דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
באחש בוכרי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. באחש בוכרי

באחש בוכרי

(0)
בינוני
מתכונאי/ת: אברהם
אורז, בשר טחון ושלל עשבי תיבול מרכיבים את אחד המאכלים המופלאים של בוכרה. אל תפספסו

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4  כוסות
אורז ארוך
1 
בצל גדול, קצוץ קטן
400  גרם
בשר הודו טחון
0.5  כוס
שמן קנולה
300  גרם
תרד
1  חבילה
כוסברה
1  חבילה
פטרוזיליה
0.5  חבילה
שמיר
1  כף
מלח
2 
פלפל אדום חריף קצוצים (פלפל אדום חריף קטנטן)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    שוטפים את כל עשבי התיבול היטב.
  • שלב 2

    0 דקות
    קוצצים את התרד, הכוסברה, הפטרוזיליה והשמיר - עלים וגבעולים שמים בצד.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחממים את השמן בסיר ומוסיפים בצל קצוץ עד להזהבה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים מדי פעם עד שהבשר מקבל גוון חום.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים 4 כוסות מים ואת גבעולי הפטרוזיליה והשמיר הקצוצים קטן, פלפל שאטה ומלח, מרתיחים ומבשלים על אש קטנה חצי שעה.
  • שלב 6

    10 דקות
    שוטפים את האורז ומשרים במי מלח 10 דקות, שוטפים ומסננים.
  • שלב 7

    10 דקות
    מוסיפים את כל עשבי התיבול לסיר התבשיל ומרתיחים לעוד 10 דקות.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוסיפים את האורז ומערבבים. כמות הנוזלים צריכה להיות כגובה פני האורז, במידה שיש הרבה נוזלים מוציאים ושמים בצד.
  • שלב 9

    0 דקות
    מתבלים במלח לפי הטעם.
  • שלב 10

    0 דקות
    מבשלים ללא מכסה עד שהנוזלים נספגים באורז.
  • שלב 11

    18 דקות
    עושים חור בעזרת כף במרכז התבשיל ומסביבו כדי שהאדים יצאו, עוטפים את מכסה הסיר במגבת מטבח, סוגרים את הסיר ומניחים מעליו מגבת עבה או בלשון הבוכרים "קורפוצה", מבשלים על אש נמוכה כ-18 דקות.
  • שלב 12

    20 דקות
    פותחים את הסיר, מערבבים בזהירות, עושים חור בשנית במרכז הסיר ומסביבו, מכסים במכסה ומבשלים עוד 20 דקות על אש קטנה. בתיאבון!
באחש בוכרי

שלב 1 מתוך 12

שוטפים את כל עשבי התיבול היטב.

באחש בוכרי

שלב 2 מתוך 12

קוצצים את התרד, הכוסברה, הפטרוזיליה והשמיר - עלים וגבעולים שמים בצד.

באחש בוכרי

שלב 3 מתוך 12

מחממים את השמן בסיר ומוסיפים בצל קצוץ עד להזהבה.

באחש בוכרי

שלב 4 מתוך 12

מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים מדי פעם עד שהבשר מקבל גוון חום.

באחש בוכרי

שלב 5 מתוך 12

מוסיפים 4 כוסות מים ואת גבעולי הפטרוזיליה והשמיר הקצוצים קטן, פלפל שאטה ומלח, מרתיחים ומבשלים על אש קטנה חצי שעה.

באחש בוכרי

שלב 6 מתוך 12

שוטפים את האורז ומשרים במי מלח 10 דקות, שוטפים ומסננים.

באחש בוכרי

שלב 7 מתוך 12

מוסיפים את כל עשבי התיבול לסיר התבשיל ומרתיחים לעוד 10 דקות.

באחש בוכרי

שלב 8 מתוך 12

מוסיפים את האורז ומערבבים. כמות הנוזלים צריכה להיות כגובה פני האורז, במידה שיש הרבה נוזלים מוציאים ושמים בצד.

באחש בוכרי

שלב 9 מתוך 12

מתבלים במלח לפי הטעם.

באחש בוכרי

שלב 10 מתוך 12

מבשלים ללא מכסה עד שהנוזלים נספגים באורז.

באחש בוכרי

שלב 11 מתוך 12

עושים חור בעזרת כף במרכז התבשיל ומסביבו כדי שהאדים יצאו, עוטפים את מכסה הסיר במגבת מטבח, סוגרים את הסיר ומניחים מעליו מגבת עבה או בלשון הבוכרים "קורפוצה", מבשלים על אש נמוכה כ-18 דקות.

באחש בוכרי

שלב 12 מתוך 12

פותחים את הסיר, מערבבים בזהירות, עושים חור בשנית במרכז הסיר ומסביבו, מכסים במכסה ומבשלים עוד 20 דקות על אש קטנה. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • תוספות
  • ללא דגים
  • מנה שנייה
  • ללא לקטוז
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • מתכוני אורז
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • באחש

    באחש

    70 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים