דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
שושניקה של פרג
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. שושניקה של פרג

שושניקה של פרג

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
זה רק נראה מסובך, אבל אם תעקבו אחרי השלבים תהיה לכם עוגת שמרים רכה במילוי פרג ואגוזים

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
קמח לבן
0.5  חבילה
שמרים
1  מיכל
שמנת מתוקה
0.25  כוס
סוכר לבן
0.5  כוס
חלב
1 
ביצה
350  גרם
פרג טחון
1  כוס
חלב
50  גרם
חמאה
0.5  כוס
סירופ מייפל
0.25  כוס
סוכר לבן
1  כוס
אגוזי מלך טחונים
1  כף
תמצית וניל
1 
ביצה
1 
חלמון
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מכינים את הבצק: מניחים את כל החומרים במעבד מזון עם להב פלדה ומערבלים לבצק אחיד. מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים היטב בידיים עם עוד קצת קמח (לא לדלג על שלב זה!), 3 דקות.
  • שלב 2

    0 דקות
    יוצקים שתי כפות שמן (לא שמן זית) לקערה גדולה ומעבירים לקערה את כדור הבצק. מגלגלים את הבצק בקערה כך שיצופה בשמן (כך הבצק לא יתייבש ויפתח קרום בעת ההתפחה). מכסים את הקערה במגבת נקייה או בניילון נצמד ומניחים במקום חמים ל-60 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • שלב 3

    0 דקות
    מעבירים למקרר ומצננים 240 דקות לפחות (ואפשר גם לילה שלם).
  • שלב 4

    0 דקות
    בינתיים מכינים את המילוי: מרתיחים בסיר בינוני את החלב, חמאה, מייפל וסוכר ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים את הפרג ואת אגוזי המלך ומערבבים. מצננים מעט ואז מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. שומרים במקרר.
  • שלב 6

    0 דקות
    להכנת העוגה מרדדים על משטח מקומח את הבצק הקר למלבן במידות של בערך 60 על 30 ס"מ ובעובי ס"מ אחד. מורחים בשכבה נדיבה של מילוי פרג ומשאירים שלוש צלעות של הבצק נקיות ממילוי: את השתיים הקצרות ואת זו הארוכה הרחוקה ממך.
  • שלב 7

    0 דקות
    מקפלים פנימה את שולי הבצק הנקיים שלאורך הצלעות הקצרות של המלבן (מימין ומשמאל). מגלגלים לרולדה לאורך הצלע הארוכה ממך קדימה, בכיוון הצלע הארוכה שהותרנו נקייה ממילוי. בסופו של דבר צריכה להתקבל רולדה שמנה וארוכה עם ה"תפר" למטה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מרפדים תבנית אפייה עגולה (תחתית ושוליים) ביריעת נייר אפייה. חותכים את הרולדה לעשר או שתים-עשרה פרוסות עבות ומניחים עם הצד החתוך כלפי מטה. דוחסים כך שכל הפרוסות תיכנסנה לתבנית (הכי קל לעשות עיגול של פרוסות ואז לדחוס עוד שתיים לאמצע). אם התבנית קטנה מכדי להכיל את כל הפרוסות, ניתן לרפד בנייר אפייה עוד תבנית קטנה (למשל מיני תבנית אינגליש-קייק), ולשים בה את העודף.
  • שלב 9

    0 דקות
    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 60 דקות. ניתן למרוח את העוגה בשתי כפות חמאה מותכת לפני האפייה.
  • שלב 10

    0 דקות
    להגשה, פורסים למשולשים או מחלקים לפרחים.
שושניקה של פרג

שלב 1 מתוך 10

מכינים את הבצק: מניחים את כל החומרים במעבד מזון עם להב פלדה ומערבלים לבצק אחיד. מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים היטב בידיים עם עוד קצת קמח (לא לדלג על שלב זה!), 3 דקות.

שושניקה של פרג

שלב 2 מתוך 10

יוצקים שתי כפות שמן (לא שמן זית) לקערה גדולה ומעבירים לקערה את כדור הבצק. מגלגלים את הבצק בקערה כך שיצופה בשמן (כך הבצק לא יתייבש ויפתח קרום בעת ההתפחה). מכסים את הקערה במגבת נקייה או בניילון נצמד ומניחים במקום חמים ל-60 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

שושניקה של פרג

שלב 3 מתוך 10

מעבירים למקרר ומצננים 240 דקות לפחות (ואפשר גם לילה שלם).

שושניקה של פרג

שלב 4 מתוך 10

בינתיים מכינים את המילוי: מרתיחים בסיר בינוני את החלב, חמאה, מייפל וסוכר ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש.

שושניקה של פרג

שלב 5 מתוך 10

מוסיפים את הפרג ואת אגוזי המלך ומערבבים. מצננים מעט ואז מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. שומרים במקרר.

שושניקה של פרג

שלב 6 מתוך 10

להכנת העוגה מרדדים על משטח מקומח את הבצק הקר למלבן במידות של בערך 60 על 30 ס"מ ובעובי ס"מ אחד. מורחים בשכבה נדיבה של מילוי פרג ומשאירים שלוש צלעות של הבצק נקיות ממילוי: את השתיים הקצרות ואת זו הארוכה הרחוקה ממך.

שושניקה של פרג

שלב 7 מתוך 10

מקפלים פנימה את שולי הבצק הנקיים שלאורך הצלעות הקצרות של המלבן (מימין ומשמאל). מגלגלים לרולדה לאורך הצלע הארוכה ממך קדימה, בכיוון הצלע הארוכה שהותרנו נקייה ממילוי. בסופו של דבר צריכה להתקבל רולדה שמנה וארוכה עם ה"תפר" למטה.

שושניקה של פרג

שלב 8 מתוך 10

מרפדים תבנית אפייה עגולה (תחתית ושוליים) ביריעת נייר אפייה. חותכים את הרולדה לעשר או שתים-עשרה פרוסות עבות ומניחים עם הצד החתוך כלפי מטה. דוחסים כך שכל הפרוסות תיכנסנה לתבנית (הכי קל לעשות עיגול של פרוסות ואז לדחוס עוד שתיים לאמצע). אם התבנית קטנה מכדי להכיל את כל הפרוסות, ניתן לרפד בנייר אפייה עוד תבנית קטנה (למשל מיני תבנית אינגליש-קייק), ולשים בה את העודף.

שושניקה של פרג

שלב 9 מתוך 10

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 60 דקות. ניתן למרוח את העוגה בשתי כפות חמאה מותכת לפני האפייה.

שושניקה של פרג

שלב 10 מתוך 10

להגשה, פורסים למשולשים או מחלקים לפרחים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות
  • דל במלח
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מקור הסיבים
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים