דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
שבלולי גבינה ושום
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. שבלולי גבינה ושום

שבלולי גבינה ושום

(0)
70 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
בצק קליל על בסיס יוגורט ומילוי גבינת פטה, שום ותבלינים

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
350  גרם
קמח תופח אסם 1 ק"ג מנופה
200  גרם
חמאה
1  גביע
יוגורט
1  כפית
שום כתוש
0.5  כפית
פפריקה אדומה מתוקה
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
מרגרינה
0  לפי הטעם
קמח לבן
1 
ביצה טרופה
1  כף
שומשום
250  גרם
גבינה לבנה 5% מסוננת
250  גרם
גבינת פטה / בולגרית
1  כפית
שום כתוש
3 
ביצה טרופות
2  כפות
קמח לבן מנופה
0.33  כף
פפריקה אדומה מתוקה
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

70 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שמים את כל מצרכי הבצק בקערת מערבל עם וו לישה, ולשים עד לקבלת בצק גמיש וחלק. עוטפים את הבצק ביריעת ניילון נצמד, ומשהים במקרר לפחות שעתיים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מערבבים יחד את כל מצרכי המלית.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי של כחצי ס"מ.
  • שלב 4

    0 דקות
    משטחים שליש מכמות המלית באופן שווה על כל עלה ועלה ומגלגלים לגלילות.כדי להקל את הפריסה, מומלץ לעטוף את הגלילות בניילון נצמד (כל גלילה בנפרד), לאחסן במקפיא כחצי שעה, להסיר את הניילון ולפרוס.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחממים את התנור לחום בינוני, 180 מעלות, משמנים קלות את התבנית ומקמחים קלות.
  • שלב 6

    0 דקות
    בסכין חדה פורסים את הגלילות לפרוסות בעובי חצי ס"מ, ומסדרים אותן בתבנית, כך שהפרוסות נראות כשבלולים.
  • שלב 7

    0 דקות
    מברישים את הפרוסות בביצה טרופה, ומפזרים מעט זירעוני שומשום.
  • שלב 8

    0 דקות
    אופים בתנור בחום בינוני 180 מעלות, עד להזהבה יפה.
  • שלב 9

    0 דקות
    מגישים פושר או בטמפרטורת החדר כחטיף.
שבלולי גבינה ושום

שלב 1 מתוך 9

שמים את כל מצרכי הבצק בקערת מערבל עם וו לישה, ולשים עד לקבלת בצק גמיש וחלק. עוטפים את הבצק ביריעת ניילון נצמד, ומשהים במקרר לפחות שעתיים.

שבלולי גבינה ושום

שלב 2 מתוך 9

מערבבים יחד את כל מצרכי המלית.

שבלולי גבינה ושום

שלב 3 מתוך 9

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי של כחצי ס"מ.

שבלולי גבינה ושום

שלב 4 מתוך 9

משטחים שליש מכמות המלית באופן שווה על כל עלה ועלה ומגלגלים לגלילות.כדי להקל את הפריסה, מומלץ לעטוף את הגלילות בניילון נצמד (כל גלילה בנפרד), לאחסן במקפיא כחצי שעה, להסיר את הניילון ולפרוס.

שבלולי גבינה ושום

שלב 5 מתוך 9

מחממים את התנור לחום בינוני, 180 מעלות, משמנים קלות את התבנית ומקמחים קלות.

שבלולי גבינה ושום

שלב 6 מתוך 9

בסכין חדה פורסים את הגלילות לפרוסות בעובי חצי ס"מ, ומסדרים אותן בתבנית, כך שהפרוסות נראות כשבלולים.

שבלולי גבינה ושום

שלב 7 מתוך 9

מברישים את הפרוסות בביצה טרופה, ומפזרים מעט זירעוני שומשום.

שבלולי גבינה ושום

שלב 8 מתוך 9

אופים בתנור בחום בינוני 180 מעלות, עד להזהבה יפה.

שבלולי גבינה ושום

שלב 9 מתוך 9

מגישים פושר או בטמפרטורת החדר כחטיף.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מקור החלבון
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • שבלולי פיצה עם זיתים

    שבלולי פיצה עם זיתים

    30 דקות קל
  • שבלולי נוטלה, ריקוטה וקליפות תפוז מסוכר

    שבלולי נוטלה, ריקוטה וקליפות תפוז מסוכר

    20 דקות קל
  • שבלולי תרד וגבינה מעולים של אתוש

    שבלולי תרד וגבינה מעולים של אתוש

    20 דקות בינוני
  • שבלולי פיצה

    שבלולי פיצה

    80 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים