך 5

מרטיבים סכין גדולה ופורסים את הגבינה לרוחב, כך שמכל חתיכת גבינה תתקבלנה שתי פרוסות בעובי סנטימטר. מניחים את פרוסות הגבינה על התבשיל שבמחבת (צד העובש הלבן כלפי מעלה) ואופים בחום בינוני-נמוך (150 מעלות) כשעה, עד שהתבשיל שחום ומבעבע. הגבינה לא תימס לגמרי וזה בסדר, אבל היא לגמרי אכילה, כולל הקרום שלא נמס.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • תוספות
  • דל סוכר
  • ללא סויה
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • מנה שנייה
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים