דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מלאווח תוצרת בית
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מלאווח תוצרת בית

מלאווח תוצרת בית

(0)
50 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: משה פיסו
לא צריך לקנות קנוי ותעשייתי - מכינים מלאווח בבית!

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח
2  כפות
סוכר לבן
1  כף
מלח
1.5  כוסות
מים
250  גרם
מרגרינה רכה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

50 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מכינים בצק: מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים מים בזרם דק תוך כדי לישה ביד, מספיק מים עד שהחומרים מתאחדים לבצק רך.
  • שלב 2

    0 דקות
    לשים את הבצק כמה דקות לבצק גמיש. מכסים את קערת הבצק במגבת לחה ונותנים לזה כחצי שעה-שעה לנוח.
  • שלב 3

    0 דקות
    מכינים את המלאווח: מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים. מעצבים מכל חלק כדור עגול וחלק, מניחים את הכדורים על משטח, מכסים במגבת לחה ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה-שעה.
  • שלב 4

    0 דקות
    משמנים את משטח העבודה בנדיבות במרגרינה, ובידיים משומנות מחליקים ומשטחים עליו כל כדור בצק לעלה דק ככל האפשר. מקפלים מהחלק הרחוק של העלה פס ברוחב כ-4 ס"מ על גבי העלה. בידיים, מורחים את הפס בעוד מרגרינה. מקפלים את החלק המקופל שוב על גבי העלה, ושוב מורחים מרגרינה על פס הבצק המקופל. כך מקפלים ומורחים עד סוף העלה, עד שנוצר פס ארוך וצר של שכבות קיפולי בצק עם מרגרינה ביניהם. עכשיו מעמידים את הפס על צידו ומגלגלים אותו סביב עצמו כשבלול מהודק, עד קצה פס הבצק. מניחים על מגש וממשיכים להכין כך שבלולים משאר כדורי הבצק.
  • שלב 5

    0 דקות
    עוטפים את המגש עם השבלולים בניילון נצמד ושומרים במקרר מספר שעות, אפשר כמה ימים. לשמירה ארוכה יותר ניתן להקפיא, מכוסה בניילון.
  • שלב 6

    0 דקות
    מטגנים מלאווח: מחממים מחבת על אש בינונית. משמנים במרגרינה את משטח העבודה, לוקחים שבלול בצק ובידיים משומנות במרגרינה משטחים ופותחים אותו בעדינות לעלה עגול בקוטר המחבת.
  • שלב 7

    0 דקות
    מעבירים את העלה למחבת החמה ומטגנים צד ראשון עם מכסה, עד שהמלאווח משחים בצידו התחתון. הופכים אותו בכף טיגון ומטגנים עד שגם הצד השני ישחים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מגישים חם מהמחבת, בתוספת סחוג או סלסת עגבניות מתובלת.
מלאווח תוצרת בית

שלב 1 מתוך 8

מכינים בצק: מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים מים בזרם דק תוך כדי לישה ביד, מספיק מים עד שהחומרים מתאחדים לבצק רך.

מלאווח תוצרת בית

שלב 2 מתוך 8

לשים את הבצק כמה דקות לבצק גמיש. מכסים את קערת הבצק במגבת לחה ונותנים לזה כחצי שעה-שעה לנוח.

מלאווח תוצרת בית

שלב 3 מתוך 8

מכינים את המלאווח: מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים. מעצבים מכל חלק כדור עגול וחלק, מניחים את הכדורים על משטח, מכסים במגבת לחה ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה-שעה.

מלאווח תוצרת בית

שלב 4 מתוך 8

משמנים את משטח העבודה בנדיבות במרגרינה, ובידיים משומנות מחליקים ומשטחים עליו כל כדור בצק לעלה דק ככל האפשר. מקפלים מהחלק הרחוק של העלה פס ברוחב כ-4 ס"מ על גבי העלה. בידיים, מורחים את הפס בעוד מרגרינה. מקפלים את החלק המקופל שוב על גבי העלה, ושוב מורחים מרגרינה על פס הבצק המקופל. כך מקפלים ומורחים עד סוף העלה, עד שנוצר פס ארוך וצר של שכבות קיפולי בצק עם מרגרינה ביניהם. עכשיו מעמידים את הפס על צידו ומגלגלים אותו סביב עצמו כשבלול מהודק, עד קצה פס הבצק. מניחים על מגש וממשיכים להכין כך שבלולים משאר כדורי הבצק.

מלאווח תוצרת בית

שלב 5 מתוך 8

עוטפים את המגש עם השבלולים בניילון נצמד ושומרים במקרר מספר שעות, אפשר כמה ימים. לשמירה ארוכה יותר ניתן להקפיא, מכוסה בניילון.

מלאווח תוצרת בית

שלב 6 מתוך 8

מטגנים מלאווח: מחממים מחבת על אש בינונית. משמנים במרגרינה את משטח העבודה, לוקחים שבלול בצק ובידיים משומנות במרגרינה משטחים ופותחים אותו בעדינות לעלה עגול בקוטר המחבת.

מלאווח תוצרת בית

שלב 7 מתוך 8

מעבירים את העלה למחבת החמה ומטגנים צד ראשון עם מכסה, עד שהמלאווח משחים בצידו התחתון. הופכים אותו בכף טיגון ומטגנים עד שגם הצד השני ישחים.

מלאווח תוצרת בית

שלב 8 מתוך 8

מגישים חם מהמחבת, בתוספת סחוג או סלסת עגבניות מתובלת.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ללא ביצים
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אחר הצהריים
  • אוכל צמחוני
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מלאווח ממולא

    מלאווח ממולא

    25 דקות קל
  • מלאווח פיצה בתנור

    מלאווח פיצה בתנור

    25 דקות בינוני
  • מאפי מלאווח פיקנטיים

    מאפי מלאווח פיקנטיים

    30 דקות קל
  • מלאווח שוקולד

    מלאווח שוקולד

    25 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים